kateri motor, če je sploh možno?

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

no taka je stvar: kot verjetno veste, je moj 2.0 TS izdihnil...in ker imam neznanske težave pri iskanju novega (oz me nekak niti ne mika več ;)) razmišljam v nekih drugačnih smereh...

in sicer, da v avto dam V6 motor...ampak....tukaj se začnejo problemi... obstajajo 2.5 in 3.0. 2.5 bi lahko dobil zeloooo poceni, ker so v 155 od letnika 93 nekje naprej, a nevem, če je sploh možno dati tak motor v mojo karoserijo...zato sprašujem tiste, ki ste malo bolj mehaniki, ali je takšno početje sploh možno in pa kaj vse bi moral zamenjati razen motorja in menjalnika?

no, 3.0 je že težje dobiti...ampak po zasnovi je verjetno vse enako oz podobno. bli pa so že v 164...

zanima me še, ali so tile motorji v 155 in 164 navadni motorji ali že 24V ali je to spet odvisno od letnika? in kako je kaj z njihovo zanesljivostjo (glede na to, da verjetno majo že okoli 200k km)? so torej po zanesljivosti slabši od 2.0 TS ali je samo tale motor alfin "nezakonski otrok" ;) (v smislu vzdržljivosti seveda)... kakšne spremembe pa so bili deležni motorji v 166 in 156, če sploh? ali so popolnoma drugačni motorji? ali kako je kaj s tem? HELP!

ali pa če mi lahko kdo najde kakšno stran, kjer bi bilo o teh motorjih kaj več (objektivnega) napisanega, kot v wikipediji...

zelo lepo prosim tiste, ki se v to razumete, da malo pomagate, ker sem nekak malo že jezen in obupan ter slabe volje.... grrrrrr

hvala vsem že vnaprej in lep ogled tekme Eura08!
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj, Celje

24v motorji mislim da so predvsem prisli z 156 in 166tko , kar se pa tiče zanesljivosti v 6 motorjev so pa nesmrtni ob vsaj minimalnem vzdrževanju...pa še relativno pocen bi moral bit, je pa verjetno kr mal vec dela z vgradnjo v šasijo ki je narejena za TS...

Ce bi se meni to zgodilo, bi dal not 1.8TS...pa ga čipneš pa boš priblizno na istem z močjo ...
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

hm ce motor pase na vse nosilce sasije, potem je stvar sila preprosta(no dokaj) 8)

zavedti se moras, da 2.0 ts je linijski motor, 2.5 in naprej pa so v6 motorji

glede tega sem v dilemi ali pase ali ne

mislim, da je kar nekaj teh v6 masinc, ki imajo veliko kilometrov za sabo in se zmeraj laufajo kot je treba

toliko od mene, vec pa naj povedo tisti ki imajo sestake notr :)
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

vesoljc napisal/-a:24v motorji mislim da so predvsem prisli z 156 in 166tko , kar se pa tiče zanesljivosti v 6 motorjev so pa nesmrtni ob vsaj minimalnem vzdrževanju...pa še relativno pocen bi moral bit, je pa verjetno kr mal vec dela z vgradnjo v šasijo ki je narejena za TS...

Ce bi se meni to zgodilo, bi dal not 1.8TS...pa ga čipneš pa boš priblizno na istem z močjo ...
Temu bom posvetil samo enega smiley-a #-o

Glede menjave motorja. V GTV so bili tudi 2.0 V6 Turbo in 3.0 V6 24V - tako, da če bi na kakšnem odpadu našel razbito bi lahko vzel komplet motor, menjalnik polosivine, elektroniko....in vse prestavil v tvojo GTV. Potem še samo upgrade na zavorah in :steering:
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Tista z chipanjem je bosa ja, sam ideja da daš not 1.8 TS pa sploh ni slaba.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

2.0TB , drugo je kompromis če se ti je že žal ponudila možnost obvezne menjave motorja :doubt:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

če gre bolj k ne šravf na šravf 3.0 v6 v 155ko ni hudič da ne gre v GTV jko aja pa končno WELCOME TO THE DARK SIDE! Če te projekt grabi veš na koga se obrnit.
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

Ozi napisal/-a:
vesoljc napisal/-a:24v motorji mislim da so predvsem prisli z 156 in 166tko , kar se pa tiče zanesljivosti v 6 motorjev so pa nesmrtni ob vsaj minimalnem vzdrževanju...pa še relativno pocen bi moral bit, je pa verjetno kr mal vec dela z vgradnjo v šasijo ki je narejena za TS...

Glede menjave motorja. V GTV so bili tudi 2.0 V6 Turbo in 3.0 V6 24V - tako, da če bi na kakšnem odpadu našel razbito bi lahko vzel komplet motor, menjalnik polosivine, elektroniko....in vse prestavil v tvojo GTV. Potem še samo upgrade na zavorah in :steering:
Ja zdej nemore mnda noben več zaikat da 2.0ts motorji zelo nadpovprečno crkujejo, vsi ostali vključno z 1.8 so pa bistveno bolj zanesljivi. Torej zakaj že ne? Chipanje je res rahlo nepotrebno ja, razen ce se javi kakšen dlakocepski alfist, ki zagovarja dejstvo da niti pod razno ne sme gtv met majn konjev kot jih ima v 2.0. Zdej če se ne motim- če vzamesš 145KM ki jih ima 1.8 in chipas si ze zelo blizu 2.0 deklarirani hitrosti...se ti ne zdi? Res je pa brezveze pol se 350-400 eur za chipanje dat... :) js nebi...
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej v Italiji se je dalo dobiti tudi GTV 1.8TS :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

vesoljc napisal/-a:Ja zdej nemore mnda noben več zaikat da 2.0ts motorji zelo nadpovprečno crkujejo...
Ne zanikuje nobeden v tej temi, tako da se prosim drži ontopic in ne provociraj s tem :wink:
vesoljc napisal/-a:...Res je pa brezveze pol se 350-400 eur za chipanje dat... :) js nebi...
Kot si sam napisal bi bilo potrebno chipat pri mojstru...na valjih, da se doseže prirastek 5km - samo toliko pa zato, ker so ti motorji že fabriško tako dobro nastavljeni, da se ne more narediti več veliko kot na starejših, ko si malo prestavil vžig in je kar bolj šlo :wink:
vesoljc napisal/-a:...Chipanje je res rahlo nepotrebno ja, razen ce se javi kakšen dlakocepski alfist, ki zagovarja dejstvo da niti pod razno ne sme gtv met majn konjev kot jih ima v 2.0. Zdej če se ne motim- če vzamesš 145KM ki jih ima 1.8 in chipas si ze zelo blizu 2.0 deklarirani hitrosti...se ti ne zdi?...
Alfa GTV ima prazna 1370kg in z 2.0TS je že malo podhranjena. Za športni coupe kot je GTV je 2.0 V6 Turbo ali 3.0 V6 idealno :wink:

Predpostavljam, da tvoje izkušnje z razliko moči med 1.8TS in 2.0TS ter GTV lahko podkrepiš z leti vožnje in testiranja teh agregatov v tej karoseriji :?: #-o
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

no lej to ti dam pa prav, razn da sem v GTVjki sedel se sploh nisem vozil nobenega TS motorja, samo številne boxerje in v6tke. Samo pomiri se ;)

Samo vseen se mi zdi da če se da vozit v 156tki celo 1.6 motor, bi se tud to dalo prezivet cist normalno, je pa odvisno al ga imas za vozit al za hobi- beri obrate ;).

In pa kot je Pepsi rekel, gtv-ji so obstajali tudi 1.8, pa tud spiderji so....
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

To da so vgrajevali 1.8TS v GTV/Spider vem in tudi verjamem, da za normalno vožnjo bi bilo zadost, ampak zakaj si bi za normalno vožnjo kupil GTV/Spider? :?

No dost offtopicov.... :wink:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

No, hvala lepa za trenutne odgovore, ampak govora je o V6 motorjih, ki so v 155 in v 164 in ne 1.8TS... mislim 1.8 TS, halo?!

Mi ne ve nihče kaj bolj konkretnega povedati?stuntz?---- V6 motorji od 155 in 164?

Ne mi začet spet o nekih 1.8 in podobno...brezveze. že 2.0 TS je premalo za tale avto ;) in če ne verjamete, vas lahko Ozi pelje en krog in boste vidli ;) he he he

Aja, 2.0 Turbo je težko dobit....skor tako težko kot 2.0 TS, tako da...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ozi napisal/-a:

ja, če bi našel kakšno, a je žal nisem...še vedno...že itak so gtvjke redke, kaj šele šestaki...vseeno smo slovenci ;)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

stuntz napisal/-a:če gre bolj k ne šravf na šravf 3.0 v6 v 155ko ni hudič da ne gre v GTV jko aja pa končno WELCOME TO THE DARK SIDE! Če te projekt grabi veš na koga se obrnit.
to predvidevaš, ali veš?

he he, mogoče sem pa že veš čas bil ON THE DARK SIDE ;)
Odgovori
  • Informacija