Učimo se skupaj

kar vam pade na pamet
Odgovori
blazp
Alfist
Alfist

Sam ti pa si da se spravlaš zaden dan iskat to.

Joj joj te diferencialne a jih kdo obvlada?
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Stvar rešena :mrgreen: začasno :lol:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

a je bla plava kuverta s cudezno vsebino? :lol: :lol:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Crazy Alfista napisal/-a:a je bla plava kuverta s cudezno vsebino? :lol: :lol:

Ne :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Pepsi napisal/-a:Torej, v knjižnici nisem uspel dobiti neke knjige ki bi mi bila v pomoč in se navezuje na domačo nalogo za faks, ki jo morem oddati do danes, drugač sem screwed :?

Imam pa takšne naloge:

1. Opišite s pomočjo sheme in enačb izračun zaviranja vlaka, zavorno pot in zavorno maso vlaka.

2. Definirajte splošne enačbe gibanja vlaka z opisi s končnimi rešitvami diferencialnih enačb.

Torej zadnjo niti ne bom dajal, ker sem jo do neke mere že spackal...

Torej, če kdo najde (js googlam že 1 uro) sheme,enačbe... Karkoli za te dve naloge, bi zelo cenil... Grem iskat dalje :P

Pepsi, tega ne boš našel na googlu, ker se to smatra za osnovna znanja. ;)

1. Nariši grafe enakomernega zaviranja in sicer pot, hitrost in pojemek kot funkcijo časa. Nato še lahko izrišeš shemo energijske porazdelitve pri zavoranju, pač zajami vse od upora zraka, do pretvarjanja kinetične energije v toplotno in tako naprej, na koncu lahko zajameš še transalatorno energijo vse osi vlaka, če imaš opisan kakašen je ta vlak.

Enačbe pač izpiši v diferencialni obliki (po mojem pa tudi v algebrajski ne bo nihče zameril), ki povezujejo pot, čas, pojemek in hitrost.

2. Za gibanje pač predpostavi enakomerno pospešeno/pojemajoče in izpiši vse enačbe, ki povezujejo zgoraj opisane veličine. Če ne gre drugače vzami v roko kak strojniški priročnik in vse prepiši.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo, je že zrihtano :wink: Problem je bil , ker nisem imel knjige... In sm vedu, da je tole malce drugače kot zaviranje pri avtih in sličnih stavreh. Vlak je namreč prevozno sredstvo katerega zavorna pot je daljša od vidnega polja :wink: Sem pa porihtal, tako da vseeno hvala 8)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ok, da malo obudimo temo.

Obstaja na forumu morda kak mojster CFXa, ki bi imel izkušnje z modeliranjem problemov z deformabilnimi mrežami? Torej, da modeliramo časovno omejen problem tekom katerega se hkrati ciklično spreminja geometrija?

Long shot sicer, ampak v današnjem svetu lahko tudi za vogalom kdaj srečaš nekoga, ki obvlada ravno neko specifiko.
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Ja strokovnjaka za CFD boš pa kar težko našel. Tudi sam se trudim naučiti to zadevo, vendar stvar še zdaleč ni enostavna. Za začetek bom začel z programom CFDesign, ki je bolj poenostavljena verzija CFD solverja, potem bom pa prešaltal tudi na CFX, ki je mislim da množično najbolj razširjen. V službi imamo sicer Fluent, vendar je modul za mreženje tako zastarela zadeva da se ga niti pod razno ne mislim učit.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

CFX je super zadeva, ko greš tutoriale skoz lahko potem res veliko stvari delaš.

Če boš rabil kaj:

http://iepoi.uni-mb.si/

So tudi pisni tutoriali za CFX, če ga seveda lahko kje dobiš ker ima program online preverjanje licence in ne vem če obstajajo kakšne piratske verzije.

Je pa problem, da v tutorilalih ni lepo opisan problem, ki sem ga zapisal v prvem postu. Prijatelj je modeliral človeško srce, ki se seveda ob bitju geometrijsko spreminja, kar pomeni, da se mora hkrati tudi računska mreža deformirati. Sam sicer sedaj modeliram večfazne tokove (kapljice v tokovih plinov), a se bom kmalu morda lotil kaj iz opisanega področja in me je zanimalo, če morda obstaja kje še kdo pri nas, ki je to že delal.
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Jaz poznam osebno dva strokovnjaka za CFD, vendar oba delata na fluidih in ne vem če se ukvarjata z to problematiko, ki jo ti opisuješ. A zna biti da bi to komu bil kar izziv. Pol ti obvladas CFX, ali to delaš kar tako samoiniciativno za dviganje praga znanja, ali pač to rabiš poklicno, študijsko?
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Študijsko, kmalu pa upam, da tudi poklicno.

Trenutno delam primerjavo dveh pristopov k obravnavi problema izločanja kapljic iz odpadnih plinov v tovarni Tanin Sevnica.

Prvi pristop temelji na priporočilih avtorja Armina Burkholza in njegovih eksperimentalnih priporočilih, drugi pristop pa je seveda CFD in sicer modeliranje dvofaznega toka kapljic v plinu. V obeh primerih gre za izločevalnike kapljic z valovitimi ploščami, saj mrežaste izločevalnike lahko modeliraš kot tok skozi porozno snov in ne predstavlja nekega izziva, hkrati pa takšen izločevalnik povzroča velike padce tlaka in ni primeren za postrojenje v Sevnici.
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

Eno butasto vprašanje please help me...
Kako bi drift povezal z umetnostjo? (rabim za seminarsko)
Uporabniški avatar
sebo
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Selška dolina

technoboy napisal/-a:Eno butasto vprašanje please help me...
Kako bi drift povezal z umetnostjo? (rabim za seminarsko)
Težko, a vendar s srcem :mrgreen: Hec hec :D
Ni važn kera Alfa, važn da ma ročno pa da gre pošrek!
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

Težko, a vendar s srcem Mr. Green Hec hec Very Happy
Najlepša hvala za prečudovit nasvet
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

mi zna kdo od strojnikov/energetikov povedat/razložit, kako deluje absorbcijski hladilni proces oz. hladilni sistem brez kompresorja (če sm prav razumel)

....na kak način se nadomesti kompresor :?:
Odgovori
  • Informacija