Alfa vs Bmw

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Večinoma si mi dal prav, tako da te stvari ne bom ponavlju. Bom pa repliciru glede cene. e46 bencinar l.2000 za 6k euro je kvečjemu kak 316i (celih 105 konjev al kok že iam ta žalost?) ali 318i (če imaš srečo. Celih 115 konjev). Pozabi na katerekoli solidne motorje za to ceno. Recimo 320i letnik 98 so kr okrog 7 k euro. Za 7k euro dobim 156 2.0 TS letnik vsaj 2002. Se pa strinjam, da je bmw v štartu dražji, samo recimo to ne igra vloge ko imaš 7k euro v žepu in gledaš kaj lahko dobiš za ta denar. Na to sem repliciral. Nikjer tudi nism reku, da je alfa bolša, samo sem naštel (na hitro) nekaj razlog, zakaj se splača tudi pri alfi pogledat.

Delno govorim iz izkušenj, ker je očitno tudi meni počila ta famozna glava. Rje sm tudi imel dosti, sam tle je bol kot ne starost svoje naredila. Podvozje sem pa imel 1a poštimano, torej nič ropotov, pokov, lufta in podobno.
Je pa R6 fenomenalen motor in upam, da ga bom zopet imel. Tokrat malo večjo kubikaturo in lažji avto (e46 recimo).

alfa nima zdej športnih zicov, ampak so neprimerno bol školkasti (govorim za osnovne zice). pri bmw-ju so osnovni zici ravna klop. Sori, ampak res je tako. Športni zici bmw-ju so pa dokaj redki in so zelo iskani, nism pa reku, da se jih ne dobi.

Ne, ne morem se strinjat, da so leta pri bmw-ju bol prizanesljiva. vsaj kar se rje tiče. Skoraj sigurno pa ima bmw bol kakovostno plastiko notri, pa vseeno ne vidim polomljenih in zelo zelo obrabljenih armaturk v 145, 156 ali 166. Je pa res, da pri alfi se okrog sovoznikovega air baga čudno poleže in skrivi plastika.

Vse kritike na bmw k sm napisu, so bile napisane samo z namenom nakazati, da ni vse zlato pri bmwju. In to so nekako najbol očitne in pogoste napake. Napisane so bile samo v ta namen, da se primerja nakup dveh avtov, ki imata ene 5 let starostne razlike.
666
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

http://forum.bmwslo.com/showthread.php? ... t=328i+e46

Tule si lahko ogledaš, kaj se da kupit in to za kakšen denar (da ne bova v teoriji).

Ima tako redke športne sedeže, ki so mimo grede, res fenomenalni.

Da je pa 328i optimalen stroj pa lahko pogledaš tu -> http://video.google.com/videosearch?q=3 ... itesearch=

Je pa tudi res, da ni vse zlato, kar je BMW.
V bistvu je meni idelano nekaj med AR in BMW.
Zadnjič spremenil ROBERTH, dne Ne Jul 20, 2008 9:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Žal mi je bizdamjan prepozno rekel za ta avto, drugačno bi me znal zelo zanimat. Ta avto je velika izjema in se niti slučajno ponavadi ne prodajajo za podoben denar. sm gledu 323i od prvega lastnika, letnik 98 in je imel kr lepo ceno 8500 euro. In cene so podobne tej.
666
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

se pa zelo zanimam za e46 zadnji čas. Seveda me mikajo bencinski R6 motorji ( od 323i naprej), tako da redno spremljam bmw sceno ;) Zato so mi tudi te napake malo bol v oči skočile. Me malo skrbi, ker še nisem dobil odgovora ali se da, brez razdiranja motorja, vidit če je napokana glava.
666
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na za napokano (ne prebito) bo res težava, ker se je s klasišnimi prijemi (meritev tlaka,...) ne da ugotovit.

Največ je vredno, da ima ali avto servisno knjigo ali pa nekoga, ki se zavaeda pomembnosti 100% hladilnega sistema. težava nastane, ko se avtomobili samo še furajo in na 25.000km dobijo novo olje (po možnosti napačne gradacije, polsintetika, brez menjave filtrov,...).
Pod takimi pogoji ti avtomobili, tako kot kater drug pleh popadajo (jih dobijo 20letniki, ki praskajo za avto (ki je v osnovi relativno poceni), potem ji bencin pobere so tisti preostanek in kje bodo vzeli za vzdrževanje.
Trenutno je na AN rdeč 320i, ki ima počeno glavo in samo išče pacienta, ki bo "fasal".

En od načinov, preizkusa je (vsaj pri E39).
Vklopiš skrit meni in greš do temperature motorja.
Temperaturo lahko potem spemljaš v °C in voziš na rahlo, potem pa ga steraš močno v kakšen klanec.
Odstopanje temp. ne sme biti več kot 4°C. Razen če greš res v ekstreme, ko se vklopi tudi ventilator klime)
Na ta način preizkusiš hladlni sistem.

Kot sem rekel, ne vem kako se tra meni aktivira v E46 (če se ga da).

Aja, telih nekaj postov, bi bilo smiselno postaviti v drugo temo.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja, to je zelo skrbi, ker zelo teško ugotoviš napokano glavo. Verjetno kaka dolga vožnja in spremljanje temperature (prek te skrite funkcije....zna bit da jo ima tud e46). Neki so enkrat omenjal avto rentgen, sam ne vem če se s tem kej ugotovi.

pa nism sigurn, da sam mladina zaničuje avte. Mal sm spremlju, ko so na tem forumu opisovale oglede alf. Naprimer 156 letink 2005 in ima cel kup letvic in plastik polomljenih, pa notr so čist zanemarjene. In tazga avta sigurn ni mladina mela, ker 13k euro pa teško sfehtajo. Se mi zdi, da so ljudje bol pazil jugote kot pa nove avte danes. Res žalostno.

rdeč 320i iz AN ima baje popravljeno glavo. baje.
666
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH napisal/-a:Trenutno je na AN rdeč 320i, ki ima počeno glavo in samo išče pacienta, ki bo "fasal".
Če mislima istega, potemtakem ga ni več na avtonetu in je nekdo že fasal. :doubt: Je pa mel tako luškano ceno, da mi je bil takoj sumljiv ko sem ga videl :roll:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Pepsi napisal/-a:
ROBERTH napisal/-a:Trenutno je na AN rdeč 320i, ki ima počeno glavo in samo išče pacienta, ki bo "fasal".
Če mislima istega, potemtakem ga ni več na avtonetu in je nekdo že fasal. :doubt: Je pa mel tako luškano ceno, da mi je bil takoj sumljiv ko sem ga videl :roll:
je slučajno govora o 325 coupeju, bordo rdeče barve z rdečimi zici?
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:
Pepsi napisal/-a:
ne ne, gre za navadno rdeč e46 320i ;)

evo, očitno je še na netu
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2158742#
666
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bjorn napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:
Pepsi napisal/-a: Če mislima istega, potemtakem ga ni več na avtonetu in je nekdo že fasal. :doubt: Je pa mel tako luškano ceno, da mi je bil takoj sumljiv ko sem ga videl :roll:
ne ne, gre za navadno rdeč e46 320i ;)

evo, očitno je še na netu
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2158742#
Pardon, včeraj ko sm gledal BMWje sem označil letnik 99-03 in mi ga potem ni vrglo ven.. Šele zdj videl, da je letnik 98 :doubt:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jap to je ta.
Po mojih informacijah ima še vedno počeno glavo.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mitja155 napisal/-a:
kar se pa tiče motorjev... BMW trenutno močno vodi z motorji večjih prostornin... 3.0 bencin ali dizel z turbo ali brez pa je še vedno brez konkurence... v porabi, mirnosti, moči, vzdrževanju(!)...

lp
Bova že vedela. Ane?
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Verjetno ni mislil arhivskih 3.0 ampak sodobne biturbo bencinske šestvalnike in odlične M osemvalnike.
666
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

M54 B30 vrstni 6-valjni (24V) 2979 cm3 170 kW (231 KM) @ 5900 300 Nm @ 3500 MS45 6500 2000 - 2006

Ta motor se vrti v mojem 530i in njegovem 330iT.
No prav arhaičen pa tudi ni, knede??

2002 Winners
Best New Engine: BMW 4.4-litre Valvetronic
Best Fuel Economy: Honda 1-litre IMA
Best Concept: GM AUTOnomy
Sub 1-litre: Honda 1-litre IMA
1-litre to 1.4-litre: Honda 1.3-litre IMA
1.4-litre to 1.8-litre: Toyota 1.8-litre VVTL-i 190
1.8-litre to 2-litre: Honda 2-litre (S2000)
2-litre to 2.5-litre: PSA Peugeot-Citroën 2.2-litre HDi
2.5-litre to 3-litre: BMW 3-litre
3-litre to 4-litre: BMW 3.2-litre
Above 4-litre: BMW 4.4-litre Valvetronic
International Engine of the Year 2002: BMW 4.4-litre Valvetronic
mitja155
Alfist
Alfist

Večji podvig, ki je znan voznikom 3.0 bencina... r6 seveda... lepa umirjena vožnja 8l, hitra vožnja po avtocesti 10,5 in pa striktno mestna vožnja ( pri meni) 12,1 l... plus izobilje navora ki ga tak motor nudi... ;)
Zaklenjeno
  • Informacija