Večinoma si mi dal prav, tako da te stvari ne bom ponavlju. Bom pa repliciru glede cene. e46 bencinar l.2000 za 6k euro je kvečjemu kak 316i (celih 105 konjev al kok že iam ta žalost?) ali 318i (če imaš srečo. Celih 115 konjev). Pozabi na katerekoli solidne motorje za to ceno. Recimo 320i letnik 98 so kr okrog 7 k euro. Za 7k euro dobim 156 2.0 TS letnik vsaj 2002. Se pa strinjam, da je bmw v štartu dražji, samo recimo to ne igra vloge ko imaš 7k euro v žepu in gledaš kaj lahko dobiš za ta denar. Na to sem repliciral. Nikjer tudi nism reku, da je alfa bolša, samo sem naštel (na hitro) nekaj razlog, zakaj se splača tudi pri alfi pogledat.
Delno govorim iz izkušenj, ker je očitno tudi meni počila ta famozna glava. Rje sm tudi imel dosti, sam tle je bol kot ne starost svoje naredila. Podvozje sem pa imel 1a poštimano, torej nič ropotov, pokov, lufta in podobno.
Je pa R6 fenomenalen motor in upam, da ga bom zopet imel. Tokrat malo večjo kubikaturo in lažji avto (e46 recimo).
alfa nima zdej športnih zicov, ampak so neprimerno bol školkasti (govorim za osnovne zice). pri bmw-ju so osnovni zici ravna klop. Sori, ampak res je tako. Športni zici bmw-ju so pa dokaj redki in so zelo iskani, nism pa reku, da se jih ne dobi.
Ne, ne morem se strinjat, da so leta pri bmw-ju bol prizanesljiva. vsaj kar se rje tiče. Skoraj sigurno pa ima bmw bol kakovostno plastiko notri, pa vseeno ne vidim polomljenih in zelo zelo obrabljenih armaturk v 145, 156 ali 166. Je pa res, da pri alfi se okrog sovoznikovega air baga čudno poleže in skrivi plastika.
Vse kritike na bmw k sm napisu, so bile napisane samo z namenom nakazati, da ni vse zlato pri bmwju. In to so nekako najbol očitne in pogoste napake. Napisane so bile samo v ta namen, da se primerja nakup dveh avtov, ki imata ene 5 let starostne razlike.