Alfa vs Bmw

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Verjetno je tole o marketingu res, je pa vsaj konkurenca oprala mozak raji z anti-marketingom, kako je 159 težka vsaj 2x toliko kot primerljiv bmw (kljub tremu, da je na losovem testu uničila vso konkurenco! To zna biti celo razlog za tako "marketinško" kampanjo...).
In naivci, kot je gorkičev seveda na veliko padajo na foro...

Se pa strinjam, 3coupe je tudi meni všeč, tudi notranjost, a ne spet toliko, da bom plačal 10k€ več kot za 159 ali 5k€ več kot za brero. Samo fora je, da ne vem, če bi sploh želel biti bmw fahrer. Preveč negativen prizvok.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:Verjetno je tole o marketingu res, je pa vsaj konkurenca oprala mozak raji z anti-marketingom, kako je 159 težka vsaj 2x toliko kot primerljiv bmw (kljub tremu, da je na losovem testu uničila vso konkurenco! To zna biti celo razlog za tako "marketinško" kampanjo...).
In naivci, kot je gorkičev seveda na veliko padajo na foro...

Se pa strinjam, 3coupe je tudi meni všeč, tudi notranjost, a ne spet toliko, da bom plačal 10k€ več kot za 159 ali 5k€ več kot za brero. Samo fora je, da ne vem, če bi sploh želel biti bmw fahrer. Preveč negativen prizvok.
Glede prvega odstavka bi rekel tako. Zadeva kot sem že dejal gre lepo in dobro iz vidika normalnega družinskega človeka. Dejstvo, da so 159 označili za težko kravo, pa je tudi nekaj na tem da gre še takorekoč z svojim najmočnejšim motorjem "počasi". Nemška konkurenca ni rabila prikrit svoje teže, saj je kot je Teo lepo pokazal 330xd isto težka kot 600ccm3 manj obsežna verzija v alfi. Audi pa je tako ali tako povozil obadva v tem razredu zdj z novo 4ko in 5ko. 3.0TDI in manj kot 6s 0-100 =D>

Bmw Fahrer, Alfist, Hondaš, VAGovc, Fiatist, Citroenar, Pugi-Fan...Isti k**** druga znamka, v končni fazi 1,5t hobi pleha :wink: Glej nase raje kot Bass,ki ima alfo kot pa bass alfist. Pa si boš kupil še kdaj kaj drugega :mrgreen:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj, Celje

pa kaj se vsi tako obešate na težo, kot da ste vozniki f1 in boste zaradi tega ob prvenstvo. Ce je kdo pozabil je teza dobra stvar na slovenskih cestah saj pri prometni nesreči vedno zmaga tezji. To je pri nas kjer je veliko predvsem BMW samomorilcev na cesti (spet 2 zrtve zaradi frajerja v bmwju ta vikend) zelo pomembna postavka. In jaz ce bi se odločal med serijo 3 in 159tko in nebi bil alfist, bi zarad teze zbral 159tko, ker zakoni fizike pravijo da bo zmagala alfa 159, pa tudi če bi na encapu zbrala oba identično število točk. Res je veliko faktorjev v nesreči, samo teza je glavni...

Sori za mal off topic na pol, samo tole s tezo mi ze dolgo najeda zivce...

se en faktor zakaj so novodobne alfe boljse od bmw ZARADI TEZE :)

ravno zarad te teme sem sel mal po avto.net nove bmwje gledat...matr so se pa res pogrsal... sem pa ze v praksi videl skupaj parkirano 159tko in bmwja 3 novga....bmwja se sploh ni vidlo ker je kr zbledel ob lepoti alfe....
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

vesoljc napisal/-a:pa kaj se vsi tako obešate na težo, kot da ste vozniki f1 in boste zaradi tega ob prvenstvo. Ce je kdo pozabil je teza dobra stvar na slovenskih cestah saj pri prometni nesreči vedno zmaga tezji. To je pri nas kjer je veliko predvsem BMW samomorilcev na cesti (spet 2 zrtve zaradi frajerja v bmwju ta vikend) zelo pomembna postavka. In jaz ce bi se odločal med serijo 3 in 159tko in nebi bil alfist, bi zarad teze zbral 159tko, ker zakoni fizike pravijo da bo zmagala alfa 159, pa tudi če bi na encapu zbrala oba identično število točk. Res je veliko faktorjev v nesreči, samo teza je glavni...

Sori za mal off topic na pol, samo tole s tezo mi ze dolgo najeda zivce...

se en faktor zakaj so novodobne alfe boljse od bmw ZARADI TEZE :)

ravno zarad te teme sem sel mal po avto.net nove bmwje gledat...matr so se pa res pogrsal... sem pa ze v praksi videl skupaj parkirano 159tko in bmwja 3 novga....bmwja se sploh ni vidlo ker je kr zbledel ob lepoti alfe....
ok, ob tole težo in zakon težjega, ki zmaga, se ne bom vmešaval ker je wateva... ampak z zadnjim delom pa se popolnoma strinjam. alfo na cesti opaziš takoj, bmwju pa je treba nadeti letalska krila, da ga ljudje opazijo in hvalabogu, da je tako. sploh nove, ki zgledajo tako nevarno, kot da te bojo požrle...hama hama. :)

mogoče pa so fauš, ker morajo priznati, da ko je poleg nekega avta alfa, opazijo le seksi italijana, na drug avto pa človek kar pozabi.
NJAMI ;)
Slika

in pa hladno oblikovanje iz bavarije
Slika

zdaj pa, vsak ima svoj okus, hvalabogu...in ne zopet o teži ;) recimo da so vozniki bmw-jev toliko bolj debeli in se teža pogliha ;)
mitja155
Alfist
Alfist

no pa še ena hladna 3ka... nekaj kar alfa v naslednjih 15 letih ne bo zmogla narediti... :(

Slika

lp
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

m3 limuzina? če se ne motim...ampak cena pa verjetno, da glava peče...aha, sem najdu: 71,250 €...toliko kot 2 alfi :lol:

samo podatki pa so hudi...v8 4l in poraba 9 litrov....yeah right! prej 19 ;) pa so pozabili enko pred devetko...
mitja155
Alfist
Alfist

alfa_samec napisal/-a:m3 limuzina? če se ne motim...ampak cena pa verjetno, da glava peče...aha, sem najdu: 71,250 €...toliko kot 2 alfi :lol:

samo podatki pa so hudi...v8 4l in poraba 9 litrov....yeah right! prej 19 ;) pa so pozabili enko pred devetko...
ti se kar tolaži z 19l... ob normalni vožnji pije tole manj kot katerakoli GTA.. ;) ... skupno povprečje je bp 12 - 13l...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mitja155 napisal/-a:
alfa_samec napisal/-a:m3 limuzina? če se ne motim...ampak cena pa verjetno, da glava peče...aha, sem najdu: 71,250 €...toliko kot 2 alfi :lol:

ti se kar tolaži z 19l... ob normalni vožnji pije tole manj kot katerakoli GTA.. ;) ... skupno povprečje je bp 12 - 13l...
najmanj pa če stoji v garaži ;)
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

Teo napisal/-a:
Glej vozim alfo, pa nisem nek ljubitelj (prej anti ljubiteelj) BMW-ja, pa tk čist direkt povem - 100% bi vzel bmw-ja

zakaj?

1. ko bi prodajal avto, bi alfo težko prodal
2. zanjo bi ob prodaji iztržil dosti manj kot pa za bmw-ja
3. mislim, da so 159-ke zelo precenjene
4. čeprav mi bmw ni neki zelo lep, sam slab pa tudi ni - kupiš z bmw-jem nek ugled, ki ga pri alfi nisi ravno deležen - edin vprašajo te, če kj crkuje, kolk pije, pa kok si zadovoljn z njo Razz
5. BMW ima preverjeno tehniko, pr alfi pa nikol ne veš
...

Za moj okus bi bil v ožjem izboru audi A4, ker mi je lepši od bmw-ja, pa ima zanesljivo tehniko in dober ugled.

Octavija pa tk čist btw. spada v srednji razred d'oh!
Če ima v osnovi prilagojeno podvozje od vw golfa še ne pomeni, da ni to srednji razred mislim wtf zgledaš ti nepoučen

Mal delno OT: Alfe imajo po mojem izredno preveč visoke cene, ne razumem logike alfe, še malo pa noben taprav alfist ne bo kupu alfe - ker mu bo predraga - kupovali jo bodo pa kakšni preseratorji s preveč denarja, ki jo bodo imeli za kazanje, namesto za uživanje v vožnji - za kar bi naj bila alfa v osnovi namenjena. Sem gledal cene od alfe mito - kaj naj rečem - za alfista je pre-pre-predraga, tak smešne cene, da kr kaj.

Če ti ni dizajn tak zelo všeč, da kr kaj - pol ni enega vzroka za nakup alfe, včasih si dobil vsaj športnost za dokaj ugodno ceno oz. dosti bolj ugodno od konkurence - je bilo vsaj nekaj argumentov za nakup - dandanes (če odmislimo obliko) jih ni

Glede tvojih točk pa se vsaj z nekaterimi dejansko stanje ne sklada:

2. točka glede izgube vrednosti tvoja trditev ne drži, saj BMWji zelo izgubljajo vrednost. Serija 5 ima nasploh največjo izgubo vrednosti med skoraj vsemi avtomobili nasploh. Serija 3 pa tudi ni perla glede ohranjanja vrednosti, če samo pogledaš kak mobile.de

klik

3. vrednosti 159 postavlja trg in dokler se rabljene prodajajo za takšne denarje kot se, je vsako govorenje o precenjenosti ali podcenjenosti brezpredmetno. Vrednosti avtov postavlja trg in ot je to.

5. Tudi Alfa ima kar nekaj preverjene tehnike, recimo JTDji so lep tak primer, da se ne pogovarjamo o Torsen diferencialih, ki se v praksi uporabljajo že ohoho let.

Lej ne nabijat v prazno pa uletet z mobile.de in smešnim cenim od tam. Cene so na avto.netu realne dosti bolj, ker je že tu dosti uvozov iz nemčije itd.
Tam pa vidiš, da še bencinska 318ka bolj drži ceno kot pa 159 dizel.

precenjenost alfe je mišljena v tem, da pri 30k € dobiš alfo za samo cca2k eur ali nekaj podobnega ceneje kot recimo 3-jko al pa A4-ko.
Pa če pogledaš so Audi in BMW ugledne firme (alfa pa kraljica odstavnih pasov) s, v paketu dosti bolj napredno tehniko, kot jo premore 159-ka. Pa ne me razumet, da je slab avto, mi je všeč zelo, samo niti pomislil nebi, da bi si ga kupil. Vsaj za takšen denar ne, če pa bi bila dosti cenejša, bi pa že bila verjetno v mojem zelo ožjem izboru.

Saj ne rečem, da ima nekaj prednosti, ki jih (ZELO) rad izpostavljaš, vendar ji še zelo veliko manjka - kar je pričakovati, glede na velikost razvoja pri alfi napram Audiju in BMW-ju. Že v osnovi lahko omenim iDrive pri bmw-ju oz. MMI pri audiju. Da ne govorimo, kaj si lahko vse kot dodatno opremo pri teh izbereš, kar alfa niti ponuditi ne more kot dodatno opremo.

Da ne govorimo o tehniki, k so italjanski biseri pozicioniral računalnik, tako da direkt po njemu voda teče - kar poveča možnost okvar v prihodnosti in s tem tudi vpliva na že tako hitro padanje cen teh alf.

Moje mnenje je, da bi morala alfa delati predvsem na športnosti, ne pa na poskušanju približevanja BMW-ju in Audiju, ker se v kompletu ponujene tehnike in zanesljivosti ne more niti približno kosati niti z enim, niti drugim.

Te pa razumem, da si kot ljubitelj alf močan privrženec in razumem tvoje reply-e.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

No z mehansko tehniko mislim da ni nekih težav, glede na to da ma audi vwjeve mašine...ki niso nek extra biser tehnike - vsaj proti jtd mašinam ne.

Bmw pa tudi nima extra bolj razvitih mašin, glede na to da ma tut fiat že v ponudbi twin-turbo jtd in pa T-jet mašine...je pa res da oba konkurenta ponujata prostorninsko precej večje agregate,kjer alfi zmanka sape...

Vendar gredo tudi cene z agregati v nebo,tako da konkurenca ni več konkurenca...

Ja opremo imata pa res oba konkurenta precej boljšo oziroma je boljša izbira...sam jo je pa treba tudi zelo zelo drago plačat.

Pa potrebno bi blo pogledat še na sezname serijske opreme pri 30k vrednem audiju in pa pri 30k vredni alfi...tuki se pa matematika definitivno ne izide...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Street alfa midva z razmišljanjem stojiva na tako različnih bregovih, da je vsaka debata dalje med nama brezpredmetna.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se najde kar nekaj opreme, ki rečeš "uau, to pa je neki spešl", recimo pri bmw-ju, ko lahko "napihneš" sedež, da te bol oprime, samo lepo prosim, ne pa pisat, da je i-drive neki tako naprednega, da je zaradi tega alfa zanič. Zaradi i-driva so armature bmw-ja ratala faking dolgočasne.
666
mitja155
Alfist
Alfist

Miholl napisal/-a:No z mehansko tehniko mislim da ni nekih težav, glede na to da ma audi vwjeve mašine...ki niso nek extra biser tehnike - vsaj proti jtd mašinam ne.

Bmw pa tudi nima extra bolj razvitih mašin, glede na to da ma tut fiat že v ponudbi twin-turbo jtd in pa T-jet mašine...je pa res da oba konkurenta ponujata prostorninsko precej večje agregate,kjer alfi zmanka sape...

Vendar gredo tudi cene z agregati v nebo,tako da konkurenca ni več konkurenca...

Ja opremo imata pa res oba konkurenta precej boljšo oziroma je boljša izbira...sam jo je pa treba tudi zelo zelo drago plačat.

Pa potrebno bi blo pogledat še na sezname serijske opreme pri 30k vrednem audiju in pa pri 30k vredni alfi...tuki se pa matematika

definitivno ne izide...
Kaj pa je zate razvita tehnologija? 7 stopenjski DSG ni dovolj, al še vedno vlečeš iz predal 1.9 literski PD motor (130konjski), ki razen svojega hrupa JTD-ja z lahkoto pribije na križ iz lekcije odzivnosti in "športnosti"... 1.4 turbo- kompresor z porabo od 7l navzgor nobena tehnična poslastica, smrdljivi in do okolja neprijazni amapk brutalni in kapo dol za vse ki smo se peljali 5.0 v10 TDI, ali pa v novem rs6 - 5.0 V10 bi turbo s skoraj 600 konji? tehnično kaj? nič pametnega

BMW o razvitih mašinah - skoraj vsakoletni naslovi motor of the year verjetno nič ne pomenijo... naslov pa dobi skoraj vsak BMW motor.. 4 literski v8 v novem m3, 3,0d 3,0d z dvema turbinama, isto pri bencinu, tehnično zaostal? 135i ki se pelje na progi enako ali bolje kot Porsche Cayman? spet nič tehnično naprednega?

Alfa? Non stop hvaljenje JTD motorjev ki jih najdeš dobesedno že povsod in ki niso slabi, amapk tako je delal tudi VAG... 15 let naazj v času venta in golfa III.... bencinski edini ki mi pade na pamet je 2.2 jts... vse ostalo pa se sliši kot test od GTA... odličen motor s koreninami izpred 25 let... odlično odziven (kako da ne če ga delajo že xx let) in s podobno porabo kot modeli z fergazerjem... =D> ... na fiat forumu je nekoč ponosni lastnik napisal porabo svoje GTA.... bi jo imel... amapk samo za ob nedeljah... ostane samo še dizajn... in še to zunanji... notranji z oglatimi linijami ne paše v 159...
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dej model ne tečnar s tem best engine of the year, ker je farsa. Mercedes in audi imata vedno močnejše in brutalnejše motorje, pa ne dobita nagrade. To je šala. Bi razumel, če bi se šlo o celem avtu, ampak to so samo nagrade o motorju in tle bmw pogrne pri tej trojici. Novi RS6 se dobesedno pokaka na M5 motor, pa če se zjokate tle.
666
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Po nekajdnevnem prebiranju sem se odločil da tudi jaz napišem moj pogled na cinično razmišljanje nekaterih v tej temi !
Odločite se za KRITERIJ po katerem primerjate. In če iščete 159 M3 je pač ni in GOTOVO !
Ampak koliko vas je tukaj bogatašev ki vam se "jebe" za ceno in kupite avto primeren za Nikija Laudo?
Ko boste imeli svojih 30000 € in boste imeli namen kupit NOV avto in hodili 4 mesece po salonih in primerjali različne avte za vaš denarni limit potem bom vaše mnenje vzel kot relevantno.
Sicer pa mi ni jasno zakaj je tukaj toliko negativne energije na tem forumu do 159. Verjetno ste jo vsi še vozili kakih 20000 km pa veste, ker vidim da se oglašate sami lastniki.
Zakaj za božjo voljo toliko pljuvanja po avtu ki je do zdaj najboljši izdelek ne le Alfe ampak italijanske avto industrije v recimo rangu 30000 €!
Zakaj drkate vaše stare Fiat-Alfe 145, 155 in ne vem kaj, ki so itak škripajoči polizdelki (imel sem jo tudi sam) in si za npr svojih 3000 € ne kupite BMW-ja 318 starega 10 let saj ga dobite za enak denar. Pa debatirajte kakega BMW bobite če prodate svojo raketo !
Povem vam kot je že Teo 100 krat napisal primerjajte med seboj zadeve po nekem kriteriju ki je realen, za božjo voljo čudim se vsem vam ki očitno imate dovolj imate denarja za M3 zakaj sploh gledate Alfe, kako vam ni to izpod časti. Prav zavidam vam jaz bi tudi imel tak avto. Ampak za 70000 € raje kupim en apartma in se vozim z jebačko 159 ki ima slabe pospeške in ne gre nikamor. Pa tudi zastarela tehnika me ne moti saj se z njo prav lepo vozim mimo raznih nemcev ki so pač modernejši in na odstavnem pasu.
Se pa strinjam da nima Alfa top produkta v rangu 3.0 dizla ali 5,7V6 bencinca, ki bi ga vsi vi kritiki radi kupili saj vam 70000 € ne pomeni kaj dosti.
Čudi me zakaj če že nimate za novega BMW-ja ne pokupite rabljenih M3 ki jih je kar nekaj za dobro ceno?

Sicer pa, kaj imam jaz za govorit ko imam dizla.
p.s. če bi kdo rad preizkusil 318d ali 320d naj prezkusi, potem pa takoj s svežimi vtisi pridite k meni peljat 159!
Pa da vas vidim, kakšno mnenje boste imeli potem!
Tako zdaj pa idite malo pošravfat !
Uroš
Zaklenjeno
  • Informacija