Naj mi kdo pove če je kakšna razlika med alfo 156 l.1998 in alfo 156 letnik 2001.Ker sem svojo razbil in vem za eno l.1998 pa me zanima razlika in kakšna je poraba pri starejšem letniku itd...
bošta napisal/-a:Naj mi kdo pove če je kakšna razlika med alfo 156 l.1998 in alfo 156 letnik 2001.Ker sem svojo razbil in vem za eno l.1998 pa me zanima razlika in kakšna je poraba pri starejšem letniku itd...
Neke bistvene razlike ni! Razen, da imaš ti EURO 3 motor, v letniku 1998 pa je EURO 2 motor (razlike v računalniku, številu lambda sond in v št. kat. ; 1998 ima enega, 2001 ima dva).
Bošta nisem kej preveč presenečen in močno upam, da je bil samo pleh... Aja pa pri 98 letniku je potrebno že menjat une plinske bombice za airbage (če se jih sploh da dobit posamezno). Ne vem kako se pravilno reče, ker je, če se ne motim, življenska doba le-teh 10 let, tako da jaz osebno če kupujem 10, 9 let star avto z airbagi, pričakujem resen spust cene.
Poglej si temo "Ali kdo pozna ta avto" 30 stran zadnji post in 31 prvi post. Tam je govora o tej alfi. Mislm, da je tip dau umes "nov" oglas z drugo ceno.
Scremer napisal/-a:Bošta nisem kej preveč presenečen in močno upam, da je bil samo pleh... Aja pa pri 98 letniku je potrebno že menjat une plinske bombice za airbage (če se jih sploh da dobit posamezno). Ne vem kako se pravilno reče, ker je, če se ne motim, življenska doba le-teh 10 let, tako da jaz osebno če kupujem 10, 9 let star avto z airbagi, pričakujem resen spust cene.
Sorry, a se ti hecaš glede menjave airbagov oz. plinskih bombic, to nihče ne dela pri 10 let starem avtu, in samo smejal se ti bojo če boš to komu ob nakupu prbil...Sej nismo nemci da bi delal tako kot je treba, halo... Ni takega keša...
vesoljc napisal/-a:Sorry, a se ti hecaš glede menjave airbagov oz. plinskih bombic, to nihče ne dela pri 10 let starem avtu, in samo smejal se ti bojo če boš to komu ob nakupu prbil...Sej nismo nemci da bi delal tako kot je treba, halo... Ni takega keša...
Si smešen! Veš, da nova EU zakonodaja določa, da mora zadeva funkcionirati? Kaj to pomeni? Če kupim tvoj avto in se mi v nesreči ne sproži AB, lahko brez problema od tebe iztožim ves finančni "primankljaj"! Zavestno si mi prodal "nevaren" avto.
Preden še kaj podobnega napišeš, najprej 2x globoko vdihni in 3x premisli.
p.s.: tvoja dolžnost, kot državljana SLO in člana EU je, da se sam pozanimaš o veljavnih zakonih. To ti določa ustava.
@bass: imaš prav. Se da legalno ognit temu. In kot praviš, so luknje vmes. Tako kot v naši celotni zakonodaji.
@Alfaspider: kot sem že @bass-u odgovoril. Ta člen se ne izvaja striktno. Če se pa spotaknem, ga pa neglede na vse morajo upoštevati. In s5 smo pri luknjah v zakonu...
Zahtevati delo strokovnjaka od navadne stranke ni luknja v zakonu ali diskrecijska pravica tožeče stranke ampak njena procesna napaka, ki bo zagotovo negativno upoštevana, tako kot v matematiki 1 ni enako 2.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Pa kot je verjetno naš khmm "schumacher" ugotovil, Euro 2 motor (starejši) ima en katalizator in eno lambdo sondo, novejši Euro 3 motor pa 4 katalizatorje in 4 lambda sonde, sam motor je pa itak na zunaj enak, razen nekaj sprememb okoli sesalnega dela.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage