razlika med 2,5 v6 l.1998 in 2,5 v6 letnik 2001

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

bošta
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: LOVRENC NA POHORJU

Naj mi kdo pove če je kakšna razlika med alfo 156 l.1998 in alfo 156 letnik 2001.Ker sem svojo razbil in vem za eno l.1998 pa me zanima razlika in kakšna je poraba pri starejšem letniku itd...

Hvala

LP Boštjan
My second name is SCHUMACHER
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

bošta napisal/-a:Naj mi kdo pove če je kakšna razlika med alfo 156 l.1998 in alfo 156 letnik 2001.Ker sem svojo razbil in vem za eno l.1998 pa me zanima razlika in kakšna je poraba pri starejšem letniku itd...

Hvala

LP Boštjan
moje sožalje
Uporabniški avatar
Veni
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Celje

Neke bistvene razlike ni! Razen, da imaš ti EURO 3 motor, v letniku 1998 pa je EURO 2 motor (razlike v računalniku, številu lambda sond in v št. kat. ; 1998 ima enega, 2001 ima dva).

To pa mislim, da bi bilo vse. :wink:

Aja, glede porabe :?: :?: :?: ; ta je pa mal huda! :lol:
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Bošta nisem kej preveč presenečen in močno upam, da je bil samo pleh... Aja pa pri 98 letniku je potrebno že menjat une plinske bombice za airbage (če se jih sploh da dobit posamezno). Ne vem kako se pravilno reče, ker je, če se ne motim, življenska doba le-teh 10 let, tako da jaz osebno če kupujem 10, 9 let star avto z airbagi, pričakujem resen spust cene.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ce imas motor cel, bi lahko motor premetal v to drugo(ce te skrbi ohranjenost in normativi motorja)
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
bošta
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: LOVRENC NA POHORJU

Mislim kupit to:
http://images.avto.net/2205396/1_small.jpg

A SE SPLAČA?
Ve kdo kaj o tem avtu?

LP Boštjan
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2205396#
My second name is SCHUMACHER
Bobi74
Alfa Member
Alfa Member

Poglej si temo "Ali kdo pozna ta avto" 30 stran zadnji post in 31 prvi post. Tam je govora o tej alfi. Mislm, da je tip dau umes "nov" oglas z drugo ceno.
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj, Celje

Scremer napisal/-a:Bošta nisem kej preveč presenečen in močno upam, da je bil samo pleh... Aja pa pri 98 letniku je potrebno že menjat une plinske bombice za airbage (če se jih sploh da dobit posamezno). Ne vem kako se pravilno reče, ker je, če se ne motim, življenska doba le-teh 10 let, tako da jaz osebno če kupujem 10, 9 let star avto z airbagi, pričakujem resen spust cene.
Sorry, a se ti hecaš glede menjave airbagov oz. plinskih bombic, to nihče ne dela pri 10 let starem avtu, in samo smejal se ti bojo če boš to komu ob nakupu prbil...Sej nismo nemci da bi delal tako kot je treba, halo...:) Ni takega keša...
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

vesoljc napisal/-a:Sorry, a se ti hecaš glede menjave airbagov oz. plinskih bombic, to nihče ne dela pri 10 let starem avtu, in samo smejal se ti bojo če boš to komu ob nakupu prbil...Sej nismo nemci da bi delal tako kot je treba, halo...:) Ni takega keša...
Si smešen! Veš, da nova EU zakonodaja določa, da mora zadeva funkcionirati? Kaj to pomeni? Če kupim tvoj avto in se mi v nesreči ne sproži AB, lahko brez problema od tebe iztožim ves finančni "primankljaj"! Zavestno si mi prodal "nevaren" avto.

Preden še kaj podobnega napišeš, najprej 2x globoko vdihni in 3x premisli.

p.s.: tvoja dolžnost, kot državljana SLO in člana EU je, da se sam pozanimaš o veljavnih zakonih. To ti določa ustava.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teorija in praksa, Damijan. Je veliiiika luknja vmes. :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Če kupuješ 10 let star avto, moraš pač v zakup vzeti tudi to.
Nisem še slišal za koga, ki bi menjal te bombice, še posebej pa pred prodajo avta #-o
Odštevamo čas do nove alfe...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ah Damijan, tole je pa precej rigorozno ali ne?

Poznavanje zakonodaje že, strokovno znanje pa nikoli. Še nikdar ni zakon zahteval od navadnega občana delo dobrega strokovnjaka.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

@bass: imaš prav. Se da legalno ognit temu. In kot praviš, so luknje vmes. Tako kot v naši celotni zakonodaji.

@Alfaspider: kot sem že @bass-u odgovoril. Ta člen se ne izvaja striktno. Če se pa spotaknem, ga pa neglede na vse morajo upoštevati. In s5 smo pri luknjah v zakonu... :mrgreen:
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zahtevati delo strokovnjaka od navadne stranke ni luknja v zakonu ali diskrecijska pravica tožeče stranke ampak njena procesna napaka, ki bo zagotovo negativno upoštevana, tako kot v matematiki 1 ni enako 2.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

A tole je pa za marsovčke napisano, a:

Slika

Pa kot je verjetno naš khmm "schumacher" ugotovil, Euro 2 motor (starejši) ima en katalizator in eno lambdo sondo, novejši Euro 3 motor pa 4 katalizatorje in 4 lambda sonde, sam motor je pa itak na zunaj enak, razen nekaj sprememb okoli sesalnega dela.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija