Nakup novega avtomobila, financiranje, zajedalstvo...

kar vam pade na pamet
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Seveda je to vse res in prav je da starši pomagajo otroku. Meni se samo ne zdi prav da se "otrok" luksuzira na račun staršev. Ker avto vreden 10-15 jurjev je čisti luksuz za študenta oz. delavca ki ima povprečno plačo in je brez svojega doma. In ker večina staršev v SLoveniji ni zelo premožnih se mi ne zdi prav da si "otrok" kupi drag avto, vse ostalo naj pa ta stari plačajo... je treba izkusit samostojno življenje pa se potem gleda z drugačne perspektive,saj starši služijo denar na popolnoma enak način kot ta isti otrok.
Ta isti otrok ki bo ožemal starše na račun tega da bo "frajer" z novim avtom, kljub temu da živi v kabinetu velikem 3x3 se bi zelo hitro zjokal če bi se starši odločili za "luksuz" in bi si kupili nov avto,hkrati pa zaprli pipco in ga postavili na cesto,ali pa mu zaračunali stanovanjske stroške.

Če imaš redne dohodke in denar za avto, ga boš definitivno imel tudi za to da boš lahko živel sam sebe. Saj je samoeksistenca pa vendar bolj pomembno kot pa en kos pleha kajne?

Če se mene praša so velikokrat napačno razdeljene prioritete v življenju (seveda si jih razdeli vsak sam) in je dober avto dosti manj pomemben kot pa stremljenje k temu kje in predvsem kako boš živel čez par let, ko bo treba it iz udobnega in poceni gnezda (seveda če nimaš doma 3 nadstropne bajte in si edinček).
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

Omenjaš avto vreden 10-15k €...
Meni starši nebi NIKOLI dali 15000€ za avto...
Ampak če bi si sam zaslužil 12000€ bi mi ostale tri pa že mogoče prispevali.
Tisto da pri 18ih dobiš avto za 15k € za katerega nisi niti malo se potrudil se tudi meni zdi nesprejemljivo... Drugače je to pri nakaterih bogataših kjer so otroci razvajeni tako da se kadi stran od njih...
O prioritetah pa...
Ne vem zakaj bi moral človek ki je star 20 let že it na svoje pa se matrat za preživetje če mu tega ni treba...
Vsaj do 25ega je treba uživat mladost, ker pol je itak še preveč časa za sekiranje in mozganje o tem kako boš preživel, kaj boš jedel, kaj bo jedla tvoja družina, kaj boš oblekel itd itd...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Sploh ne pravim da bi pri 20 moral iti na svoje - to je zelo težko, še posebaj če bi rad živel v Ljubljani ali kje na Obali.

Sam sem šel na svoje pri 20ih, vendar imam dohodke zagotovljene z delom ali brez zato mi to ni problem.

Pravim pa da se mi zdi "bolano" to da je nekdo star 20 let živi zastonj pri svojih starših in si na njihov račun kupi drag avto.
Seveda je to drugače pri ljudeh ki so premožni, imajo ogromne dohodke in veliko hišo,kjer lahko živi več ljudi. Da pa živiš v nekem povprečnem stanovanju ali majhni hiši,kjer imaš svojo sobico, zraven pa furaš nek luksuz ki to sploh ni...to mi pa pač ne potegne...
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No počasi bova prišla do skupnega jezika :)
Ampak vseeno...
Poglej... Npr. živiš v stanovanju z starši v sobi 3×3 metre kot praviš...
Itak da imaš željo po tem da bi šel na svoje, imaš pa željo po avtu tudi...ampak glede na to da je 15.000€ za avto manj kot pa 100.000 € za stanovanje, boš lažje prišel do tistih 15k ane...
Zato si večina mladih raje kupi avto za malo več denarja, kot pa da se zakreditira samo zato da bi šel v svoje stanovanje...
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

Tisto da pri 18ih dobiš avto za 15k € za katerega nisi niti malo se potrudil se tudi meni zdi nesprejemljivo...
Pa še uprašanje je koliko časa bi tak avto ostal cel, ker stvari, ki ti jih drugi kupijo ponavadi ne ceniš. Drugače se pa popolnoma strinjam s tabo deyann
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Deyann napisal/-a:No počasi bova prišla do skupnega jezika :)
Ampak vseeno...
Poglej... Npr. živiš v stanovanju z starši v sobi 3×3 metre kot praviš...
Itak da imaš željo po tem da bi šel na svoje, imaš pa željo po avtu tudi...ampak glede na to da je 15.000€ za avto manj kot pa 100.000 € za stanovanje, boš lažje prišel do tistih 15k ane...
Zato si večina mladih raje kupi avto za malo več denarja, kot pa da se zakreditira samo zato da bi šel v svoje stanovanje...
To je verjetno miselnost marsikaterega mladega človeka...

Pa spoznaš punco, ki ima isto 15k pripravljenih, pa je to skpaj to že 30k eu, to je pa malo večja novozgrajena garoniera v Črnomlju recimo :)

No jst sm pristaš vlaganja denarja v posle, in z 15k eu...se da priti na 30k eu in iz 30 na 60k eu itd....
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

ravno pravšnja tema za mlajšo populacijo formašev, da se bojo mal kurčil med sabo
:lol:

jaz pravim takole: u lajfu šteje samo to kar si sam ustvariš !!!
the end!!
Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Povprečno enosobno stanovanje v LJ stane 150.000€.
Za koliko let se moraš zakreditirat, da si s povprečno plačo kupiš skromno 1s stanovanje?
30 let po 800€ na mesec (banka hoče v 30ih letih za 150k€ še dodatnih 150k€).
Mislim, da je odgovor na zastavljeno vprašanje na dlani...zato ne biti preveč lokalno omejeni, fantje. Ni povsod parcela par sto evrov...

Meni osebno delo ni tuje. Ko sem bil star petnajst, sem poleti delal v tovarni, da sem si lahko privoščil to, kar je bilo drugim podarjeno.
Da bi pa sam ustvaril vse iz nič in brez kakršnekoli podpore bližnjih, to je s povprečno plačo nemogoče.
Treba je do 30ga akumulirat nek kapital, ki se ga lahko potem do 40ga obrača in povečuje ter seveda investira v nakup nepremičnine. Do tedaj pa najem stanovanja, če imate bajto pa pač pri starših en štuk rezervirat, toliko lažje.
Al pa če jutri prtegnete kredit, pa ste brez polovice plače do penzije...na svojem, a le z osnovnim za preživetje.

Taka je realnost.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Delat delat delat!!!! Od zabušavnja ni še nihče obogatel, vrtanje po nosu ter študije o hitrem zaslužku, blaznih uspehih z prodajo raznoraznih kremic in podobnega crapa te ne pripelje do normalnih dohodkov, za katere je treba kar trdo garati v tej naši samomorilski državici...razen če ti paše da nekaj na hitro zaslužiš, pa se ti zdi da je dobro, potem pa par mesecev suše in spet na lov za poslom...no to je zame zgrešena teorija.

Ali pa ven iz te države, kam drugam po boljše plače :mrgreen: Kar je daleč od slabe opcije, kakšna Italija je privabljiva več vrst... :)

Pri nas se da zelo lepo živeti, če si priden in se dela ne braniš, seveda se moraš zraven še malo znajti :wink: Brez tega pa z povprečno izobrazbo, normalnim delavnikom, brez popoldanskih aktivnosti, so pa redki kateri si lahko privošćijo nov flat, avto...otroke :wink: da ne nadaljujemo z dopusti itd, seveda pa je vse odvisno od potreb uporabnika...

Povprečne plače so nasplošno crap in so bolj ko ne za preživetje, daleč od tega, da si boš brez da se zakreditiraš za nadalnjih 100 let, omislil kakšno normalno velikost stanovanja itd

Država sux #-o
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:...zato ne biti preveč lokalno omejeni, fantje. Ni povsod parcela par sto evrov...
Ti si edini lokalno omejen, ker si misliš da si car ker si v Ljubljani doma :) šala, brez zamere :P
Napisal sem 100.000€ ker se mi to zdi neko povprečje za slovenijo.

@Bistri...
Glede dela zunaj SLO se strinjam da se splača! Ampak jaz bi bil zunaj max dve leti, pa še to zdaj na mlada leta... Malo je bedno met doma ženo in dva otroka, pa domov prihajat vsake 14 dni, pa še to samo za čez vikend...

Zdaj grem pa veeeeeen!!!!
Saj veste... Treba uživat dokler še nisem šel na svoje in dokler še ne rabim garat za preživetje, kredite, bencin... :mrgreen:

Pa še zadnji vikend pred začetkom šole je :lol:
Ciaoooooooooooo

:P
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Jst sem imel bolj v mislih ne delat hodit v tujino, ampak se dejansko preselit v tujino :wink: pa nazaj 2x letno al pa tudi ne...

Kakšna južna amerika bi bila prava izbira :oops: :mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

_BiStRi_ napisal/-a:Jst sem imel bolj v mislih ne delat hodit v tujino, ampak se dejansko preselit v tujino :wink: pa nazaj 2x letno al pa tudi ne...

Kakšna južna amerika bi bila prava izbira :oops: :mrgreen:
Če nameravaš delat in živet v tujini (da greš na lastno roko) se ti ne bo nč kej bolš godilo kokr doma

Če pa delaš,pa šparaš pa živiš na minimumu pa pridš nazaj...je pa druga stvar
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Jah me zanima kolk vas ma jajca it v tujino in se preživljat ko pri nas južna brača, da boste sploh kaj zaslužili.
Če pa imate kakšna posebna znanja, pol je pa druga pesem, sam dokler boste samo sanjali o bajnih plačah, ki vas bojda čakajo v tujini ne bo nič. Bo treba bika za roge zagrabit, pa da vas vidmo.
Jamrat da pa ni več šihta od 6 -14 je pa itak brezveze, ker to je passe, razen v proizvodnji.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

jaz sem z druzino prezivel zunaj 8 let, tocneje na ceskem. In to kar si ljudje predstavljajo z tujino je cisto napacno. Pa ceska, kot drzava ki nas je sele pred kratkim dohitela se niti ni tako grozno, samo recimo za angleze je slovenec ki pride delat tja na enakem nivoju kot poljak ali slovak. Seveda so place visje, ampak je tudi zivljenje... Tako da ven se gre pod dvema pogoji. 1.pripravljen si delat vse (kar pa glede na to da je potrebno najemati delavce iz juga vecina tako ali tako ni pripravljena) ali pa 2. imas kot je rekel bearex neko specificno znanje ali vnaprej zrihtano sluzbo.
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

rokkas napisal/-a:jaz sem z druzino prezivel zunaj 8 let, tocneje na ceskem. In to kar si ljudje predstavljajo z tujino je cisto napacno. Pa ceska, kot drzava ki nas je sele pred kratkim dohitela se niti ni tako grozno, samo recimo za angleze je slovenec ki pride delat tja na enakem nivoju kot poljak ali slovak. Seveda so place visje, ampak je tudi zivljenje... Tako da ven se gre pod dvema pogoji. 1.pripravljen si delat vse (kar pa glede na to da je potrebno najemati delavce iz juga vecina tako ali tako ni pripravljena) ali pa 2. imas kot je rekel bearex neko specificno znanje ali vnaprej zrihtano sluzbo.
Točno tako kot si napisal, vsi vidijo samo neke bajne denarce v tujini, nihče pa ne vidi da še v Sloveniji ne zmore računov plačevati, če ne bi živel doma pri starših. Ko pa si enkrat zunaj pa je potrebno vse plačati, od stanovanja, hrane,... Razen če seveda živiš kot Bosanci pri nas v samskih domovih. Ali pa po 7 ali 8 v enem majhnem stanovanju, kjer se še pošteno umiti ne morejo.
Pa ko si v tujini dlje časa itak ne veš kaj je tvoja domovina, vsi ki jih poznaš in jih imaš rad so v Sloveniji, živiš pa v tujini med tujimi ljudmi in dejansko tudi si tujec, tako da za tistih par € več ne vem če se ti splača.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Odgovori
  • Informacija