Seveda je to vse res in prav je da starši pomagajo otroku. Meni se samo ne zdi prav da se "otrok" luksuzira na račun staršev. Ker avto vreden 10-15 jurjev je čisti luksuz za študenta oz. delavca ki ima povprečno plačo in je brez svojega doma. In ker večina staršev v SLoveniji ni zelo premožnih se mi ne zdi prav da si "otrok" kupi drag avto, vse ostalo naj pa ta stari plačajo... je treba izkusit samostojno življenje pa se potem gleda z drugačne perspektive,saj starši služijo denar na popolnoma enak način kot ta isti otrok.
Ta isti otrok ki bo ožemal starše na račun tega da bo "frajer" z novim avtom, kljub temu da živi v kabinetu velikem 3x3 se bi zelo hitro zjokal če bi se starši odločili za "luksuz" in bi si kupili nov avto,hkrati pa zaprli pipco in ga postavili na cesto,ali pa mu zaračunali stanovanjske stroške.
Če imaš redne dohodke in denar za avto, ga boš definitivno imel tudi za to da boš lahko živel sam sebe. Saj je samoeksistenca pa vendar bolj pomembno kot pa en kos pleha kajne?
Če se mene praša so velikokrat napačno razdeljene prioritete v življenju (seveda si jih razdeli vsak sam) in je dober avto dosti manj pomemben kot pa stremljenje k temu kje in predvsem kako boš živel čez par let, ko bo treba it iz udobnega in poceni gnezda (seveda če nimaš doma 3 nadstropne bajte in si edinček).