Padec temparature motorja 156 1.9jtd

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

alfafun
Alfa Junior
Alfa Junior

pozdravljeni

Doživel sem čudno situacijo na alfici.Ko avto stoji in imam vklopljeno gretje se mi avto ne segreje ampak temparatura motorja zleze iz 85 na cca 65 .Če izklopim ogrevanje kabine potem dela čisto normalno.Še huje med vožnjo kaže notmalno temp. med 75 in 85 stponjami.Termostat smo že zamenjali pa ni pomagalo nič.A ima kdo kakšno idejo ali nasvet .

LP :?
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Edina rešitev, za toplo kabino in topel motor, je Webasto oz. nekaj podobnega.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafun napisal/-a:pozdravljeni

Doživel sem čudno situacijo na alfici.Ko avto stoji in imam vklopljeno gretje se mi avto ne segreje ampak temparatura motorja zleze iz 85 na cca 65 .Če izklopim ogrevanje kabine potem dela čisto normalno.Še huje med vožnjo kaže notmalno temp. med 75 in 85 stponjami.Termostat smo že zamenjali pa ni pomagalo nič.A ima kdo kakšno idejo ali nasvet .

A nikoli ne doseže 90C? Tudi če greš na relacijo?
Morda še senzor temperature.
alfafun
Alfa Junior
Alfa Junior

Alfa sport napisal/-a:
alfafun napisal/-a:pozdravljeni

A nikoli ne doseže 90C? Tudi če greš na relacijo?
Morda še senzor temperature.
doseže cca 88 stpoinj po diagnostiki ,Senzor temaparature je bil preverjen na uradnem sevisu z računalnikom in kaže pravilno .
Uporabniški avatar
davor88
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: prelepa gorenjska

Imam enak problem. Če prižgem gretje pade temperatura na 70°C. Termostat sem pa tudi že menjal.
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Kaj to pomeni vklopiti gretje ? Pac nastimas samo stopinje v kabini ? Ali sem jaz kaj spregledal ?
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Verjetno misli, ko npr. pri -5 naštimaš notri 19 stopinj in ventilator dela ob vključenem gretju na polno, da bi dosegel željeno temperaturo.
alfafun
Alfa Junior
Alfa Junior

Piki napisal/-a:Verjetno misli, ko npr. pri -5 naštimaš notri 19 stopinj in ventilator dela ob vključenem gretju na polno, da bi dosegel željeno temperaturo.
Če avto deluje pri -5 al pa dol brez vklopljene ventilacije kabine , se motoro segreva do 88 ,takoj ko vklopiš ogrevanje labine ( vklopiš ventilator ) se prične padec temaparature .
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Malo offtopic, a mi lahko kdo povej (ali mogoce skenira) samo tisto, kaj dejansko kaksne gumbek pomeni pri ventilaciji (ko imas dve lucki za AUTO) in pa tam ko je narisana ena puscica, ker imam italijansko knjigco :(
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

alfafun napisal/-a:
Piki napisal/-a:Verjetno misli, ko npr. pri -5 naštimaš notri 19 stopinj in ventilator dela ob vključenem gretju na polno, da bi dosegel željeno temperaturo.
Če avto deluje pri -5 al pa dol brez vklopljene ventilacije kabine , se motoro segreva do 88 ,takoj ko vklopiš ogrevanje labine ( vklopiš ventilator ) se prične padec temaparature .
Hmm, to se tudi meni dogaja, še posebej pri počasni vožnji...
alfafun
Alfa Junior
Alfa Junior

Piki napisal/-a:
alfafun napisal/-a:
Hmm, to se tudi meni dogaja, še posebej pri počasni vožnji...
A so kaj na servisu rekli , jaz sumim mogoče vodno pumpo ali pa celo vrsto antifriza ali pa zrak preveč hladi kiler motorja.Mi je pa kolega reku , da obstaja še elktrični grelec na dnu motorja .Morm preverit .
alfafun
Alfa Junior
Alfa Junior

[quote="davor88"]Imam enak problem. Če prižgem gretje pade temperatura na 70°C. Termostat sem pa tudi že menjal.[/quote

kolk je pa temparatura motorja če stojiš na mestu dalj časa v mrazu in imaš gretje recimo na 22-24 stopinj ali ti pade pod 70
Uporabniški avatar
davor88
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: prelepa gorenjska

alfafun napisal/-a:
davor88 napisal/-a:Imam enak problem. Če prižgem gretje pade temperatura na 70°C. Termostat sem pa tudi že menjal.[/quote

kolk je pa temparatura motorja če stojiš na mestu dalj časa v mrazu in imaš gretje recimo na 22-24 stopinj ali ti pade pod 70
ja
alfafun
Alfa Junior
Alfa Junior

davor88 napisal/-a:
alfafun napisal/-a:
davor88 napisal/-a:Imam enak problem. Če prižgem gretje pade temperatura na 70°C. Termostat sem pa tudi že menjal.[/quote

ja
Pol smo na istem sem začel razmišljati , da je kriva hladilna tekočina , a maš rdečo hladilno tekočino notr .
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

Glede na trenutne zunanje temperature, je kar normalno, da vsak odjem temperature iz sistema hlajenja motorja pomeni tudi zmanjšanje temperature v hladilnem sistemu.

Je že kdo imel težave s kuhanjem, pri starejših avtomobilih, poleti v kakšni gneči ? Če si tam odprl ogrevanje kabine in ventilacijo na max. je tudi temperatura padla, ali ne ?

Odjem temperature iz sistema, pomeni nujno padec temperature v sistemu. Vedno ! Le da se pri višjih temperaturah okolice to ne pozna tako zelo, kot sedaj, ko ima motor skoraj že problem sistem dovolj zagreti.

LP
Odgovori
  • Informacija