Doživel sem čudno situacijo na alfici.Ko avto stoji in imam vklopljeno gretje se mi avto ne segreje ampak temparatura motorja zleze iz 85 na cca 65 .Če izklopim ogrevanje kabine potem dela čisto normalno.Še huje med vožnjo kaže notmalno temp. med 75 in 85 stponjami.Termostat smo že zamenjali pa ni pomagalo nič.A ima kdo kakšno idejo ali nasvet .
Doživel sem čudno situacijo na alfici.Ko avto stoji in imam vklopljeno gretje se mi avto ne segreje ampak temparatura motorja zleze iz 85 na cca 65 .Če izklopim ogrevanje kabine potem dela čisto normalno.Še huje med vožnjo kaže notmalno temp. med 75 in 85 stponjami.Termostat smo že zamenjali pa ni pomagalo nič.A ima kdo kakšno idejo ali nasvet .
LP
A nikoli ne doseže 90C? Tudi če greš na relacijo?
Morda še senzor temperature.
LP
A nikoli ne doseže 90C? Tudi če greš na relacijo?
Morda še senzor temperature.
doseže cca 88 stpoinj po diagnostiki ,Senzor temaparature je bil preverjen na uradnem sevisu z računalnikom in kaže pravilno .
Piki napisal/-a:Verjetno misli, ko npr. pri -5 naštimaš notri 19 stopinj in ventilator dela ob vključenem gretju na polno, da bi dosegel željeno temperaturo.
Če avto deluje pri -5 al pa dol brez vklopljene ventilacije kabine , se motoro segreva do 88 ,takoj ko vklopiš ogrevanje labine ( vklopiš ventilator ) se prične padec temaparature .
Malo offtopic, a mi lahko kdo povej (ali mogoce skenira) samo tisto, kaj dejansko kaksne gumbek pomeni pri ventilaciji (ko imas dve lucki za AUTO) in pa tam ko je narisana ena puscica, ker imam italijansko knjigco
Piki napisal/-a:Verjetno misli, ko npr. pri -5 naštimaš notri 19 stopinj in ventilator dela ob vključenem gretju na polno, da bi dosegel željeno temperaturo.
Če avto deluje pri -5 al pa dol brez vklopljene ventilacije kabine , se motoro segreva do 88 ,takoj ko vklopiš ogrevanje labine ( vklopiš ventilator ) se prične padec temaparature .
Hmm, to se tudi meni dogaja, še posebej pri počasni vožnji...
Hmm, to se tudi meni dogaja, še posebej pri počasni vožnji...
A so kaj na servisu rekli , jaz sumim mogoče vodno pumpo ali pa celo vrsto antifriza ali pa zrak preveč hladi kiler motorja.Mi je pa kolega reku , da obstaja še elktrični grelec na dnu motorja .Morm preverit .
Glede na trenutne zunanje temperature, je kar normalno, da vsak odjem temperature iz sistema hlajenja motorja pomeni tudi zmanjšanje temperature v hladilnem sistemu.
Je že kdo imel težave s kuhanjem, pri starejših avtomobilih, poleti v kakšni gneči ? Če si tam odprl ogrevanje kabine in ventilacijo na max. je tudi temperatura padla, ali ne ?
Odjem temperature iz sistema, pomeni nujno padec temperature v sistemu. Vedno ! Le da se pri višjih temperaturah okolice to ne pozna tako zelo, kot sedaj, ko ima motor skoraj že problem sistem dovolj zagreti.