Zimske gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
SyGorg
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Nokian WR G2 - same pohvale, odlične v vseh razmerah; 185/65/15, na 156SW(2003, jtd, 115 konjev)

LP
Leila
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: ljubljana

glede zimskih gum ce ima avto do 1 tono sava s3,drugace kumho kw 17.asimetrija..preverjeno od mene vulkanizerja guma za po snegu,dzju ,suhem do jaja
Leila
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: ljubljana

sava s3 j premehka v bočnici iz izskušenj
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sava S3 je sranje, iz izkušenj. :D
Edino če ti paše slab grip v dežju, na suhem, v bistvu povsod razen v svežezapadlem snegu, ki ga je pri nas par dni na leto. Torej ene tri dni na sezono se s savo S3 super pelješ. :lol: #-o
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

bass napisal/-a:Sava S3 je sranje, iz izkušenj. :D
Edino če ti paše slab grip v dežju, na suhem, v bistvu povsod razen v svežezapadlem snegu, ki ga je pri nas par dni na leto. Torej ene tri dni na sezono se s savo S3 super pelješ. :lol: #-o
LOL... How true... se ne bi mogel bolj strinjat.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Michelin Alpin, odlična guma za mrzlo vreme in mokro cesto. Je pa totalno v qrcu zdajle pri 12-15 stopinjah. Je 15. že zelo blizu...
vall
Alfa Junior
Alfa Junior

bass napisal/-a:Sava S3 je sranje, iz izkušenj. :D

si pa pravi ekspert da vse tole opaziš #-o
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ko po mokrem letiš naravnost v križišču, želel si pa zaviti levo, ti je nekako jasno, da ni ravno najboljša guma...če si pa želiš metat pesek v oči pa izvoli, I ain't stoppin you. No, v snegu je odlična. Ampak se žal pri temu konča.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma ne vem jaz nisem tako razocaran z savino S3 kot ti bass. Tud po mokrem se pelje solidno, za ta dnar seveda. Je pa tudi res da se nisem vozil drugih zimskih na alfi. Bi jih pa takoj kupil se 1x.

Drugace pa dost o zimakih za zdaj...se mal pa bomo montiral Gume!
LP
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Creed napisal/-a:Ma ne vem jaz nisem tako razocaran z savino S3 kot ti bass. Tud po mokrem se pelje solidno, za ta dnar seveda. Je pa tudi res da se nisem vozil drugih zimskih na alfi. Bi jih pa takoj kupil se 1x.

Drugace pa dost o zimakih za zdaj...se mal pa bomo montiral Gume!
LP
1. Tudi nalite gume se super peljejo. Za ta denar seveda. :roll:
2.
a) stari, LSD in gewinde maš
b) nimaš neke zime, pohvalno, da sploh montiraš zimake
c) nimaš s čim primerjati, ker si vozil le S3
d) pridi s savami v Lj v BTC ali na Rudnik, ko bo malo mokro, po vaših ridah tudi plastika grabi

Jaz sem predprejšnjo sezono za drobiž dobil original železne 15ke s skoraj novimi Fulda Kristal Motero, ki so po ADACju popolnoma povprečne, in so tudi po mojem ravno take - povprečne. Če jih primerjam s savo pa so fenomenalne. Predvidljive v vseh pogojih, razumna obraba, a nič posebnega.
vall
Alfa Junior
Alfa Junior

bass napisal/-a: 2.
a) stari, LSD in gewinde maš
b) nimaš neke zime, pohvalno, da sploh montiraš zimake
c) nimaš s čim primerjati, ker si vozil le S3
d) pridi s savami v Lj v BTC ali na Rudnik, ko bo malo mokro,
no zdaj pa mi ti povej katera guma se bi tam držala na takšnem asfaltu kot je tam?je ni gume

sam sem vulkanizer že dolgo časa in sem sprobal veliko gum in tudi vem kaj pišem.
z razliko od tebe
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Problem save je to da po prvi sezoni niso vredne pol kurca ne. V nobenih razmerah. Postanejo popolnoma plastične.
Sploh pa niso vredne popolnoma nič ko je zunaj več kot 10°C. Včasih me kar zmrazi ko vidim razne cliote pa golfe ki imajo S3 montirano gor celo leto.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:Problem save je to da po prvi sezoni niso vredne pol kurca ne. V nobenih razmerah. Postanejo popolnoma plastične.
Sploh pa niso vredne popolnoma nič ko je zunaj več kot 10°C. Včasih me kar zmrazi ko vidim razne cliote pa golfe ki imajo S3 montirano gor celo leto.
Te, ko jih ima Creed sem jaz dobil "stare". Bile so že vožene 1 sezono, potem sem jih jaz imel 1 sezono in še Creed jih ima zdaj in po njegovih besedah niso tako slabe pa so dale že kar nekaj skozi :-k
vall
Alfa Junior
Alfa Junior

vsaka zimska guma je narejena do 7 stopin plusa ne pa 10 ali več stopinj.toliko v vednost
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ko imate toliko povedati čez S3, zdajle bodo končale tretjo zimsko sezono, imel sem jih na 156 in sedaj so dve sezoni na 147. Avto se pelje več kot solidno in nikoli ni bilo občutiti kakšnega pomanjkanja oprijema. Funkcijo kateri je namenjena za moje pojme opravlja povsem spodobno. Je pa res, da ne moreš od 15" balona pričakovati, da se bo peljal tako kot nizkopresečna 17" in če ti je to jasno ni nobenih problemov.

Profila je še več kot polovica po prevoženih skupno ca. 25.000km, je pa res, da se je z gumami vozila samo pozimi.
Odgovori
  • Informacija