The ultimate AR Meet: Mobikrog, 21.3.2009 ob 10:00

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Inti napisal/-a:
Razlog je predvsem nastali hrup in uničenje steze s strani prevelikih pospeškov osebnih dirkalnikov.
Mislim kakšne buče no.
150 konjev res raztrga asfalt v trenutnku :doubt: :roll:
a zato mamo v Sloveniji tak slabe in luknjaste ceste!!! jaz sem pa vedno mislim, da zaradi slabe kvalitete in nestrokovnosti dela...se vidi, da sem neuk #-o
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Samo res, premočna vozila imamo s 60, 90 in več konji. Zato so ceste tako v ku***
Living life on the fast lane. Gumball baby.

Slika
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dolgo sem se zadrževal pa se več ne morem.

Če koga od pogumnih dejansko zanima kako hiter je njegov avto, naj zbere pogum in tistih par fičnikov in naj se prijavi na uradno organizirano drag dirko. Ne samo, da boste potem vedeli kdo je hitrejši, kakšen je vaš reakcijski čas, čas pospeška in podobno, ampak boste to storili na varen in legalen način brez ogrožanja okolice in nadlegovanja raznih uradnikov.
Še več rezultati bodo izmerjeni natančno in ne bodo dopuščali prostora svojevoljni interpretaciji in natolcevanju in zato brez težav primerljivi.

Če pa, vas je za kaj takega preveč strah, vam je nerodno, ali celo škoda drobiža za prijavnino, predlagam, da se skupinskih dirkaških podvigov raje izognete.
Emperor of The Dark Realm
Reaper
Alfa Junior
Alfa Junior

Z vsem kar si napisal se strinjam skoraj popolnoma. Vse to bi še bolj tehtno bilo, če bi organizatorji to želeli speljati na mestu kjer bi ogrožali ostale udeležence v prometu. Kar pa iz objav v temi ni razvidno.

Težnost tvoje izjave je pri meni upadla, ko sem videl, da tudi sam podpiraš in se udeležuješ "prepovedanih" zborov.

Samo primer
_BiStRi_ napisal/-a:Evo za malo predstave kako sika BOV:

http://www.youtube.com/watch?v=FOTV16w6Exs

http://www.youtube.com/watch?v=c1nzL2pgN2k

Impreza je bila danes prvič na snegu (kolikor ga je bilo pač) na letnih gumah...pa nič zato, sem se malo učil :mrgreen:

Hvala Shadu ki se je "javil" za snemalca =D>
Še več nevarnih/prepovedanih stvari objavljenih tukaj na forumu proti katerimi pa nisi imel nobede pripombe.

viewtopic.php?p=191279#191279
viewtopic.php?p=183440#183440

My 2 cents - če organizatorji mislijo v prvi vrsti organizirati zgolj srečanje ter primerjati samo GTA vs. Brera 3.2 V6 na preglednem in za ostale udeležence prometa ne-nevarnem mestu, jaz načeloma nimam pripomb glede tega saj bo sama primerjava trajala samo par minut in tudi ne bo ogrožala nobenega.

Če bi obstajala SLO dirkališča se takšne debate sploh nebi pojavljale. Za tako majhna srečanja tudi manjkajo finance za najem letališča ali podobno. Iz tega razloga se potem mladina dobivlja na takšnih mestih kot je Rudnik v LJ,...in še več je takšnih mest, ki potencialno ogrožajo ostale udeležence prometa.

Tukaj se je organizator vsaj do te mere potrudil in našel dokaj dobro lokacijo kar pa vseeno ne pomeni, da podpiram takšne zadeve, ampak žal dokler ne dobimo v SLO primerna mesta za takšne stvari se bo to še vedno dogajalo!
Alfa per sempre!
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

poleg tega da v sloveniji v letu 2009 kot kaze ne bo dragov... bolje pa da se to naredi nekje kjer se neogroza kot pa zvecer pri rutarju alpa na brncicevi
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Reaper napisal/-a:Z vsem kar si napisal se strinjam skoraj popolnoma. Vse to bi še bolj tehtno bilo, če bi organizatorji to želeli speljati na mestu kjer bi ogrožali ostale udeležence v prometu. Kar pa iz objav v temi ni razvidno.

Težnost tvoje izjave je pri meni upadla, ko sem videl, da tudi sam podpiraš in se udeležuješ "prepovedanih" zborov.

Samo primer
_BiStRi_ napisal/-a:Evo za malo predstave kako sika BOV:

http://www.youtube.com/watch?v=FOTV16w6Exs

http://www.youtube.com/watch?v=c1nzL2pgN2k

Impreza je bila danes prvič na snegu (kolikor ga je bilo pač) na letnih gumah...pa nič zato, sem se malo učil :mrgreen:

Hvala Shadu ki se je "javil" za snemalca =D>
Še več nevarnih/prepovedanih stvari objavljenih tukaj na forumu proti katerimi pa nisi imel nobede pripombe.

viewtopic.php?p=191279#191279
viewtopic.php?p=183440#183440
Mogoče nisi dovolj pozorno prebral mojega posta, kjer je bolj kot varnost, ki je vseeno vprašljiva, bolj pod vprašaj postavljam primerljivost rezultatov in med drugim tudi vzbujanja nepotrebne negativne pozornosti.
Upam, da ne misliš resno, da bom na forumu igral policaja ter iskal in komentiral vsak post kjer nekdo opiše nekaj kar ni po črki zakona, ali pogledal vsak video uporabnika, če slučajno kje prekorači omejitev hitrosti?
Reaper napisal/-a:My 2 cents - če organizatorji mislijo v prvi vrsti organizirati zgolj srečanje ter primerjati samo GTA vs. Brera 3.2 V6 na preglednem in za ostale udeležence prometa ne-nevarnem mestu, jaz načeloma nimam pripomb glede tega saj bo sama primerjava trajala samo par minut in tudi ne bo ogrožala nobenega.
No potem evidentno nisi spremljal teme. Prijavilo se je namreč okoli 20 udeležencev, ki so bili vsi pod vtisom da bodo tudi sami probali proti kateremu drugemu vozilu in se ne bodo vozili iz drugega konca slovenije samo, da bi gledali en drag.
Reaper napisal/-a:Če bi obstajala SLO dirkališča se takšne debate sploh nebi pojavljale. Za tako majhna srečanja tudi manjkajo finance za najem letališča ali podobno. Iz tega razloga se potem mladina dobivlja na takšnih mestih kot je Rudnik v LJ,...in še več je takšnih mest, ki potencialno ogrožajo ostale udeležence prometa.
Se popolnoma strinjam, vendar je potrebno tudi priznati, da je iz ust večina to samo transparenten izgovor. V eni od sosednjih tem namreč potekajo prijave na organiziran track day na zaprtem in urejenem drikališču, pa je resnih interesentov veliko manj, kot za vožnjo naravnost na javni cesti.

Mogoče letos zaenkrat res ni napovedanega še nobenega uradnega draga v sloveniji, vendar Zagreb vseeno ni tako daleč, da nebi mogli podaljšati pot teh par deset km.
Reaper napisal/-a:Tukaj se je organizator vsaj do te mere potrudil in našel dokaj dobro lokacijo kar pa vseeno ne pomeni, da podpiram takšne zadeve, ampak žal dokler ne dobimo v SLO primerna mesta za takšne stvari se bo to še vedno dogajalo!
Seveda se bo dogajalo, ampak glede na to, da sem spremljal te dogodke od samih začetkov naprej, lahko trdim, da kakšnih resnih ilegalnih dirk v pospeševanju več ni. Seveda so tu in tam kakšne ekshibicijske vožnje plastičarjev po Rudniku vendar so praktično vsi, ki jih je ta "šport" resneje zanimal ubrali pot legalnih tekmovanj.

Za uspešno organiziranje takšnega "neuradnega shoda" pa je potrebno veliko več truda in izkušenj kot le najti raven kos asfalta. Na žalost je vozniška kultura voznikov prežetih z adrenalinom nemalokrat neodgovorna in bahaška, kar kaj hitro pripelje do kakšnega neljubega dogodka.

Največja prednost uradne prireditve pa je sigurno profesionalno merjenje časov in hitrosti, kajti le tako je realno primerjati dva voznika in dva avta, vse ostale metode na oko spadajo na vaške veselice.

P.S. Na tem forumu alterji še vedno niso dovoljeni, pravilnik pa se nahaja ne točno enakem mestu, če so slučajno prisotni kakšni dvomi.

Če pa si slučajno res nov uporabnik toplo priporočam, da si za prišepetovalca le izbereš koga z jajci, ki ne potrebuje govornika za izražanje lastnih frustracij. Pa dobrodošel! :mrgreen:
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Enthusiast
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radmirje

jst sm it pripravljen samo gledat brera vs gta, sej je glavni namen srečanje al kako? :mrgreen:
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Reaper napisal/-a:Če bi obstajala SLO dirkališča se takšne debate sploh nebi pojavljale. Za tako majhna srečanja tudi manjkajo finance za najem letališča ali podobno. Iz tega razloga se potem mladina dobivlja na takšnih mestih kot je Rudnik v LJ,...in še več je takšnih mest, ki potencialno ogrožajo ostale udeležence prometa.
Okej kle pa moram tudi jaz nekaj reči.

Še preden je Brerra sploh ugledala luč dneva, smo s kolegi iz hrvaškega kluba hodili na njihova srečanja na Grobnik...Brez težav. Le pogumnežov ni bilo. Še sedaj je večina na forumu "dirkačev" le po tipkovnici....Imam prav? Poglejeva prijave tukaj:

viewtopic.php?t=16262

Tako da z "jokanjem", kako ni možnosti dirkati itd kar nehaj. Mi najemamo tudi avtosejem, sem ter tja za "točnstne" vožnje. Se pravi problem je ker bi vsi vse zastonj.....

p.s. Prosim moderatorja naj popravi naslov teme, saj je zavajujoč.....primern naslov bi bil bolj:
The ultimate AR Meet: Po lokalnih cestah v bližini Mobikroga, 21.3.2009 ob 10:00
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

SHadowX napisal/-a: Če pa, vas je za kaj takega preveč strah, vam je nerodno, ali celo škoda drobiža za prijavnino, predlagam, da se skupinskih dirkaških podvigov raje izognete.
Hvala za predlog, vendar je to samo predlog in živimo v svobodni državi, ki na srečo ne deluje tako kot ta forum.

Mislim pa da npr. zame dobro veš česa vse sem se udejstvoval, pa ni primerjave s takim "nelegalnim" srečanjem, pač še en dodaten izziv.
Če ne bi bilo tako potem ne bi po celem svetu imeli ilegalnih dirk/dragov.
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Alan napisal/-a:in živimo v svobodni državi, ki na srečo ne deluje tako kot ta forum.
Ti ti grdi forum ti :evil:

Prav zanimivo, da imate vedno eni in isti težave z njim :-k

Sicer pa ne vem kaj je narobe s pozivom za udeležbo na pravem trackday-u, sej če komu ne paše, mu pač ni potrebno it, ravno tako kot tudi na ilegalca, sej živimo v svobodni državi, a ne #-o

p.s.
Da pa vseeno ne bo zgledalo, kot da tukajle take ULTIMATE evente spodbujamo, se tale izrojena tema seli v bolj primeren podforum
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Shad daj pobriši svoj prvi post in vse dalje (vključno z mojim)..

Mislim, da so udeleženci MEET.a dovolj stari, da vedo (upam) da ni namen celodnevno dirkanje. Tam se zavaruje prostor, DeamonMe in Unicorn odpeljeta dve vožnji in potem gremo na pijačo ali panoramsko vožnjico... Prav tako so vsi dovolj stari da odgovarjajo za svoja dejanja in se ukvarjajo s posledicami, če bo šlo karkoli narobe. Mislim, pa da od 20ih jih vsaj 16 pride 100% samo pogledat to večno dilemo med Brero in GTA. :wink: Pač Epic drag, ki se "bo" zgodil šele po treh letih klobasanja kaj je hitrejše :roll:

Moralizirate, svetujete v katero državo na drag in drkate v glavo pa se lahko v kakšni drugi temi :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
DaemonMe
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

Zanimivo, da se povabilo na meet iz podforuma, kjer se dogovarja o srečanjih, preseli na podforum "Kar nekaj", ki je najbrž najbolj znan po debatah o smešnih fotkah in smešnih oglasih.

Kakor koli ... upam, da se bomo zadeve udeležili v čim večjem številu, saj se že prav veselim tega srečanja. Kot je omenil že Pepsi, ne gre za nelegalno dirkanje po nezavarovanih cestah, ampak za srečanje alfistov.

Nekateri so se obregnili tudi ob to, da ni dovolj interesentov za dirkanje po pisti. Kar se mene tiče, imam za to par razlogov, ki jih najbrž delim tudi s precejšnjim številom ostalih:
- nimam namena tvegati poškodovanja avtomobila
- nimam namena uničiti pnevmatik za 800+ EUR in naslednji dan kupovati novih
- nimam namena obremenjevati vozila po progi do te mere, da bom moral servis opraviti 3x prej kot bi ga ob normalni vožnji
- nimam se za Schumacherja, da bi želel primerjati svoje vozniške sposobnosti z ostalimi udeleženci v prometu, ampak me zanimajo izključno zmogljivosti avtomobila - npr. posepešek.

Zaradi vsega tega bi se poleg srečanja preizkusil izključno v drag raceu, in še to v okviru srečanja alfistov. Želje po t.i. uradnih dragih nimam, ker me primerjave s fičakom s 600 KM, ki razpade po treh vožnjah na 402 m, niti najmanj ne zanimajo. Je razburljivo (in obenem smešno) za pogledat, to je pa tudi vse.

Torej: smo še vsi prijavljeni za stvar in ali je še kje kdo, ki se ima v planu prijaviti?
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Vem za lepo dovolj široko ravnino par km iz Ljubljane, kjer bi se dalo dovolj varno preveriti GTA vs BRERA. Mogoče še par voženj koga drugega, če bi želel.
1600m čiste ravnine dvopasovne ceste široke 7m, vsak pas po 3,5m, brez hiš okoli in drugih cest.

Če bosta kandidata resna se naj zmenita, pa se gre probati, na forum ne bom pisal kje je to, ker potem je itak že brezveze.

ps: je že kdo meril 0-200km/h na GTA ali Breri?
DaemonMe
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

Alan napisal/-a:ps: je že kdo meril 0-200km/h na GTA ali Breri?
Jaz še nisem, bi pa, če bi vedel kako. A to kar s telefonom snemajo/-te?
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

Kaj je zdej s tem? Bo kej 21.3 ob 10h? Mater je zgodnja ura to. Jaz mam 20. rojstni dan, tko da, če ne misl bit 21 nič dol na mobikrogi se ga bom u petek ulil!

Torej :?:
Odgovori
  • Informacija