Reaper napisal/-a:Z vsem kar si napisal se strinjam skoraj popolnoma. Vse to bi še bolj tehtno bilo, če bi organizatorji to želeli speljati na mestu kjer bi ogrožali ostale udeležence v prometu. Kar pa iz objav v temi ni razvidno.
Težnost tvoje izjave je pri meni upadla, ko sem videl, da tudi sam podpiraš in se udeležuješ "prepovedanih" zborov.
Samo primer
Še več nevarnih/prepovedanih stvari objavljenih tukaj na forumu proti katerimi pa nisi imel nobede pripombe.
viewtopic.php?p=191279#191279
viewtopic.php?p=183440#183440
Mogoče nisi dovolj pozorno prebral mojega posta, kjer je bolj kot varnost, ki je vseeno vprašljiva, bolj pod vprašaj postavljam primerljivost rezultatov in med drugim tudi vzbujanja nepotrebne negativne pozornosti.
Upam, da ne misliš resno, da bom na forumu igral policaja ter iskal in komentiral vsak post kjer nekdo opiše nekaj kar ni po črki zakona, ali pogledal vsak video uporabnika, če slučajno kje prekorači omejitev hitrosti?
Reaper napisal/-a:My 2 cents - če organizatorji mislijo v prvi vrsti organizirati zgolj srečanje ter primerjati samo GTA vs. Brera 3.2 V6 na preglednem in za ostale udeležence prometa ne-nevarnem mestu, jaz načeloma nimam pripomb glede tega saj bo sama primerjava trajala samo par minut in tudi ne bo ogrožala nobenega.
No potem evidentno nisi spremljal teme. Prijavilo se je namreč okoli 20 udeležencev, ki so bili vsi pod vtisom da bodo tudi sami probali proti kateremu drugemu vozilu in se ne bodo vozili iz drugega konca slovenije samo, da bi gledali en drag.
Reaper napisal/-a:Če bi obstajala SLO dirkališča se takšne debate sploh nebi pojavljale. Za tako majhna srečanja tudi manjkajo finance za najem letališča ali podobno. Iz tega razloga se potem mladina dobivlja na takšnih mestih kot je Rudnik v LJ,...in še več je takšnih mest, ki potencialno ogrožajo ostale udeležence prometa.
Se popolnoma strinjam, vendar je potrebno tudi priznati, da je iz ust večina to samo transparenten izgovor. V eni od sosednjih tem namreč potekajo prijave na organiziran track day na zaprtem in urejenem drikališču, pa je resnih interesentov veliko manj, kot za vožnjo naravnost na javni cesti.
Mogoče letos zaenkrat res ni napovedanega še nobenega uradnega draga v sloveniji, vendar Zagreb vseeno ni tako daleč, da nebi mogli podaljšati pot teh par deset km.
Reaper napisal/-a:Tukaj se je organizator vsaj do te mere potrudil in našel dokaj dobro lokacijo kar pa vseeno ne pomeni, da podpiram takšne zadeve, ampak žal dokler ne dobimo v SLO primerna mesta za takšne stvari se bo to še vedno dogajalo!
Seveda se bo dogajalo, ampak glede na to, da sem spremljal te dogodke od samih začetkov naprej, lahko trdim, da kakšnih resnih ilegalnih dirk v pospeševanju več ni. Seveda so tu in tam kakšne ekshibicijske vožnje plastičarjev po Rudniku vendar so praktično vsi, ki jih je ta "šport" resneje zanimal ubrali pot legalnih tekmovanj.
Za uspešno organiziranje takšnega "neuradnega shoda" pa je potrebno veliko več truda in izkušenj kot le najti raven kos asfalta. Na žalost je vozniška kultura voznikov prežetih z adrenalinom nemalokrat neodgovorna in bahaška, kar kaj hitro pripelje do kakšnega neljubega dogodka.
Največja prednost uradne prireditve pa je sigurno profesionalno merjenje časov in hitrosti, kajti le tako je realno primerjati dva voznika in dva avta, vse ostale metode na oko spadajo na vaške veselice.
P.S. Na tem forumu alterji še vedno niso dovoljeni, pravilnik pa se nahaja ne točno enakem mestu, če so slučajno prisotni kakšni dvomi.
Če pa si slučajno res nov uporabnik toplo priporočam, da si za prišepetovalca le izbereš koga z jajci, ki ne potrebuje govornika za izražanje lastnih frustracij. Pa dobrodošel!