Menjalnik (6 st.): 1.9 JTDm 16V - AR 147/ 156/ GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Menajl pri Zegi, avto ima 130k, in ne nobene logike ni, da bi bilo treba menjati oba, če je zjahan samo eden... Sploh je pa dokaj pogosta napaka, da cilinder na sklopki sračka malo... in zaradi tega je pedal neenakomerno trd ko ga pritiskaš...

Aja pedal je zdej mehk k putrček, čeprav je na avtu ojačana sklopka s 25% močnejšo potisno silo...

Po tvoji logiki, če bi crknil en injektor na mašini boš šel menjati vse?
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Po moji praksi po enem umrlem injektorju kmalu sledi tudi drugi, enako velja za grelne svečke itd... Stvari, ki so mehansko enake in so delovale v enakih pogojih in je očitno, da so izrabljene in ne gre za izredni strojelom, se morajo menjati v enakem intervalu.

Res pa je, da sta oba cilindra za sklopko dokaj različna in delujeta v različnih pogojih, pri čemer je eden zunaj, drugi v kabini, zato je bolj pogosta okvara zunanjega cilindra pri sklopki in menjava obeh ni nujna. Patrulja je imel na alfi 200.000 km, tako da sta bila pomojem oba zrela za zamenjavo.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Dommen
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala za vsa sporočila.
Torej crknila je sklopka.
Opravil veliki servis, zamenjal sklopko (novo), popravil hupo ter pregled avtomobila pri Tomažu Sušniku iz Besnice za 870 €.
Upam da bo čim manj takih presenečenj.
Lep dan
dsuc
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

ko smo glih okoli sklopke, meni na alfici 147 sklopka po cca 20 prevoženih km čudno obnaša dobi luft na vrhu in prime nižje kot bi morala drugače je ko je avto hladen vse ok. sem pa že menjal pred pol leta notranji celinder. kaj bi blo? takrat je blo malo bolje, ne pa veliko? prosim svetujte.
Alfa 147ŠiŠmiŠ
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Dommen napisal/-a:Hvala za vsa sporočila.
Torej crknila je sklopka.
Opravil veliki servis, zamenjal sklopko (novo), popravil hupo ter pregled avtomobila pri Tomažu Sušniku iz Besnice za 870 €.
Upam da bo čim manj takih presenečenj.
Lep dan
Katero sklopko ti je pa zmontiral?
Zdi se relativno ugodno, sam sem dal na pooblascencu za podobno rec 250€ vec, ampak z original robo.
Bezi
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Lenart

Kolikor vem ima Alfa 156 hidravlicno sklopko ki je vezana na posodo z zavornim oljem tak da preglej posodico za olje če je napol prazna pol ti je spustil celinder za olje ki ima 2 eden je v kabini avtomobila tik pri sklopki drug je pa nažalost v menjalniku tako da ga je treba snet... tudi sam imam lih zdaj tale problem in avto je pri mehaniku =)
Alfa Edition =)
Dommen
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne spomnim se katere firme je bila sklopka, je pa omenil in povdaril katero sklopko mi je vgradil, kot povdarek da je to dobra "roba".
lp
dream147
Alfa Junior
Alfa Junior

Prosim za pomoč. Imam alfo 147 JTD m-jet. Ko hočem prestavit v vzvratno kar na lepem ne gre več. Sklopko sem menjal pri 90.000 km, sedaj imam 140.000 km. Danes sem opazil, ko se ustavim dam v prvo in včasih ne gre iz brzine. Pri vožnji poteka vse normalno (mrzel-topel). Tudi ko je avto ugasnjen vse prestave delajo normalno samo za vzvratno ne. A je imel kdo že podoben primer. Prosim za pomoč
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

a ti to skoz dela al sam včasih ker drgač je men mehanik reku da je to normalno če daješ iz prve v vzratno in obratno ker nima "robotiziranega"
zato je treba dat u ler in še enkrat stisent sklopko pol pa dat vzratno ker včasih se zgodi da ne zagrab sam to nej bi se poredko dogajal tko nekak je men razložu mehanik jst sm bl amater pr teh rečeh
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Sicer sam sem mel probleme z menjalnikom (bil zamenjan), vendar nikoli ni bilo problema prestaviti v vzvratno prestavo, tako, da dvomim. Sem pa tudi ze slisal, da se lahko odlomi zobnik za rikverc in potem je seveda treba menjati menjalnik :(
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

SummerJam napisal/-a:a ti to skoz dela al sam včasih ker drgač je men mehanik reku da je to normalno če daješ iz prve v vzratno in obratno ker nima "robotiziranega"
zato je treba dat u ler in še enkrat stisent sklopko pol pa dat vzratno ker včasih se zgodi da ne zagrab sam to nej bi se poredko dogajal tko nekak je men razložu mehanik jst sm bl amater pr teh rečeh
Nisem ravno mnenja, da je "normalno", če se ti menjalnik zatika, kaj šele onemogočeno prestavljanje...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
dream147
Alfa Junior
Alfa Junior

Bil sem na avto triglavu - v bistvu tudi vse kupujem tam za mojo alfico vendar sami ne vedo kaj naj bi točno bilo. Rekli so da je cilinder v menjalniku ali nekaj v zvezi s sklopko. Drugače pa imam svojega mehanika zelo uredu vendar je na dopustu. Prišlo je tako daleč da sploh ne dobim več v vzvratno, razen če utrgam ročko ali pa da si pomagam s sklopko da zaškrta. Seveda pa tud iz prve ne dobim takoj v ler-pač včasih ne spusti. Kaj bo bomo videli v petek ko pride mehanik in vse razkoplemo.
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Kraj: Trate

potisni cilinder na sklopki ti je šel. meni se dogaja isto, samo za razliko od tebe še zraven tega izgubljam stopalko.
jutri grem menjat ta cilinder.
Slika
dream147
Alfa Junior
Alfa Junior

Kolk pa stane ta cilinder in kje se ga da dobit?
fajko
Alfa Junior
Alfa Junior

Poglej tale link, je blo neki o tem napisanega na lacia forumu.

[/url]http://lancia-klub.si/forum/viewthread. ... #post_4563
Odgovori
  • Informacija