Ventil turbine & sikanje turbine ob pospeševanju

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

cresh
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

jst vsekakor mislim da je šel IC.
alfaboy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Krško

Miholl napisal/-a: ...verjetno je kakšna cev pri turbini ali interculerju. Tista ki pride zgoraj (vidi se jo ko odpreš havbo na desni) je bila zamenjana.
Miholl, kje si pa kupu to cev, bolj pomembno kolk pride taka cev, k men je tud šla :-)

Lepo da si na 156 pršu, aja, jst sm tvojo 145-ko kupu....
Alfist po duši!!
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Živjo. No zadevo smo razjasnili - sikanje je normalno ker ima ta 20 v blowoff in se pri ostalih modelih tega ne sliši -ker ga pač nimajo. Žvižganje je pa sesanje zraka, ki je normalno (očitno imam malo predobra ušesa,da mi nič ne uide.)

Zamenjali smo tudi nosilec izpuha pri plastični zaščiti. To moram pohvalit mehanika Romana iz Adrije. Nosilca se ni dalo posebej naročit - razen v delu z cevjo (400 eur),tako da mi ga je naredil za ceno ene delovne ure sam iz kosa pleha+snel mi je odbijač (sem sam vztrajal da se pregledajo intercoolerji) in mi razložil kaj,kako in zakaj delujejo nekatere zadeve. Majster res vreden pohvale,ker na servisu sem visel 2,5 ure samo zato da smo pol sprednjega konca razšraufli da sem se lahko prepričal da je vse ok.

Cev sem kupil kar pri uradnem servisu-so mi jo zamenjal med rednim servisom - prišla je pa misim da 60 eur-original AR.
Spodnja je dražja (ker je daljša in bolj ojačana).
Ampak jaz imam 2.4 Mjet,nevem kakšno mašinco imaš ti...

Ja ja drugače pa vem da si mel ti mojo zelenko,upam da se še kje po cesti kotali,tisto je bil res dober avto!

LP Miha
Piciotto
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Izola

:D Malo pozno sem opazil to temo,
turbina lepo sika ko dodajaš gas, to sem prvič slišal, ko sem pri odprtem oknu, pospešil ob zidu, znotraj tega (vsaj jaz ) ne slišiš. To je prav lepo slišat, zraven rohnenja 5 cil. še strupeno sikne, vendar samo pod obremenitvijo, na mestu ni nič :wink:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Piciotto napisal/-a::D Malo pozno sem opazil to temo,
turbina lepo sika ko dodajaš gas, to sem prvič slišal, ko sem pri odprtem oknu, pospešil ob zidu, znotraj tega (vsaj jaz ) ne slišiš. To je prav lepo slišat, zraven rohnenja 5 cil. še strupeno sikne, vendar samo pod obremenitvijo, na mestu ni nič :wink:
Enako je pri meni 8)

Lepo se sliši sikanje ja...jaz sem pa tako paniko zganjal :lol:
Urke
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz sem edino opazil da enkrat sikne normalno oz. rahlo piska, kdaj pa kdaj da pa od sebe prov čuden tak zelo piskajoč zvok, ki je redek oz. nastane samo občasno.... :wink:
padalec
Alfa Junior
Alfa Junior

Tudi pri meni se je danes pojavil čuden zvok... Sklepam, da je nekaj povezano s turibino, ker bolj kot dela turbina bolj brenči... gre za podoben zvok, kot pri dinamu na kolesu :) samo malo glasnejši....

Avto brenči tam od ene 2000 obratov naprej... včasih pa tudi malo cukne nekje med 1800 - 2000 obrati...

ALFA 156, motor JTD 1.9 140 KM

A je imel kdo tovrstne težave ?

In kakšne so rešitve?

Hvala.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

nekje pusca cev. IC - sesalni kolekotr. prvo tam preveri.

lp
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

Jaz sem zamenjal LMM in EGR ventil 1 teden nazaj zaradi istih simptomov pri istem avtu 2.4 jtd, danes pohodim gas in se mi prižge motor lučka- opozorilo pri 3000 obratih in od tam nikamor več , moral sem se počasi peljati pri 2000 obratih , ker avto sploh ni mel nikakrše moči. Kličem mehanika : overboost ventil na turbini bi naj bil fuč! preveč pritiska v turbini recimo . In to se mi je zgodilo pri starem egr ventilu , keri je zdaj po tako takem vredu :) tako da imam zdaj en egr ventil in en lmm v rezervi . Naslednji teden grem k mehaniku da se pregleda turbo . Poročam ...
padalec
Alfa Junior
Alfa Junior

padalec napisal/-a:Tudi pri meni se je danes pojavil čuden zvok... Sklepam, da je nekaj povezano s turibino, ker bolj kot dela turbina bolj brenči... gre za podoben zvok, kot pri dinamu na kolesu :) samo malo glasnejši....

Avto brenči tam od ene 2000 obratov naprej... včasih pa tudi malo cukne nekje med 1800 - 2000 obrati...

ALFA 156, motor JTD 1.9 140 KM

A je imel kdo tovrstne težave ?

In kakšne so rešitve?

Hvala.

No ... mehanik je pogledal... Počla je gornja cev od turbine..
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Men pri moji 166 se pa turbinca lepo sliši in se odpre dokraja šele na 3000rpm, pa skos do 4500, takrat tut zelo potegne, zvok je pa tak kot da bi malo mim pihalo(no tako nekako, ni pa glih isto), ampak sva z mehanikom vse pregledala, pa sva ugotovila, da to dela zarad tega, ker je čipirana...(sam ta zvok se mi dopade zelo) :D

lp
sine
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Meni je tole malo čudno, da bi se šele pri 3k rpm odprla turbina do kraja. Ima prijatelj 2.4JTD remapano in se že od 2k rpm naprej sliši sikanje.
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

ja sj se pri meni tut že na 2000rpm, ampak na 3000rpm se pa še bolj, prav občutno se bolj sliš..."sikanje"
buba 156 SW
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni...

tudi jaz imam težave z sikanjem motorja...

in če vozim z težko nogo,kazalec temperature kar hitro skoči na 90 + °C

Kaj bi lahko bilo krivo? cen na IC?

Kje je kakšen dober servis?
Odgovori
  • Informacija