Kaj še preostane?...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj, Celje

Kolker vem se omejitve ni, sam ker norc bi se pa z takim avtom vozu 100000 na leto :)
Sej ne pravim da je to resitev za nekoga ko se dost fura...za nekoga k sam rab met avto pa...in to folk na vlk dela...tu se gre sam kdo si upa-.-da ga sosedi vidjo da spara in nima za avto ali burek ...;) slo pač

sory za off topic...sam v bistvu je to nasvet...ce hoces ne bi pr mehaniku....kup oldtimerja ki je znan po tem da ne mara mehanika :)
Včasih namreč niso računal kdaj more določen del crknat in kdaj cel avto da boš kupil novga njihovga...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kolikor vem je lahko oldtimer samo kot sekundarni avto

LP
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

Creed napisal/-a:Kolikor vem je lahko oldtimer samo kot sekundarni avto

LP
Daš registrirat na kakega druzinskega clana ki ma svoj avto...
Da nebo naenkrat zmankal starih mercov na avtonetu ;) bom vedu da so alfisti zamenjal hehe ;)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

To pa sploh ni res. Kolega ma hrošča, pa nič drugega. Ni to kot pri Ferrariju, ko moraš enga met da lahko drugega kupiš. :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ozi: ne, mam roko na šaltheblu pa je ok :) . Bom počakal na zimske gume in platišča, ker so vibracije odvisne od brzine bolj kot od obratov in prestave.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

rockson napisal/-a:
radio ima zelo slab sprejem, v armaturki je samo kasetar, CD menjalnik je zadaj, vendar ob vsaki manjši luknji že vse skupaj preskakuje, da zadeve sploh poslušat ne moreš.
Vgrajeni telefon ni za nobeno rabo -> slab sprejem in preveč šumov med vožnjo. Za navigacijo ne jamram, ker so zanekrat vse vgrajene bolj boge, kar se tiče Slovenije -> uporabljam raje Garmin.
Nekaj bo očitno narobe,pri meni pri telefoniranju ni niti najmanjšega šuma,pa tudi radio mi lovi povsem v redu.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zgolj v informacijo avtorju, saj teme nisem prebral vec kot prve 3 strani.

pri hisi imamo bavarije ze zadnje 5 let al tm nekje. Zacel smo z e34 524td, nadaljeval z e36 320(mislim) - sedaj mamo e39 528i in e46 316i faceliftano

e34
na stevcu je mela 520 al 540 k km al tm nekje ko je sla od bajte - razlog je PETROLOVA neprimerna nafta(veno za probleme k so jih mel par let nazaj), saj je sla visokotlacna crpalka

e36
klasicna napaka - odpoved bencinske crpalke, drgac nc narobe (sam je bila "prehoden" avto dokler mati nekupi novega)

e39
koncno me je mati poslusala pri izbiri avta in je namesto nove e56(ki je mela takrat veliko porodnih tezav) vzela e39 in to preizkusen model 528i z vso opremo in m-technic podvozjem

avto je bomba za na avtoceste in u bistvu kakrsnekoli relacije - 166 se mogoce lahko kosa, boljsa definitivno ni
v mestu je ladjast, moti me velik obracalni krog, dejstvo da ma porabo nekaj preko 10 pa se kaj...sam konec koncev je le skoraj 3L sestak z slabimi 200km ki premika tiste slabe 2t pleha okol

kar se pa servisev tice:
vsi nasi bmw-ji so servisirani pri AS Kokalj in tle je sama hvala kar se servisa tice - niso avti tok zlo nepokvarljivi, koker je ta servis dober (za razliko od raznih strajnar-jev in podobno, kamor sem svoj cas vozil alfe)

-e39 nas pride letno dobrih 2k€ za servise (redne IN izredne), sam tukaj je treba povedat da avto dela kilometrov nekaterim nepredstavljivo velik(kdorkoli v druzini gre na daljso relacijo ga vzame - zadne 14 dni bo avto naredu blizu 5k - sam to je extrem)

nikoli nas ni na pustla na cesti, so pa ze crkovale bedarije kot napr:
pocen fedr desno spredaj (pr nekih 190k km - avto je cudezno se bil "vozen" - do servisa)
zaradi fedra ob udarcu crknil se lezaj (14 dni kasneje pogruntamo)
sprednje roke so doble luft - pr nekih 200k
hladilnik zacel puscat - pr nekih 220k
....
..
.
in edina neodpravljena napaka ( nihce ne zgrunta kaj je) vcasih zanihajo obrati ko temp vode doseze 70 in to se preneha ko preseze to temp.

avtek ma sedaj 265K km in grem cez par ur z njim na morje(subaru bo doma pocival - nima tempomata, pa polosovino sem jest uspesno fental in se mi ne da menjavat pred morjem :) )
ni poceni za vzdrzevat, saj je pri tistih kilometrih ko stvari crkujejo, za nazaj se na zalost ne spomnem servisov (mamo ga od nekih 140k km naprej), je pa redno servisiran na zgoraj omenjenem servisu - od novega naprej
e39 je bil takrat zmaga, sedaj je pa e56 ze zadosti potrjen da je varen nakup(sam men je TOK grd)

pa se to moram rect(sam to velja samo za stare subije, novi se malenkost vec kvarijo - ne velik, sam bi znal bit tam tam z bmw):
ce ga pa primerjam z mojim subijem, ki je sicer 7 let starejsi, je subaru vec kot pol cenejsi na leto z rednimi in izrednimi servisi skp, pa ma pravtako trenutno 230k km in jih dela nekih 25-30 na let - odkar je pr men - leto in pol, skoraj dve

ps
spostujem te, ker si izbral 75 da ostane pr bajti :)
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

Creed napisal/-a:Kolikor vem je lahko oldtimer samo kot sekundarni avto

LP
narobe veš. ni nobene omejitve in ne rabiš drugega avtomobila.
V8
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

samo popusta ni al kako
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

seveda da je! 90% z novim zakonom pa tudi nekaj % pri cestnini ;)
V8
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

birdy napisal/-a: e39
koncno me je mati poslusala pri izbiri avta in je namesto nove e56(ki je mela takrat veliko porodnih tezav) vzela e39 in to preizkusen model 528i z vso opremo in m-technic podvozjem
Tu si verjetno mislil E60(sedanja serija 5) in ne E56, ki kolikor vem sploh ne obstaja?
Emperor of The Dark Realm
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

SHadowX napisal/-a:
birdy napisal/-a: e39
Tu si verjetno mislil E60(sedanja serija 5) in ne E56, ki kolikor vem sploh ne obstaja?
ups :oops:

drzi...ne vem kaj sem pisal

ps
kar se oldtimerjev tice:
sem bil na lpp in sem govoril z enim gospodom, kateega priimka se ne spomnim, sm pa zmenjen se z g. Zajcem v naslednem mesecu

-oldtimer je lahko vsak avto star 25 let ki je v takem stanju kot je prisel iz tovarne, original dodatna oprema je opcijska, prepovedane so pa kakrsnekoli predelave, ki bi spreminjale zunanji videz.....
-avto prpeljes tja in ga "homologirajo" kot oldtimerja
-imas popust pr cestnini IN zavarovanju
-to NE SME BIT tvoj avto za vsakdanjo rabo, neglede na to kok avtov mas se poleg
-najverjetneje bodo uvedli POSEBNE reg. oznacbe za vozila reg. kot oldtimer da bodo policaji lazje preverjali zgornjo tocko
-ce ga registriras kot navaden avto, kljub temu da ima certifikat ga lahko mirne duse vozis vsak dan
-ce ima avto spremenjen motor(tip motorja) kljub homologaciji ne more bit oldtimer - to je ocitno novo - razlog: ker tak ni prisel iz tovarne, neglede na to da sta si dva tipa motorja lahko tehnicno identicna z drugacno kodo - to sem ga vprasal ene 4x in vsakic dobu isti odgovor (gre se za mojo turbaso....druga zgodba)
...
pa se kej sm pozabu

in da razcistim se tisti popust 90% pri reg. in zakaj so tok aklih pr tej zadevi:
to NI dejansko popust ker bi ti mel nek res star avto, to je popust oz v naprej odbit del zavarovalnine, ker pravi oldtimer PRAVILOMA vec kot 90% casa prezivi v garazi, za takrat ko avta ni na cesti - ker drgac se je**s kt jest k mojo turbaco prijavljam in odjavljam....total bedno(ni se 25...bo hmal :D )
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

ja no zdej si pa zracuni kolk te pride kazn ce te dobijo da ga uporablas kot prvi avto...in kok bi ti to dokazal...ce mas pa normaln avto das pa za servis ene 1000 na let in 1500 za registracijo in zavarovanje....ni je kazni da se nebi splacal...kazn je pa verjetno dost nizja...;)

Ampak ce nisi ravno v sluzbeni uniformi js nevem kak bi ti lahk dokazal da s enisi sel mal peljat sem pa tja...Dokler nebo to folk res mnozicno zacel uporabljat....in se nekdo gor ne obesi...torej da nima nekdo interesa....se nebo nc zgodil...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

-to NE SME BIT tvoj avto za vsakdanjo rabo, neglede na to kok avtov mas se poleg
-najverjetneje bodo uvedli POSEBNE reg. oznacbe za vozila reg. kot oldtimer da bodo policaji lazje preverjali zgornjo tocko
-ce ga registriras kot navaden avto, kljub temu da ima certifikat ga lahko mirne duse vozis vsak dan
Mah palačinke...

Pa mi povejte, kako nekdo preveri, če je to moj avto za vsak dan, naj mi definira avto za vsakdanjo uporabo in kako bo nekdo sproti preverjal, kako ga in koliko ga uporabljam. Tudi tisto o 90% časa preživetega v garaži so jajca - preživetega od česa oz katerega obdobja. Obstajajo torej dnevi in točen čas, kdaj se lahko voziš in tako naprej.

Skratka, želim povedat, da je več kot očitno tole zadevo spesnil nekdo, ki je po izobrazbi največ električar ali pa gimnazijski maturant...
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ampak a taxisti ne vedo, da se alfe kvarijo?

zadnje čase vidim vedno več alfic ki jih vozijo taxisti :P
zadnjič sem videl eno zeleno 166, ki jo je vozila ena taxistka 8)
Odgovori
  • Informacija