zgolj v informacijo avtorju, saj teme nisem prebral vec kot prve 3 strani.
pri hisi imamo bavarije ze zadnje 5 let al tm nekje. Zacel smo z e34 524td, nadaljeval z e36 320(mislim) - sedaj mamo e39 528i in e46 316i faceliftano
e34
na stevcu je mela 520 al 540 k km al tm nekje ko je sla od bajte - razlog je PETROLOVA neprimerna nafta(veno za probleme k so jih mel par let nazaj), saj je sla visokotlacna crpalka
e36
klasicna napaka - odpoved bencinske crpalke, drgac nc narobe (sam je bila "prehoden" avto dokler mati nekupi novega)
e39
koncno me je mati poslusala pri izbiri avta in je namesto nove e56(ki je mela takrat veliko porodnih tezav) vzela e39 in to preizkusen model 528i z vso opremo in m-technic podvozjem
avto je bomba za na avtoceste in u bistvu kakrsnekoli relacije - 166 se mogoce lahko kosa, boljsa definitivno ni
v mestu je ladjast, moti me velik obracalni krog, dejstvo da ma porabo nekaj preko 10 pa se kaj...sam konec koncev je le skoraj 3L sestak z slabimi 200km ki premika tiste slabe 2t pleha okol
kar se pa servisev tice:
vsi nasi bmw-ji so servisirani pri AS Kokalj in tle je sama hvala kar se servisa tice - niso avti tok zlo nepokvarljivi, koker je ta servis dober (za razliko od raznih strajnar-jev in podobno, kamor sem svoj cas vozil alfe)
-e39 nas pride letno dobrih 2k€ za servise (redne IN izredne), sam tukaj je treba povedat da avto dela kilometrov nekaterim nepredstavljivo velik(kdorkoli v druzini gre na daljso relacijo ga vzame - zadne 14 dni bo avto naredu blizu 5k - sam to je extrem)
nikoli nas ni na pustla na cesti, so pa ze crkovale bedarije kot napr:
pocen fedr desno spredaj (pr nekih 190k km - avto je cudezno se bil "vozen" - do servisa)
zaradi fedra ob udarcu crknil se lezaj (14 dni kasneje pogruntamo)
sprednje roke so doble luft - pr nekih 200k
hladilnik zacel puscat - pr nekih 220k
....
..
.
in edina neodpravljena napaka ( nihce ne zgrunta kaj je) vcasih zanihajo obrati ko temp vode doseze 70 in to se preneha ko preseze to temp.
avtek ma sedaj 265K km in grem cez par ur z njim na morje(subaru bo doma pocival - nima tempomata, pa polosovino sem jest uspesno fental in se mi ne da menjavat pred morjem

)
ni poceni za vzdrzevat, saj je pri tistih kilometrih ko stvari crkujejo, za nazaj se na zalost ne spomnem servisov (mamo ga od nekih 140k km naprej), je pa redno servisiran na zgoraj omenjenem servisu - od novega naprej
e39 je bil takrat zmaga, sedaj je pa e56 ze zadosti potrjen da je varen nakup(sam men je TOK grd)
pa se to moram rect(sam to velja samo za stare subije, novi se malenkost vec kvarijo - ne velik, sam bi znal bit tam tam z bmw):
ce ga pa primerjam z mojim subijem, ki je sicer 7 let starejsi, je subaru vec kot pol cenejsi na leto z rednimi in izrednimi servisi skp, pa ma pravtako trenutno 230k km in jih dela nekih 25-30 na let - odkar je pr men - leto in pol, skoraj dve
ps
spostujem te, ker si izbral 75 da ostane pr bajti