Izdelava novega ključa,

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

primoon
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

pozdravljeni, ali ima kdo mogoče kakšno idejo koliko bom potrošil za izdelavo rezervnega ključa (AR 2.0 Selespeed - centr.dalj. l.2000) in kako poteka postopek ...kam v Lj. moram it...., kajti polega avtomobila dobil samo 1 ključ pa tudi o kakršnem koli certifikati oz. kodi ne duha ne sluha, vsi pa vemo, da če izgubim edini ključ, je najboljša rešitev avto odpeljat na DINOS....

Že vnaprej hvala za morebitne odgovore in lp,
Don't take life too serious, you'll never get alive out of it....
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

obrniti se na A.Triglav, če je kakšna varjanta da naredijo brez predložitve kodne kartice, izdelava je nekaj manj kot 200€, s tem da bo potem treba ključ nakodirat v računalnik da ga prepozna, za kar je pa spet potrebna neka koda
Slika
primoon
Alfa Member
Alfa Member

Najlepša hvala za hiter odgovor :) , grem poizkusit srečo naslednji teden, pa mogoče poročam ......, mogoče lahko še komu koristijo izkušnje...

lp
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

vso srečo da urediš, poročaj o tem kakšn odnos bodo imeli ob sprejemu in kako se bodo lotili reševanja problemčka, če se sploh bodo hoteli s tem ukvarjat pa o ceni seveda
l.p. :wink:
Slika
Uporabniški avatar
dnovak24
Alfist
Alfist

Če imaš zavarovane ključe se da marsikaj narediti :lol:
Slika
Tomaž88
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz osebno v začetni fazi ne bi kupil avtomobila s samo enim ključem in brez kodne kartice. Kdo ima ključ, kje je kodna kartica? Praviloma ti ne bi smeli narediti drugega ključa, ker nimaš kodne kartice. Kakor sem obveščen, bi moral najprej dokazati, da so bili vsi prenosi lastništev od proizvodnje pa do tega trenutka narejeni zakonito. Potem ti morajo izdelati v Italiji novo kodno kartico, pri uvozniku preprogramirati BC, šele nato lahko naročiš nov ključ itd. Vsaj tako so mene obvestili. Veliko sreče.
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak

hm jest sem imel podoben primer pri svojem avtu ... ključavničar v kleti merkurja na dunajski cesti, Ljubljana ga je rešil elegantno in poceni =D> :D

lp
primoon
Alfa Member
Alfa Member

Danes bil na AvtuTriglav, kupil desni bočni smernik (12 eurov) in seveda povprašal za rezervni ključ:

- ključ z daljinskim upr. (brez ga NI) 234 eurov
- kodiranje 40 eurov
- in repgramiranje oz. vnos kode v ....ali nekaj takega xx

tako, da mi je ostalo v spominu samo PREKO 300 Eurov !!! Dora cena ni kaj!

Drugače pa so bili zelo prijazni, tako po telefonu kot osebno v prodajalni !¨
Nekaj sem bral na forumu, toda bom še enkrat vprašal za točne informacije:

- kdo oz. kje mi lahko naredijo kopijo ključa in gor prilepijo kodo (bojda je možno)

Že vnaprej hvala za odgovore in lp,
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

Jaz sem dal za novega 90 €"daljinca imam pa tudi key code , če sem dobro prelistal je ti nimaš , čudna je ta tvoja cena, kar precej .
primoon
Alfa Member
Alfa Member

Cena ni moja, ampak od uradnega servisa,

kje si pa ti dobil vse skupaj za 90 eurov ??

PS: res je da nimam kode, ampak jim tega sploh nisem omenil, tako, da če bi vedeli, da je nimam, bi bila cena nejbrž še višja.....

lp
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

Živjo.

Jaz imam 2 original ključa za svoj avto in sicer tista rdeča z enim samim gumbom (odklep/zaklep). En ključ dela drugi pa ima sneto mikrostikalo in bi ga bilo treba prilotat.
Kot vsi vemo je alfa "doktorirala" na področju odklepanja in odpiranja prtljažnika zato sem se odločil, da bi si naredil ključe, ki bi omogočal tudi odklep prtljažnika. Našel sem tega človeka:
http://www.xenon-kit.si/ponudba/
Ne mislim delat reklame ampak pomagam soforumašu.

Ima pa različne variante v ponudbi, tako da še ne vem katerega bom vzel. Sem ga pa kontaktiral po mailu in je baje možno precej lahko zamenjati ključ - vse kar mora vzeti iz mojih starih je miniaturni RFID cip za kodo motorja - jaz ga imam v obeh tako da ni problem.
Čipovje iz starih ključev pa ne rabi. Cena vgradnje naj bi bila pa cca. 50-60€. Baje naj bi delal tudi gumb za odpiranje prtljažnika, ki ga imam sedaj samo v predalu spredaj pri sovozniku(le od koga so ga tako skrili).
Če pa si malo tehnični tip se lahko lotiš vgradnje tudi sam - baje so navodila priložena - samo ne vem ali je treba potem kaj kodirati ali ne...
:doubt:

Ne vem pa kako je v tvojem primeru za to kodo/čip, ker imaš samo en kjuč, vendar ga lahko vprašaš.

Jaz sem mislil vzeti nekaj takega - ključ potem pri lokalnem ključavničarju vrežeš v enakega kot je sedaj.

http://www.xenon-kit.si/ponudba/v68/

http://www.xenon-kit.si/ponudba/v78/

Baje se dobi tudi AR emblem za na ključ. =D> :mrgreen:
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

Cena ni moja, ampak od uradnega servisa,

kje si pa ti dobil vse skupaj za 90 eurov ??

PS: res je da nimam kode, ampak jim tega sploh nisem omenil, tako, da če bi vedeli, da je nimam, bi bila cena nejbrž še višja.....

lp
Na FLAMIN MS pooblaščeni servis za Fiat v Murski Soboti
primoon
Alfa Member
Alfa Member

Brle, hvala za info, največje presenečenje pa je, da družinsko podjetje A-Vesta dobro poznam že leta, tudi vse družinske člane Vesna, Bert in sin Tilen......

In jaz o tem nič vedel, to ima Tilen.....najmlajši član,....

takoj jutri napad.........

Hvala obema za info in lp, =D>

poročam, ko bo rezervni ključ deloval ...upam....

lp
dromly
Alfist
Alfist
Kraj: Šmarje-sap

Ja pravilna odločitev... Kodo pa samo nalepi na čitalec, ki je ob na ključavnici pod plastilko... pa je najcenej :)
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Pozdravljeni!

Eno vprašanje.

Ali se šteje poškodba voznikove ključavnice oz. vložka kot vandalizem v kasku? Ker mi je namreč eden hotel vdrti v avto in mi je poškodoval vložek zato ga ne morem odkleniti s ključem.

Če je, potem to pomeni, da treba menjati vse ključavnice (ključavnica na voznikovi strani, ključavnica za vžig, ključavnica za gorivo) ali obstaja tudi druga rešitev?
Slika
Odgovori
  • Informacija