Žica ročne zavore

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Omero
Alfa Member
Alfa Member

A kdo ve, a je tista žica na avtodeli.com OK? Ker so dve gor, pa različne dolžine... Da ne bi neki brezveze naroču. Al pa če kdo ve kje najcenejše to zamenat? Ker 150 EUR, kakor so mi rekli na pooblaščencu res ne mislim dajat... Hvala.
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trate

Jaz sem prejšni mesec na Petrovčiču v MB menjal obe zajli, pa sem dal nekje 75 EUR za obe, pa nekaj malega dela, torej manj kot 100 EUR.
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Odvisno katero zajlo rabis. Levo ali desno? Ena je daljsa kot druga.

LP
Omero
Alfa Member
Alfa Member

aha torej sta dve zajli? se pravi bi potem moral naročiti obe, ker sta verjetno obe fuč.

manj kot 100 evrov za obe plus delo? hmmm pri stepančiču so mi rekli z delom vred 150 eur... to pa je 50% več. se mi zdi da je nekam preklemansko drag postal tale stepančič
Omero
Alfa Member
Alfa Member

ok pri veit team je ista cena, tko da, zgleda da je sam petrovčič poceni :D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Lansko leto ko sem jaz klical za zajle so mi pri Veitu povedali različne cene za levo pa desno... in povsod drugje kamor sem klical tudi...
Zajli sta različni, logično da je tudi cena druga...
Omero
Alfa Member
Alfa Member

aha... se pravi ima ročna pri 147ki dve zajli, ena je krajša in ena daljša in ceni sta različni. hvala za info!!

no sam ta se mi zdi pa vseeno huda, da imata dva pooblaščenca za +50% višjo ceno kot pravi danijelsipek da jo ima petrovčič? se mi zdi da je tam pod 100 eur recimo dokaj normalna, še sprejemljiva cena za menjavo zajle. sam 150 eur mi je pa pretiravanje. najbrž s tem ni neki kompliciranga dela al kaj
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Pojdi v kako prodajalno rezervnih delov (ala motomat) in naj ti jih dobavijo. Jaz sem jih potem na koncu tako kupil za ~35€ na kos...

Za zamenjat zajle rabiš pa samo dvigalo in max 10 minut... Še orodja skoraj nič ne rabiš...
DanijelSipek
Alfist
Alfist

za daljšo sem plačal 35EUR, za krajšo pa 30 EUR, delo pa ne vem, ker sem še takrat menjaval senzor obratov.
Slika
Omero
Alfa Member
Alfa Member

Hvala za info vsem, zdej ko vem malo več pomoje kr naročm v trgovini z avtodeli in mi kdo zamenja
Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šentjernej

Lotu sem se menjave oz nakup obeh zajl za ročno zavoro(strgala se je samo desna), pa berem vaše komentarje in mi nekaj ne gre skupaj!
Klical v avtosen KRŠKO mi je reku zajla vsaka 14€ vi pa omenjate 30€, to je precejšna razlika???
Kaj imajo mogoče kakšne različne zajle 156ke??
Pa kaj ste to original vzel???
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

matkeg napisal/-a:Lotu sem se menjave oz nakup obeh zajl za ročno zavoro(strgala se je samo desna), pa berem vaše komentarje in mi nekaj ne gre skupaj!
Klical v avtosen KRŠKO mi je reku zajla vsaka 14€ vi pa omenjate 30€, to je precejšna razlika???
Ne vem kakšne cene so dol, ampak pazi da ne boš kupil kar enih levih :?:
Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šentjernej

minimi napisal/-a:
matkeg napisal/-a:Lotu sem se menjave oz nakup obeh zajl za ročno zavoro(strgala se je samo desna), pa berem vaše komentarje in mi nekaj ne gre skupaj!
Ne vem kakšne cene so dol, ampak pazi da ne boš kupil kar enih levih :?:

Ja kaka pa če bit razlika v ZAJLI???Boj me skrbi da ne bodo prave, čeprav zdej sem naroču majstr je v računalnik natipkov karakteristike avto tko d bi moglo bit!Sporočim če so OK ker to je pa precej razlika v ceni!!
DanijelSipek
Alfist
Alfist

Glede razlike v zajli, verjetno je ni. Zajla kot zajla, vendar tak kot originalna lahko tudi ponaredek poči. Jaz take stvari mejnam na pooblaščenem, ker če se z materialom kaj zgordi je garancija na delo in material. Delam namreč med 40.000 do 50.000 km na leto, tako da raje mal dnarja več, pa je ziher.
Sicer je to odločitev vsakega posameznika.
Slika
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Jaz sem tudi pri Vulcotu za menjavo obeh plačal 28€.
Odštevamo čas do nove alfe...
Odgovori
  • Informacija