Težave za avtom AR 156 (iščem informacije)

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

DMB
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Pozdravljeni!

Danes me je moja AR 156 (1.8 TS) že drugič ta mesec pustila na cesti. Prvič je bil neki senzor obratov (ali nekaj podobnega), zdaj pa se bojim da je zadeva bolj resna.
Ko sem se peljal po hitri cesti, se mi zdi, da je nekaj malenkost ropotalo. Ustavim na križišču in ko hočem speljat, avto zgubi moč in ugasne. Ko sem ga želel ponovno prižgati pa se je pojavil zelo čuden zvok. V bistvu avto ne vergla kot bi moral, ampak se sliši samo zvok podoben nekemu navadnemu drgnjenju kovin.

Vem, da tu ne bomo popravili avta, me pa bolj zanima, če je kdo imel kdaj podoben primer, oz. če mogoče zna kdo ocenit, kaj bi lahko bilo narobe in kakšen strošek lahko pričakujem v Ponedeljek na servisu.

Hvala za informacije!
Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Čuden zvok pri vrglanju lahko pomeni odtrgan jermen in srečanje batov in ventilov - drago doživetje.
Kdaj si nazadnje menjal zobat jermen s pripadajočimi napenjalci in vodno pumpo?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
DMB
Alfa Junior
Alfa Junior

Priznam, da sem tudi jaz prvo pomislil na jermen. Ne vem pa če se to kaj sliši ko vtrga. Ker slišalo se ni nič. Avto je dejansko spostil dušo na zelo "mehek način" Za jermen ne vem točno kdaj je bil menjan, ampak kolikor mi je znano, naj bi bil nekje na ca. 110.000. Zdaj ima avto 170.000.
Ja vem da bo drag šport tole. Pa mi mogoče lahko poveš približno, koliko drag?
Slika
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: obala

Ce bo treba menjati masino racunaj da je cena druge okoli 1000€...
Upam pa da ti ne bo treba tega...
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Lahko pa je samo štarter.......
DMB
Alfa Junior
Alfa Junior

Končno ena malo bolj optimistična prognoza :)
Samo ne vem... Če je možno, da zaradi štarterja avtu lahko ugasne med speljevanjem?
Slika
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Mogoče se ti je pregrel pa ti je zvilo glavo, al pa se je kaj zgodilo s sklopko/vztrajnikom, če praviš da težko vergla. Je pa meni tudi pred kratkim crknil senzor obratov, upam da še mene ne čaka podobna usoda :?
LP
DMB
Alfa Junior
Alfa Junior

Da bi se pregrel dvomim, ker je bil pred kratkim menjan termostat in upor (stikalo) za ventilator... Bom videl v Ponedeljek...
Slika
Uporabniški avatar
Turbac
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Logatec

iz moje bivše QV-jke je tud bil kovinski zvok,so mi pa šli ležaji oz.mi je zaribalo na njih,cena brez računa je bila pa 1140€ mi je pa prjatu delu k je bil včasih na alfa servisu
SUBARU LEGACY 2.0GL 4X4 1995
FIAT CROMA 1.9 JTD multijet l.2006
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

js mam tut podobn problem..šle so mi pa 2 dize al šobe..kokr kol se temu reče
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Za jermen ne vem točno kdaj je bil menjan, ampak kolikor mi je znano, naj bi bil nekje na ca. 110.000. Zdaj ima avto 170.000.
Jermen se menjuje na 60.000 km, torej je svoj življenjski cikel že zaljučil...žal. Če ropota, potem je najverjetneje kakšna ojnica šla v franže :? Lahko pa je jermen preskočil - tak kot ti je barto rekel.
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak

Mene pa je danes alfa pustila na cesti :evil: Sicer sem problem odpravil kar na cesti, je pa bilo povezano z elektroniko (slab oz. neustrezen akumulator).

In sicer, pred kratkim sem si v kuferam vgradil woofer, le akumulatorja še nisem menjal (doma sem imel pripravljenega tekmovalnega), pa se peljem prej proti domu, naredim muziko na glas in ko je bas rukno, je vgasnila muzika in vse lučke na armaturki vključno z mašino. Nato je nabilo temperaturo mašine na 130 stopinj (števček) in nonstop sta svetli lučki za akumulator in pritisk olja (tudi če sem ključ vzel iz ključavnice).

Na srečo sem v prtljažniku imel kipšto z orodjem, da sem lahko vzel kleme iz akumulatorja dol. Ko sem dal kleme nazaj gor, ni blo nič boljše, še vedno je temperaturo kazal 130 stopinj. Zato sem pomislil, da je morda crknil senzor temperature motorja in sem ga odklopil, priklopim nazaj kleme, temperatura ostane lepo na 0, ampak še vedno ni daval znakov življenja (le verglal sem ga lahko).

Nato sem domov klical brata da mi je pripeljal akumulator in preden sem priklopil drugi akumulator, sem kratko sklenil kleme (tako mi je enkrat svetoval mehanik) in voila ko sem dal gor kleme na akumulator je vse delalo ko mora, tudi če sem nazaj priključil stari akumulator.

Nato sem prišel do zaključka, da je verjetno takrat, ko sem dal muziko na glas preveč klecnila napetost in se je sfuzlalo računalniku in je bil v takem stanju, dokler mu nisem do konca izpraznil akumulatorjev.

Toliko v vednost če se komu podobno zgodi, kaj storiti. Pa obvezno menjat akumulator za boljšega če montirate noter močno ozvočenje!

LP
Zadnjič spremenil MrPetek, dne Ne Dec 13, 2009 4:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Treentar
Alfist
Alfist

Nečesa pa vedno znova ne razumem, in sicer je morda ključni stavek tukaj tisti, kjer pravi da "Za jermen ne vem točno kdaj je bil menjan..." =D>
Le kako se lahko zgodi kaj takega? Je pozabil, torej oblika skleroze? Ali na avtu morda jermen še sploh ni bil menjan, in mu je prodajalec rekel: "Ja, ja, ni probljema, vse je v redu, super avto, glih zdaj je bil jermen menjan, samo računa nimam, pa servisne knjižice tudi ne, sem drugi lastnik, pa avto je iz italije uvožen pred par leti, drugače pa 100 % redno servisiran, pa še nekadilski..."

Upanje umira zadnje #-o
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak

Glede jermenov pa je fajn it do kakega mehanika, on samo dol vzame pokrov jermena, pamo obrne pa takoj vidi če je potreben menjave ali ne. Žal pa to ne velja za napenjalce, poznam tipa, ko si je vedno samo jermene menjaval, napenjalcev pa nikoli, pa mu je letos na velebitu šlo vse v trešje =D>
DMB
Alfa Junior
Alfa Junior

Treentar napisal/-a:Nečesa pa vedno znova ne razumem, in sicer je morda ključni stavek tukaj tisti, kjer pravi da "Za jermen ne vem točno kdaj je bil menjan..." =D>
Le kako se lahko zgodi kaj takega? Je pozabil, torej oblika skleroze? Ali na avtu morda jermen še sploh ni bil menjan, in mu je prodajalec rekel: "Ja, ja, ni probljema, vse je v redu, super avto, glih zdaj je bil jermen menjan, samo računa nimam, pa servisne knjižice tudi ne, sem drugi lastnik, pa avto je iz italije uvožen pred par leti, drugače pa 100 % redno servisiran, pa še nekadilski..."

Upanje umira zadnje #-o
V bistvu sem avto kupil od znanca za zelo zelo malo denarja (simbolična vrednost)... Avto pa je bil od začetka v njegovi družini in vem, da nikoli ni imel nekih težav s tem avtom.
Kupil sem ga samo kot kratkoročno alternativo za moj star avto.
Je pa res, da nisem vedel, da se tu jermeni menjajo na 60.000 tisoč.
Bom pa avto zagotovo prodal, ko pride s popravila.
Slika
Odgovori
  • Informacija