Zanima me koliko stane servis pri 90.000 km?
- olje
- filtri
- mogoče tudi zobati jermen (pri katerih kilometrih se more menjati?)
- imam pregoreno tudi eno xenonsko žarnico...enkrat svet enkra ne...je pa zalo vijolčasta...cena?
700€ veliki servis pr Stepančiču pred cca.3meseci! Če nisi 100% ziher v kilometre je priporočljivo narediti servis čimprej, da ti ni potem slučajno žal!
Život je takav, čupav i dlakav, glup i zajeban a samo je jedan!!!
ok...torej če je imel moj avto mali servis na 87.000. Je normalno, da zdaj pri ca.101.900, kaže kaj že piše oil level ali neki takega, da že včasih ene oz. dve črtici manjkata. Bom zgleda morala kar na servis...
Pri 159 je servisni interval predpisan z strani tovarne na 30.000 km ali na 1 leto. Glede olja pa poglej na palčki, ne zanašaj se preveč na el. prikazovalnik
Olje mora biti do max vedno (ko ga prižgeš), kar takoj predlagam mali servis.
Velik servis je pa okoli 700€, sem dal ravno malo nazaj cca 700€ za kompleten velik+mali servis in pa še par malenkosti.
ziga22 napisal/-a:Olje mora biti do max vedno (ko ga prižgeš), kar takoj predlagam mali servis.
Velik servis je pa okoli 700€, sem dal ravno malo nazaj cca 700€ za kompleten velik+mali servis in pa še par malenkosti.
Tist indikator nivoja olja je samo za orientacijo o količini olja.
NIKJER NE PIŠE DA MORA BIT VEDNO NA MAX.
Ehm... Seveda je pametno sem pa tja poškiliti kakšno je realno stanje olja na palčki... senzor ni 100% točen.
Nikakor pa nima število črtic nobene veze z opravljanjem servisa.
Kdaj sledi naslednji servis poglej v potovalnem računalniku, med nastavitvami imaš podatek koliko kilometrov še manjka do servisa.
Ja to kako elektronika zataji mi je znano, pri bavarcu sem se ravnala po računalniku, grem pa slučajno pogledat,se mi je zdelo, da avto čudno dela, pa komi, da se je na šipki olja sploh kaj vidlo...hmmm, tam za servis mislim da mi kaže malo več kot 16.000, sam mislim, da bom glavni servis kar u kratkem naredila. Sem pa tud nekje prebrala, da naj bi biu glavni servis za 2.4 mašino par sto eur dražji? Koliko to drži?