vinjete

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Če si na sociali potem nimaš kaj na avtocesti delat očitno..... no comment.
Yagi-San....če bi tvoj komentar bil na ravni več kot 17 letnika, bi tudi prejel temu primerno repliko.

....Sam sistem je popolnoma nefer. Kar je bilo bistvo mojega posta. Čim prej satelitsko....
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bom jaz tako napisal. Stare cene vinjet so bile še sprejemljive, te sedaj so totalno obiranje.

Ta z bulmastifi pa ni napacna :mrgreen:

Pa se to:
Je tezko primerjat razlicne drzave med sabo glede cestninjenja. Italijani imajo drage AC, Avstrijci imajo neko razumno ceno glede na kilometrino AC, Svicarji imajo spet precej ugodno ceno letne vinjete. Medtem ko Nemci, Svedi, Finci in Norvezani nimajo cestnin.

LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Čim prej satelitsko....
Ja, komaj čakam, da mi vzamejo še eno redkih svoboščin, ki mi pripada. Ti pa očitno komaj čakaš, da bo nekdo lahko spremljal vsak tvoj meter in te mel stalno pod nadzorom, kje si, kaj delaš, kam greš, kako voziš in tako naprej. In to vse za nekaj €.

Podpiram idejo z bulmastifi!

Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vinjete so definitivno najboljša in najbolj elegantna rešitev. Le cena je problem, ampak ker je naša država tako v dolgovih so cene takšne. Meni sicer ni drago ker sem precej na AC in se mi splača, verjamem pa da se najde dosti ljudi, ki se jim zdi to oderuško. Če bi vlade znale vedno delat z denarjem, bi celoletna vinjeta lahko bila tudi 20 €.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

Mah vinjeta je draga...predraga....ampak vse to bi preživel če bi bila vinjeta za cestninjenje AVTOCEST!!! ampak seveda to ni!!! Vinjeto rabiš tudi za obvoznice, avtomobilske ceste (cesta rezervirana za avtomobile), za kar pa ŽE plačaš ob registraciji (cestnine)...torej rabiš vinjeto nujno če se hočeš voziti (in nisi doma "bogu iza nogu" ), kar pa posledično pomeni da plačaš cestnine 2x in naše cestnine znesejo......PREVEČ!!! sploh pa za ceste kakršne imamo!!!

Pri bajti imamo 2 avta...oba avta sta zelo malo po AC, pa si rečem OK....vinjeta za večji avto bo dobra, se bomo več vozil pa AC in manj po regionalkah.....drugi manjši avto pa je bolj za po mestu...ker pa je mesto-jedro zabito s prometom se Ljubljančani vozimo po obvoznici...za kar pa zopet rabiš vinjeto......in strošek dvojne cestnine + zavarovanje daleč preseže vrednost celega avtomobila
=D> ja tele vinjete so super =D> #-o
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

...in potem ko bo elektronsko cestninjenje se pravi plačaš kolikor prevoziš,se bomo spet vsi vozili po vaseh,zaselkih,starih cestah...da bomo prišparali na cestnini.Bravo država to je napredek :wink:
Vinjeta je kar dobra rešitev,zame... :wink:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

minimi napisal/-a:
Creed napisal/-a:
minimi napisal/-a:Če je več vozil pr hiš pa dejte mal možgane pa ročne spretnosti porabit in naredite vinjeto prenosljivo. Tko sem mel lan in letos bom mel tud, če pa jo še kak od kolegov oz. širše žlahte rab mu jo pa rentam za 5€.
Ja in pol te dobijo in plačas 300€! Res kul!

LP
In kako bo pogruntal? Posegat v avto ne sme, sepravi jo lahko samo gleda. Pokažeš račun in tisti spodnji del vinjete, če mu ni kaj prav ga pošlješ .... in spelješ.
Se je že zgodilo, da je vprašal če lahko seže z roko v vozilo in je probal malo za rob vinjete z nohtom.
Seveda lahko rečeš da ne sme seči notr, samo mislim da boš potem še policijo tam počakal :mrgreen:
Vinjetni sistem ni napačen, ampak ob pogledu na ceno v Avstriji smo res dragi.
Če bi bila cena do max 50eu bi bilo ok. Cestnino pa naj nabijejo kamionom, ker uničevanje ceste z njimi je veliko večje kolikor je pa razlika v cestnini.
Vem da je to problem, ker so avtomatsko potem vse stvari dražje, če se podraži kamionski promet, ampak so pa glavni krivci za luknje, kolesnice uničene diletacije itd...

Poglejte kako je na Hrvaškem lahko asvalt dolgo lep in brez lukenj, seveda ko pa ne vidi niti desetino šleperjev, ki jih gre čez Slovenijo.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

svabo napisal/-a:...in potem ko bo elektronsko cestninjenje se pravi plačaš kolikor prevoziš,se bomo spet vsi vozili po vaseh,zaselkih,starih cestah...da bomo prišparali na cestnini.Bravo država to je napredek :wink:
Vinjeta je kar dobra rešitev,zame... :wink:
In slaba resitev zame! Gledate samo na svojo rit! Placat moras kolikor se vozis po AC. Ti ki se vozis vec moras placati vec. Jaz ko se vozim manj moram placati manj! Pika konec!
Alan napisal/-a: Poglejte kako je na Hrvaškem lahko asvalt dolgo lep in brez lukenj, seveda ko pa ne vidi niti desetino šleperjev, ki jih gre čez Slovenijo.
Ja to je res. Tovorni promet je res v veliki vecini primerov kriv za katastrofalne ceste.

LP
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Alan napisal/-a:
minimi napisal/-a:
Creed napisal/-a: Ja in pol te dobijo in plačas 300€! Res kul!

LP
In kako bo pogruntal? Posegat v avto ne sme, sepravi jo lahko samo gleda. Pokažeš račun in tisti spodnji del vinjete, če mu ni kaj prav ga pošlješ .... in spelješ.
Se je že zgodilo, da je vprašal če lahko seže z roko v vozilo in je probal malo za rob vinjete z nohtom.
Seveda lahko rečeš da ne sme seči notr, samo mislim da boš potem še policijo tam počakal :mrgreen:
Komot policijo čakam, brez naloga ali utemeljenega suma, da prevažaš drogo, orožje ipd. zopet ne smejo posegati v avto. Če se jim pa da s sodnikom jebat za nalog dobit, da preveri eno vinjeto kako je zalepljena pa tud prav.
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

minimi napisal/-a: Komot policijo čakam, brez naloga ali utemeljenega suma, da prevažaš drogo, orožje ipd. zopet ne smejo posegati v avto. Če se jim pa da s sodnikom jebat za nalog dobit, da preveri eno vinjeto kako je zalepljena pa tud prav.

LOL ! Ne, no.... ! Sum, da je vinjeta nepravilno uporabljena ali ponarejena je dovolj in ne bodo nobenega sodnika čakali. Policaj lahko reče, da si se "sumljivo" vedel in te lahko celega obrnejo, kar je njemu dovolj za utemeljeni sum, to veš ?

Yagi-san
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Trdite si svojo. Mam policaja v hiš in sem se dodobrega informiral kaj lahko kontrolor in kaj ne. Nemogoče pa je da ma kontrolor več pooblastil kot policija. Če pa vas ¨možje postave¨ in podobni nategujejo oz. zganjajo neko avtoriteto nad vami je pa to čist vaš problem. Yagi po tvoje ti ahko vsak policaj prst v rit vtakne in išče substance ker maš momentalno rdeče oči od prepiha?
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Potem tud obvezne opreme ne piokažeš policaju?
Glej lahko maš ne vem kja, verjem da ne boš zmagal :mrgreen:
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

minimi napisal/-a:Trdite si svojo. Mam policaja v hiš in sem se dodobrega informiral kaj lahko kontrolor in kaj ne. Nemogoče pa je da ma kontrolor več pooblastil kot policija. Če pa vas ¨možje postave¨ in podobni nategujejo oz. zganjajo neko avtoriteto nad vami je pa to čist vaš problem. Yagi po tvoje ti ahko vsak policaj prst v rit vtakne in išče substance ker maš momentalno rdeče oči od prepiha?

Kontrolor nima pooblastil, da ti pregleda notranjost vozila.....preprosto te zadrži, pokliče policijo, katera je za to pooblaščena in akcija !!!

Vsak policist, da !.....preprosto, ti odredi pregled krvi in zopet akcija ! Policist ni pooblaščen za odvzem krvi !!!...bi ti lahko malo bolj podrobno to razložil, policist v hiši !
Kaj, v posočju nimate policistov ??

Da ti samo povem, kaj je za policista/kriminalista opravičen sum; da ob 22h ješ na parkirišču hrano iz McDrive ! Se mi je to pripetilo na parkisrišču od CityPark-a ! Sta pristopila v civilnem vozilu, dober večer...značka....zadrževanje in sum preprodaje droge in je bila akcija !

Yagi-san
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja dobr, dobr. Vsak ma vsojo zgodbo. Ne da se mi kregat. Kako se bom jst pred policajem obnašu je pa čist moj problem.
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

minimi napisal/-a:Kako se bom jst pred policajem obnašu je pa čist moj problem.
Definitivno ! Jaz ti priporočam, da njega (op.p. policista) in vse njegove nekam pošlješ, ker tako ali tako on nima nobenih pooblastil in pa sploh opravičenega suma.....da ni to una vrjanta, ena vas en policist !

Yagi-san
Odgovori
  • Informacija