Petra Majdič...Tina Maze(str3)...

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Kakšna družba smo, da sprejemamo, da se nekdo koraj ubije, zato da dosežene neko uvrstitev na zimskih igrah. Sicer pohvale vreden dosežek Petre, ampak iti s tako hudo poškodbo tekmovat, je pa tudi vse prej kot zgledna odločitev.

Sam sem pač še vedno mnenja, da bi resnični dosežki bili, če bi slovenci že imeli svoj satelit v vesolju, pa recimo, da bi bili sposobni naredit pri nas kako Nokio N900, ali pa električni avto (upajmo, da Chebela uspe) in tako naprej. Dokler pa je nacionalni ponos usmerjen na kopičenje mišic pa bo stanje v družbi takšno kot je.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Teo, to je pač tako pri športnikih. Ko delaš 5,10,15 let za eno medlajo in ti potem gre tako vse narobe, kot je zdaj Petri, potem se še dodatno motiviraš ali pa zlomiš do konca in vržeš vse skupaj v koruzo. Petra je pokazala zmagovalno mentaliteto in dokazala tudi sama sebi, kaj zmore in kako močna pravzaprav je.

Njena močna volja/trma je botrovala k temu, da se je gnala kot tele kljub poškodbi, ker če pomisliš zakaj je to naredila ona: imela je eno samo šanso, ki je več ne bo imela, v življenju, da dokaže sebi in svetu, česa je zmožna. Zdaj je stara 30 (31?) in naslednje olimpijske igre več verjetno ne pridejo v poštev za boj za sam vrh.

Jaz sem Petro občudoval že pred tem njenim uspehom, ker je res carica in ni neka mevža in mezdra, kot skoraj vsi naši ostali "športniki", ki pottrebujejo včasih tudi pravo vzporedje zvezdnih teles, da dosežejo rezultat za katerega so kao delali. Petra je stalno govorila, da vse kar dela, dela za podrejanje olimpijski zmagi oz kolajni oz svetovnemu pokalu in to tudi preko trupel. In stalno ko je napovedala, da je močna in sposobna zmage je bila najmanj 3 (če je seveda tekmica ni spotaknila nalašč ali blokirala itd).

Respect =D>

Aja, še glede tega širokoustenja naše državne elite: dram vas je lahko. Športniki so tam zaradi športnih uspehov ne zaradi vaše promocije in naslanjanja nad njihovim trdim delom in odpovedovanjem.
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Kapo dol pred to punco. Dokazala je da ni izgovorov. =D> =D>
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

alfa_samec napisal/-a:Teo, to je pač tako pri športnikih. Ko delaš 5,10,15 let za eno medlajo in ti potem gre tako vse narobe, kot je zdaj Petri, potem se še dodatno motiviraš ali pa zlomiš do konca in vržeš vse skupaj v koruzo. Petra je pokazala zmagovalno mentaliteto in dokazala tudi sama sebi, kaj zmore in kako močna pravzaprav je.

Njena močna volja/trma je botrovala k temu, da se je gnala kot tele kljub poškodbi, ker če pomisliš zakaj je to naredila ona: imela je eno samo šanso, ki je več ne bo imela, v življenju, da dokaže sebi in svetu, česa je zmožna. Zdaj je stara 30 (31?) in naslednje olimpijske igre več verjetno ne pridejo v poštev za boj za sam vrh.

Jaz sem Petro občudoval že pred tem njenim uspehom, ker je res carica in ni neka mevža in mezdra, kot skoraj vsi naši ostali "športniki", ki pottrebujejo včasih tudi pravo vzporedje zvezdnih teles, da dosežejo rezultat za katerega so kao delali. Petra je stalno govorila, da vse kar dela, dela za podrejanje olimpijski zmagi oz kolajni oz svetovnemu pokalu in to tudi preko trupel. In stalno ko je napovedala, da je močna in sposobna zmage je bila najmanj 3 (če je seveda tekmica ni spotaknila nalašč ali blokirala itd).

Respect =D>

Aja, še glede tega širokoustenja naše državne elite: dram vas je lahko. Športniki so tam zaradi športnih uspehov ne zaradi vaše promocije in naslanjanja nad njihovim trdim delom in odpovedovanjem.
word =D>
Slika
Cuore Sportivo is destiny
Uporabniški avatar
srcnik
Alfist
Alfist
Kraj: Prebold

Matjaz46 napisal/-a:street hvala sem poscascen. glej dol mi visi, ce se nihce ni uspel razbrati leti kritika na medije in politike. Spostujem Petro in vsaka cast za uspeh. 1 moj post je bil offtopic pa ste se vsi zacel nekaj buniti. Zakljucimo s tem, ker se nikoli nikamor ne pride.

P.s. Street tudi s tvoje strani malo lepsega obnasanja prosim. Forum je javen in vsak lahko svoje mnenje napise pa ce ti je prav ali ne. Drugic pa probaj razumeti bistvo posta in ne samo 2 besedi ki si prebral v prvem stavku. Toliko o idiotih, bedakih in umsko motenih osebah.
Vsi so uspeli razbrati, kam leti kritika (tudi sam), samo kaj za vraga to tukaj nabijaš?

Dejansko se delno strinjam kar si napisal, samo si ZELO zgrešil temo in to do takšne meje, da sem upravičeno sklepal, (kar sem napisal) da si malce v glavi moten, da se ne zavedaš tega.

Se strinjam, da je forum javen in da lahko vsak svoje mnenje napiše, samo v USTREZNI TEMI!

Naredi novo temo in kopiraj tvoje sporočilo, ne pa kvarit tule temo, ki je namenjena za moje pojme osebi, ki nam je lahko samo za VZOR!
alfa_samec napisal/-a:Teo, to je pač tako pri športnikih. Ko delaš 5,10,15 let za eno medlajo in ti potem gre tako vse narobe, kot je zdaj Petri, potem se še dodatno motiviraš ali pa zlomiš do konca in vržeš vse skupaj v koruzo. Petra je pokazala zmagovalno mentaliteto in dokazala tudi sama sebi, kaj zmore in kako močna pravzaprav je.

Respect =D>
=D> Se 100% strinjam.
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Teo napisal/-a:Kakšna družba smo, da sprejemamo, da se nekdo koraj ubije, zato da dosežene neko uvrstitev na zimskih igrah. Sicer pohvale vreden dosežek Petre, ampak iti s tako hudo poškodbo tekmovat, je pa tudi vse prej kot zgledna odločitev.
Ne,nikakršna družba nismo.Ko je osvojila medaljo bi jo morali linčati in obtoževati kaj si dovoli.Varuhinja človekovih pravic pa bi jo morala kazensko ovaditi.
Zgleda ne razumeš tekmovalnega športa,predanosti cilju,disciplini,odpovedovanju,biti zdoma 300 dni na leto in nenazadnje reskirati vse,skoraj življenje za nekaj kar ji pomeni vse,za kar je delala zadnjih 20 let.To je način življenja Teo!!!

Ali ima kkšna država s podobnim številom prebivalstva kakšne dosežek na področjih ki si jih naštel,nisem prepričan.
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Držav s podobnim številom prebivalcev in podobnimi dosežki v športu je kar nekaj. Običajno tudi drugi s tem zdravijo svoje komplekse majhnosti.

Zanimivo je, da državam kot so Finska, Danska, Švica, Irska... ni treba imeti takšnih športnih uspehov pa so razvojno gledano precej drugje kot mi.

Sam pač ne pristajam na ta vrhunski šport zaradi več razlogov. Prvi je to, da pač poznam vrhunski šport od malega in sem videl kako je uničil nekatere moje sorodnike (niso sicer dobili kolajne na olimpijadi, so jim pa poškodbe vseeno ostale za vedno). In zato menim, da nobena medalja ni vredna zdravja, kaj šele da je načrtno uničevanje telesa sprejeto kot nekaj za vzgled.

In kot drugo, mi je tuje, da po 5000 letih razvoja ostajajo mišice tisto po čemer se meri naša vrsta in tisto kar imajo otroci za mladostne sanje. To, da je dosežek, če daš gol večji kot če dobiš Humboldotovo štipendijo. To je pač meni tuje in vedno galsno povem.

Sprejemam pa, da ljudje obsojajo moj pogled na to zadevo, če pa že ne vsaj obsojajo pa jim je vsaj tuj.

Ne pa zanemnjat moej pogleda na šport z nespoštovanjem Petre. Ker spoštujem vsekega, ki mu je cilj nekaj narediti iz sebe, izstopiti iz sivine. Je pa res, da bolj spoštujem koga, ki se trudi dobiti nobelovo nagrado za kemijo kot nekoga, ki mu je cilj igrati v prvi nogometni ligi.

Ostajam pa, da v športu,ki bi naj bil vzgled za zdravo življenje, ne sodi pristop: Medalja mora biti pa če umrem za njo.
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Dravograd

@Teo
Praviš da tvoj drek dosti bolj diši kot pa od ostalih kajne? :lol:

On:

Svaka čast Petri!
Pač vsak živi za nekaj, ona za tek na smučeh in bi verjetno najraje umrla na progi. Humar na primer je na gori kjer mu je najbolj pasalo...

Nasplošno čestitke vsem ljudem, ki sledijo svojim željam oziroma ciljem!
Očitno se zavedajo, da si lahko zares uspešen samo v tistem do česar te žene notranja motivacija in volja. =D>

Kdo smo mi, da bi obsojali kogarkoli, zakaj dela nekaj kar pač dela, namesto da bi mozgal celo življenje za Nobelovo nagrado...

ROBERTH napisal/-a:Bolj ko je družba dekadentna, bolj se športi (gladiatorski boji) izrajajo.

Človek zavrača tak "športni" boj, ljudstvo si ga pa želi.

Kruha in iger (pa če gre vse ostalo k vragu) - stara modrost.

Lepa ugotovitev :wink:
Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo saj ne, da ne bi imel prav, ampak vsak se sam odloča, kaj bo z življenjem naredil, kam ciljal in strmel. Če Petri toliko pomeni tek na smučeh, in je za to pripravljena žrtvovati ogromno je to pač njena osebna želja. Ne gre se za to, ali to sprejemamo ali ne, gre se za moč človeškega duha, ki je pri njej bil velik oz večji kot pri večini navadnih ljudi.

Tudi za moje pojme je ogromno stvari bolj pomembnih kot ene olimpijske igre in vse povezano z njimi, a zdaj ne govorimo o tem, mene je fascinirala močna volja, ne pa sam šport, uspeh, propaganda Slovenije, itd.... In takšno močno voljo ne najdemo samo pri športu, ampak pri mnogo stvareh. Enostavno me fascinira, ko nekdo gre nad meje povprečnih ljudi in še precej dlje, pa naj je to raziskovanje esolja, ali pa nekaj majhnega in osebnega.

Tudi sam imam rad razne tehnološke dosežke in če bi imel dovolj denarja bi zdaj brali v časopisu o Slovencu ki leti v vesolje, a so na svetu oz. v življenju še druge stvari, ki imajo za moje pojme večjo vrednost kot vsa znanost skupaj. Gre za duhovne stvari oz. stvari ki jih dojemamo s srcem, stvari ki so večje od vsega materialnega sveta, pa čeprav so to lahko malenkosti ali pa nepredstvaljivo velike stvari.

Da zaključim - šport, OI, osvojitev kolajne za Slovenijo, vse to so zame malenkosti in ne ne vem kako pomembni dejavniki, a način kako je Petra prišla do kolajne pa je večji od vseh teh stvar skupaj. In to je bistvo mojega pisanja.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pristop, da je neka medalja vredna več kot življenje in da so boji za zmago ali smrt gledani in spodbujani, je vsaj meni kulturno na stopnji gladiatorskih bojev v starem Rimu. Ne pa želeno stanje duha, leta 2010.

V ljudstvu, ki doživlja zadovoljstvo ob krvavih bojih za zmago, pa očitno moja mnenja res niso v skladu s politično korektnostjo.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo, kje si ti videl krvave boje? Stvar je taka, da je bila Petra takoj po poškodbi na pregledu v zdravniškem centru, kjer so dejali da ni huje poškodovana, ter da ni nič zlomljenega in da je bil samo močan udarec. Zaradi tega je tudi dobila zeleno luč za nastop, v nasprotnem primeru dvomim, da bi dobila dovoljenje.

Dejstvo, je da ima vsak človek svoje interese in vidi življenske cilje povsem drugje. Nekdo pač vse svoje interese posveti športu in posledično dolgoročno uničuje svoje telo, medtem ko bo nekdo drug vse svoje življenje posvetil raziskovanju, tehnologiji, znanosti in bo vse v svojem življenju podredil samo temu. Služba bo na njegovem prvem mestu, ne bo imel nič prostega časa, oziroma tudi v prostem času se bo posvečal službi. Konec koncev, nas bosta prav visoka tehnologija in napredek v znanosti pokopala, vedno manj je svobode in vsega ravno zaradi tega (big brother, here we come).
Nič od tega ni "normalno" vse to je oblika ena od oblik skrajnosti in skrajnost vemo kam pelje.

Petra nam je dokazala, da se da s trudom vse doseči in če je bil to njen cilj, naj bo tako, samo da je ona srečna in zadovoljna.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Foggy napisal/-a: Dejstvo, je da ima vsak človek svoje interese in vidi življenske cilje povsem drugje. Nekdo pač vse svoje interese posveti športu in posledično dolgoročno uničuje svoje telo, medtem ko bo nekdo drug vse svoje življenje posvetil raziskovanju, tehnologiji, znanosti in bo vse v svojem življenju podredil samo temu. Služba bo na njegovem prvem mestu, ne bo imel nič prostega časa, oziroma tudi v prostem času se bo posvečal službi. Konec koncev, nas bosta prav visoka tehnologija in napredek v znanosti pokopala, vedno manj je svobode in vsega ravno zaradi tega (big brother, here we come).
Nič od tega ni "normalno" vse to je oblika ena od oblik skrajnosti in skrajnost vemo kam pelje.

Petra nam je dokazala, da se da s trudom vse doseči in če je bil to njen cilj, naj bo tako, samo da je ona srečna in zadovoljna.
Se popolnoma strinjam. Sem prepričam da v glavi ni bilo: dejmo za Slovenijo amapk dejmo zase....
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj je enostavno, če se postaviš v njeno kožo.
Treniraš kot kreten nevemkoliko let, zadnji vlak pride, ma če si brez noge ga boš ujel...
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nič drugega, kot vsaka čast in samo čestitke. =D> =D>

Vsak je svoje sreče kovač in če je to želela, po 22 letih trdega treninga potem jo popolnoma razumem in jaz bi naredil povsem isto. Do konca, kolikor duša da, pa makar crknem na koncu :mrgreen:

Sicer pa, če bi pred štartom priznala hujše zdravstvene težave, ji po pravilniku delegati ne bi dovolili tekmovati, tako da tukaj le ne gre za gladiatorske tekme :? Bi bil pa izziv in adrenalin, se spoprijeti z novo bobo&skeleton stezo v Whistlerju če bi bilo le kaj več sponzorskega denarja, kakor samo in le za nekatere :(

Včeraj jo je fasal še eden in sicer švicarski voznik boba, ki velja za enega izmed favoritov za zmago. Sreč jo je odnesel le z pretresom možganov #-o.
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Pa imamo še eno medaljo,moram priznati da me je Tina presenetila hvala bogu,bravo naši :wink: :wink:
"I cant" is not an option !
Odgovori
  • Informacija