Mislim ,da sem prebral že vse za nazaj do leta 2004 (in še )
Nov.09 sem postal ponosni lastnik bella 156 1.8 ts drugi lastnik.
Avto je iz uvoza/ sprintauto je bil prodajalec neki prijazni gospe.
Tkole je : Ni bil narejen noben servis (razen nujnih 1ok km) So razlogi za verjeti da ima realne kilometre. Kar je potrdil tudi Strajnar in še par zagrizenih alfistov.
Pri slednjem serviserju sem tudi opravil servis (iz računa) :
micro
napenjalec
ležaj
v.črpalka
ol filter
zr. filter
filter klime
obnova stabilizatorja (priporočali so, ni pa bilo nujno)
olje shell/sint
O.K naredili smo servis, mirneje spim.
Povedal sem jim tudi , da ima težave z odzivnostjo, namreč pospeševanje je upadlo. da razložim :
voziš v 4 ali v 3 prest. in se odločiš za pospešek. recimo da sem na 25oo rpm, dam gas, do 3ooorpm vse lepo potem pa zmanjka moči, počasneje pridobiva obrate, avto še vedno pelje, miren gladek tek motorja a ni odzivnosti nad 3ooorpm.
Poraba goriva je normalna 8.7l kombinirano.
Pri Strajnarju jo je dal na tester, ni pokazalo nobenih napak, ob tej priložnosti sem postokal nad delovno temperaturo motorja, res da smo imeli mrzlo zimo, vendar efekt zračnega hlajenja je bil močan
Opazil sem tudi da bo potrebna menjava motorčka prostega teka, ker obrati, ko se ustavljam na križiščih ali pa če med vožnjo pohodiš sklopko padejo na 500 in se potem dvignejo nazaj na 900rpm.
Termostat bo zamenjan, brez debate. vendar, ali mislite da je problem odzivnosti LMM? Strajnarjev ''mlajši'' pravi da se vozil brez in , da je bilo enako-ni pospeševanja nad 3ooorpm. Je mogoče tukaj nekaj narobe z vžigom? strobo ali? delovanje ventilov v višjem obratovnem območju?
Po domače povedano, ko bi me moralo zalimati na sedež, me ne..
Prvih 2k+ km je bilo enkratno, potem pa je ob zagonu motorja, se preprosto ugasnila.. ponovno zaženem motor, vse ok a, ni pospeškov nad 3ooorpm.
Sem zasledil nek post o tem ,da se je zavora vmešavala v vse to.. ampak ne vidim ,da bi se mi zavorna luč vkljapljala.
Sliši / bere se grozno... ampak vam povem da prihajam iz vw znamke, kjer tudi ni vse roses and peaches.. večino težav se pojavlja ob enakih kilometrinah, termostati, podvozje, (joj, golf.. brez apex kita je bil obupen ) zamakanje deževnice, lambda sonda.. tko da ja kilometri alfe so kar realni
in nasploh je občutek vožnje enkraten, ni ropotov (razen vijaka skritega za armaturo, ko je mrzlo), nič. Klima deluje odlično, vsa elektronika..
Če se je kdo (nedvomno se je ) srečal z podobnimi težavami in je tudi ugotovil rešitev ali problem, ga prosim za nasvet ali dva.
Sumim da termostat pušča odprto vodno črpalko-laično povedano. vem da mora motor imeti svojo delovno temperaturo, da lahko nudi svojo polno moč, ampak kar tako se pa 3ooorpm ne bi smelo končati, ti pri 60-65 stopinj.
Hvala za kak odgovor in lep pozdrav.