mi je pa reku mehanik na tehničnem, da je to hiba pri alfah (vidim da je to spet ena izmed mnooogih hib) in da se mi bo po 30-40 tisoč kilomtrov to spet ponovilo
bosces napisal/-a:mi je pa reku mehanik na tehničnem, da je to hiba pri alfah (vidim da je to spet ena izmed mnooogih hib) in da se mi bo po 30-40 tisoč kilomtrov to spet ponovilo
Je že res, da je hiba, vendar tako hitro pa spet nebodo odpovedale, razen če se boš vozil po gozdnih kolovozih. Original prvovgradnja ponavadi zdrži okoli 80k km, seveda je veliko odvisno od tega kje in kako se vozi.
kixs napisal/-a:Roke so klasicna hiba 145/6/7, 156, GT. Menjas skoraj vsako leto (seveda ne vse).
Malce pretiravaš, se ti ne zdi......drugače imata pa ravno 145/146 zelo trpežno podvozje, katero zelo veliko zdrži in tudi roke naredijo veliko kilometrov predenj odpovedo.
Pri 147/156/GT so pa res dosti bolj občutljive, je pa daleč od tega, kakor kot ti praviš.
vse je odvisno od nacina voznje. Lahko drzijo kar precej vec od zgoraj navedenih kilometrov, lahko pa tudi precej manj. Ce vozis alfo kot dirkalnik, potem bo slo verjetno prej, skupaj z gumami in se cem.
Prav nic ne pretiravam. Imam ze drugo 145. Na prvi sem menjal dve roki. Na tej pa samo cakam kdaj bo luft. Da ne omenjam ropota podvozja ze ob manjsih luknjah.
Zdej, ce je na 147/156/GT to se slabse, potem pa sploh katastrofa.
Ker ne najdem primerne teme in ne bom brez veze odpiral nove, bom kar tuki se razpisal.
Luft zadnjih koles. Na levem zadnjem kolesu se mi je pojavil luf, kako to zgleda? ko brcneš v gumo se le-ta strese levo desno, tud če jo z rokami streseš se čuti da je majava. Zdej pa vas sprašujem kje tiči problem, v roki al v tistih dveh stabilizatorjih ki gresta na zadnji most?
če ima levo/desno luft sklepam da je roka. najbolje pa da zlezeš pod avto en naj pa kolo strese in opazuj kje se premika. če imaš pa možnost pa najbolje na dvigalo.
Bom kar tukaj napisal, mogoče bo kdo vedel.
Meni je mehanik svetoval, da avto podreva, nardimo vse puše iz novilona, napeštamo nazaj in zložimo. Tipi so tko že mnogo dirkalnikov zrihtali in ni več nobenih luftov.
Problem je zdaj ta, ker dirkalnik pol leta itaq stoji podrt in se lahko jebeš z deli, jaz si pa tega ne morem privoščit.
A je slučajno kdo (ali pa če kdo koga pozna), ki bi imel vse te puše narisane ali skicirane oz. verjetno v tistih eperih in avtodatah ni podanih mer? Če bi to obstajalo, bi lahko prej vse naredili in prišparali kak dan ali dva. Tudi ko maš roke podrte, je jeba dobit točne mere, ker je vse zluftano in ekscentrično.
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Prejšnji mesec menjal zgornje in spodnje roke. Razlika v ponaredku in originalu je 25€ po komadu, imaš pa dve leti garancije. Jaz sem vzel original. To je za zgornje vilce.
Bolje vprašat in biti neumen 5 minut, kot pa biti tiho in ostati neumen celo življenje