Huliganizem!

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6
Kraj: Ljubljana

Jooooj ko končno mislim, da bom lahko malo lažje zadihal se zgodi tole...
Praska do živega čez celo havbo. (Slike pridejo v kratkem, ker bluetooth štrajka.)
Huliganizem primitivni.
Zgodilo se je v Mercator garaži v Štepanjskem. Parkiral sem očitno pred vrati v neko njihovo shrambo, kar sem opazil šele po tem dogodku. Je normalen boks, le na koncu je majhna nalepka "ne parkiraj"... Pa jo opazi, če vzvratno parkiraš... No kakorkoli, jaz napako priznam. Sem pač parkiral tam, kjer ne bi smel. Ampak to ne da nikomur pravice, da se ti takole znese nad lastnino. Mar bi poklicali policaje, da mi napišejo kazen ali pa magari pajka, da mi ga odpelje... V redu, pač moja napaka. Ampak tole... Jutri grem naravnost do poslovodkinje in naj ona najde med svojimi storilca, ker če bom jaz, ne bo dobro. Sem 90% da je bila ena izmed zaposlenih... Pač ni mogla do konca odpret vrat, in se je znesla nad mojo Alfico. Vem, da dokazat ne morem ničesar (tudi kamer ni), a če bodo igrali na to karto... podlo... Tudi jaz vem katere avtomobile vozijo zaposlene pa mi ne bi mogli nič dokazat. Ampak na njihov, tako primitiven nivo, se ne nameravam spuščat.

Zanima me, kako to sploh popravit.Da bi dal celo havbo barvat... predrago. Spolirat tega ni mogoče, ker je do živega... pravo izživljanje! Mogoče imajo ličarji kakšen postopek, da bi samo po praski povlekel z barvo? Pač vem, da poznalo se bo v vsakem primeru, razen če bi dal barvat celo havbo.

Sodelavka mi je svetovala še, naj zavarujem avto za parkirišče (Kaska seveda nimam). Je pa hec ravno v tem, da sem kak teden nazaj plačal zavarovanje (polica pa začne veljati 15, tega meseca). Je še kakšna možnost, da bi doplačal to in potem v sklopu tega popravljal?

Prijavit jih pa nimam kam, ker je pač nemogoče dokazat. Čeprav hodim na tak fax, da kar nekaj poznam zakone in bom to jutri skušal maksimalno uporabit.
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Lepo da si napako priznal,ampak kot si rekel zakaj praska,mogoče zato da nikoli več ne boš parkiral nekje preden se ne boš 3 prepričal da je"varno" in dovoljeno :wink:

Glede praske,nekatere hiše imajo zavarovane avte,in bi ti recimo lahko kaj padlo dol(prasko še malo popraviš da zgleda...),sedaj je bila burja na primorskem pa ti je pano,veja,pločevina s strehe po avtu popraskala...
In še kkšna taka se lahko najde,tako da probaj razmišljati v tej smeri.
Me kar #-o če bi se meni to zgodilo
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Jah no, saj pravim, magar bi pajka poklical, ne pa da mi delajo škodo na avtu. Hjooi ko bom jutri živčnega fasu. Kakšno majhno prasko bi že prebolel, ampak tole je pa, kot sem že napisal, prav izživljanje. Glede tega zavarovanja s hišo bo bolj težko vžgalo, bi moral imeti res domišljijo in enga butca na zavarovalnici. Kako pa je s tem zavarovanjem za parkirišče in. huliganizem, če nimaš kaska? Lahko sploh doplačam, če imam že sklenjeno polico (ki sicer še par dni ni veljavna). S poliranjem to najbrž ne bo šlo nič dol, bom pa šel vprašat (mislim da je le pregloboko) :evil: :evil: :evil:
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Mislim da se da dopolnit polico,samo ne greš takoj naslednji dan odškodnino terjat :roll:
Na forumu poiščeš enega ki ima isti avto(model,barva)in zavarovanje vandalizem,kasko in zamenjata havbe :wink:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Požgi mercator do tal.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Mah jaz bi to brez kaska. Baje se da (sodelavka rekla, da je zavarovala svojo 206ko tudi za parking, brez kaska)

Sicer bom pa videl kako bo. Bom zapeljal en dan do TopFinish-a v trzin, kjer imamo alfisti nekaj malega popusta, pa bomo vidli kaj se da storit. Sicer barvo imam doma. in lahko bi vzel en tanek čopič oz. poseben svinčnik in skušal sam kaj popravit.

Grilzz napisal/-a:Požgi mercator do tal.
Hehe... Prve pol ure po tem, ko sem videl, se mi je po glavi res marsikaj motalo... no o zažiganju ravno nisem razmišljal :lol: :lol:
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na zavarovalnici mislim, da ni dovolj parkirisce ampak mora biti vandalizem.

Potem imas pa dve moznosti: da ti agent avta ne pogleda, ko to doplacas ( najbolje, ce ga poznas) ali da takrat, ko ga pogleda, podtaknes drugo havbo.
V vsakem primeru bo sumljivo, ce bos takoj uveljavljal, pa sumljivo bo tudi dodatno samo vandalizem, bi moral paket najbrz vzet.

Aja, pa v vsakem primeru razmisli, a ja sploh. Je kaznivo, da te ne bodo s faksa vrgli :wink:
Uporabniški avatar
kupid
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor-Pobrežje

Imamo tudi mi doma dodatno zavarovan parkirni prostor, v njem pa na žalost ni vključen vandalizem, ampak samo če ti kaj iz strehe pade,če ti ga kdo rukne,....
Zadnjič spremenil kupid, dne Če Mar 11, 2010 11:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lahko pa se vedno crte naredis, kot na mustangih :mrgreen:
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Hehe :) Ma ne sej to sem zdaj ugotovil, da se mi nekako ne splača. Bom pač skušal sam (oz. pri ličarju) popravit kakor se bo dalo. Ko/če pa najdem tisto, ki je to nardila, ji bom pa zagrenil življenje vsaj 2x toliko, kot ga je ona meni. Le na manj primitiven način.
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A nimajo to nič zavarovano... jaz vem da bi znorel. Pa jebat bi dal cel Mercator nasledn dan, sploh vodstvo...
Listek se zatakne za brisalce da se ne parkira tam... kaj da ljudem pravico da uničujejo tujo lastnino. Pa naj bo narobe parkiran, ali postran ker bo nekoga motilo, pa ti bo cel avto porisal s ključem.
Primitivno. Nekateri bi res lahko prebrali kakšen bonton o obnašanju... :doubt:
Living life on the fast lane. Gumball baby.

Slika
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

JC29 napisal/-a:Hehe :) Ma ne sej to sem zdaj ugotovil, da se mi nekako ne splača. Bom pač skušal sam (oz. pri ličarju) popravit kakor se bo dalo. Ko/če pa najdem tisto, ki je to nardila, ji bom pa zagrenil življenje vsaj 2x toliko, kot ga je ona meni. Le na manj primitiven način.
Ne mores. Ce je nekdo tako zloben, potem ne more tako uzivat v cemerkoli, da bi mu lahko to zagrenil. Ima ze dovolj tezek lajf.
Zadnjič spremenil slehernik, dne Če Mar 11, 2010 11:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Odrežeš roko... ok lahko samo palec, brez palca tako ali tako nič ne more. SE gremo pa tako pol...
Living life on the fast lane. Gumball baby.

Slika
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak

Matjaz46 napisal/-a:A nimajo to nič zavarovano... jaz vem da bi znorel. Pa jebat bi dal cel Mercator nasledn dan, sploh vodstvo...
Listek se zatakne za brisalce da se ne parkira tam... kaj da ljudem pravico da uničujejo tujo lastnino. Pa naj bo narobe parkiran, ali postran ker bo nekoga motilo, pa ti bo cel avto porisal s ključem.
Primitivno. Nekateri bi res lahko prebrali kakšen bonton o obnašanju... :doubt:
Zavarovano ni nič... še promovirajo na veliko "na lastno odgovornost". Najboljši sosed my ass. Jutri grem takoj zjutraj tja in jim naredim štalo, a kaj ko dokazat ne morem nič. :cry:

Ni pa to edini primer takega obnašanja. Sem od sosedov slišal, da na zunanjem parkirišču tiste babe rade nastavljajo žeblje pod gumo parkiranih avtomobilov, ker so jim "zasedli" parkirišče, katero ni nič rezervirano ali karkoli.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pobarvat sprednjo havbo drago? barvanje prednje havbe v lj ne stane vec kot 80-100eur. jz ti predlagam da se gres malo zbunit samo dosegel itak nebos nic. potem pa stisni zobe in pojdi na svoj strosek barvat. kot je ze eden napisal... naj tiu bo to sola in se pac sprijazni in zdaj ves da kamorkoli bos parkiral da mors 3x okol pogledat. jz sm na take stvari tako alergicn da je joj. so mi 1x risal po havbi , 1x avto zazgali , 1x vse 4 gume prerezal ter za poslastico 1x vrgli vreco vode na streho in byby moj avto.
Odgovori
  • Informacija