Ne mi rect da si v 5 letih samo 1x menjal roke? Ker pole more vse pokat.
LP
Zakaj že, ni potrebno vsega posloševati in vse metati v isti lonec. Nekateri imate pač takšen stil vožnje in vozite po takšnih cestah, da se hitro uniči podvozje, pnevmatike itd....Creed napisal/-a:Ne mi rect da si v 5 letih samo 1x menjal roke? Ker pole more vse pokat.
LP

Creed ima se KWje.Foggy napisal/-a:Zakaj že, ni potrebno vsega posloševati in vse metati v isti lonec. Nekateri imate pač takšen stil vožnje in vozite po takšnih cestah, da se hitro uniči podvozje, pnevmatike itd....Creed napisal/-a:Ne mi rect da si v 5 letih samo 1x menjal roke? Ker pole more vse pokat.
LP
Poznam kar nekaj avtomobilov, ki ima ca. 100.000km in imajo še prve prednje roke in nič ne poka/škripa itd.
Zadnje čase bolj godrnjaš in kritiziraš kot kaka stara mama, pa brez zamere![]()
Če bi bilo tako hudo, verjemi, da nebi že 8 let vozil alf.
Enak oz. na alfo bolj pazim. Lantra je bila na začetku vožena kar ostro (ne ravno rally dirke). Alfo pa vozim res normalno,po omejitvah +-10km/h, brez divjanja v ovinke ali sekanje po bankinah.slehernik napisal/-a:Res je avto za ljubiteljecveto napisal/-a:
Se pridružujem njegovemu mnenju. Kaj sem že € zmetal v 156-ko. Še en dober kredit na leto zraven. Ni pa ni konca. Vsaka dva mesca menjaven neke dele (podvozje za .....) in ti niso poceni. Moje izkušnje. Alfa prvič in zadnjič. Prej sem imel staro Lantro (l.95), kupil pri 95k km, prodal pri 240k km in še se en vedno vozi z njo. Pri njej pa sem menjal sklopko (30k sit), zadnji lager 18k sit, senzor za vžig 22k sit in pleteno mrežona izpuhu 4k sit. Vse to v 7 letih. Za AR pa da ne bom našteval (prednji vilici spodnji, čakata še zgornji, prednji stabilizator, zadnja desna vilica komplet, zajla za ročno,...).
Škoda, ker dizajn pa imajo vrhunski.
Ampak a je tvoj način vožnje enak, ali vsaj podoben v alfi in lantri?
Jaz sem na avto mogu zmetat vse tole, ker je avto stal in se je po enem mescu ali dva pokazalo, da so gumice preparele..itd5in3 napisal/-a:Alfa 145 1.8 TS letnik 2000, od kar jo imam: levi homokinetični zglob + manšeta, zadnja diska in ploščice, sprednji levi končnik, nove zajle za ročno zavoro, lambda sonda, gumice na sprednjih rokah, zadnje obe roki + 1. redni servis. Zaenkrat toliko![]()
@Jonny: koliko te je prišel sinhron 2. prestave(+delo)?
lp
sine
Sorry foggy ker godrnjam...sam ti si tudi eden tistih ki menjate avte na 2 leti....tako da ne ves kak muka je ko menjas non stop nekaj pa nikol ni vredu!Foggy napisal/-a:Zakaj že, ni potrebno vsega posloševati in vse metati v isti lonec. Nekateri imate pač takšen stil vožnje in vozite po takšnih cestah, da se hitro uniči podvozje, pnevmatike itd....Creed napisal/-a:Ne mi rect da si v 5 letih samo 1x menjal roke? Ker pole more vse pokat.
LP
Poznam kar nekaj avtomobilov, ki ima ca. 100.000km in imajo še prve prednje roke in nič ne poka/škripa itd.
Zadnje čase bolj godrnjaš in kritiziraš kot kaka stara mama, pa brez zamere![]()
Če bi bilo tako hudo, verjemi, da nebi že 8 let vozil alf.
Oprosti ampak tukaj se bom pa strinjal s Foggy-jem, natančno sem pregledal seznam zamenjanjih reči na tvojem avtu in ugotovil, da glede na uporabo avta in v primerjavi z ostalimi na forumu nisi zamenjal nič groznega. Sploh, če upoštevaš, da je avto spuščen in se po tvojih besedah vsak dan voziš po res slabih cestah.Creed napisal/-a: Sorry foggy ker godrnjam...sam ti si tudi eden tistih ki menjate avte na 2 leti....tako da ne ves kak muka je ko menjas non stop nekaj pa nikol ni vredu!
LP
Če hočeš enega spoznat me povabi na pijačoTribesMan napisal/-a:1 izredna okvara na leto ni bogvekaj veliko.
Jaz osebno ne poznam človeka ki ne bi imel vsaj ene izredne napake na avtu enkrat na leto... neglede na znamko...
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov