Kaj vse vam je crknilo?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne mi rect da si v 5 letih samo 1x menjal roke? Ker pole more vse pokat.

LP
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Creed napisal/-a:Ne mi rect da si v 5 letih samo 1x menjal roke? Ker pole more vse pokat.

LP
Zakaj že, ni potrebno vsega posloševati in vse metati v isti lonec. Nekateri imate pač takšen stil vožnje in vozite po takšnih cestah, da se hitro uniči podvozje, pnevmatike itd....

Poznam kar nekaj avtomobilov, ki ima ca. 100.000km in imajo še prve prednje roke in nič ne poka/škripa itd.

Zadnje čase bolj godrnjaš in kritiziraš kot kaka stara mama, pa brez zamere :mrgreen:

Če bi bilo tako hudo, verjemi, da nebi že 8 let vozil alf.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Creed moja ima preko 160kkm stara 4.5 let in je bila dosedaj zamenjana samo ena roka... zgoraj levo.

Pa nič ne poka... še... niti ne škriplje. Je pa škripalo ko je bila leva zgornja fuč.
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Moja ima 12 let, 160 tisoč kilometrov in je bila dosedaj menjana samo ena zadnja prečna roka + oba sprednja končnika stabilizatorja. Sprednje zgornje sicer v mrazu škripajo, zračnosti pa ni nikjer. Avto je že celo življenje na 15 col feltnah.
Chuck
Alfist
Alfist
Vozilo: 2002 Alfa Romeo 1.9JTD
Kraj: Sevnica-Krško

Menjal sem sledeče

-termostat
-cev od IC do sesalnega kolektorja
-grelne svečke
-diski+ploščice spredaj
-ploščice zadaj
-uničena plastična zaščita motorja(posledica neumnosti #-o )

Upam da bo vbodoče čim manj.
D'oh!

2000 Alfa Romeo 156 1.9JTD wracked
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS sold
2002 Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD daily driver
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

V dveh letih lastništva 145 1.6 boxer z 180k km:
- dva redna servisa cirka 100 euro
- takoj po nakupu menjava zadnih rok...150 euro
- menjava vodne pumpe..cirka 100 euro
- nekaj litrov olja...cirka 20 euro
- neki deli na sprednji roki...cirka 100 euro
- menjan bremz olje...10 euro

Zelo zadovoljen z avtom, stroškov niti ni bilo veliko.
666
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

Foggy napisal/-a:
Creed napisal/-a:Ne mi rect da si v 5 letih samo 1x menjal roke? Ker pole more vse pokat.

LP
Zakaj že, ni potrebno vsega posloševati in vse metati v isti lonec. Nekateri imate pač takšen stil vožnje in vozite po takšnih cestah, da se hitro uniči podvozje, pnevmatike itd....

Poznam kar nekaj avtomobilov, ki ima ca. 100.000km in imajo še prve prednje roke in nič ne poka/škripa itd.

Zadnje čase bolj godrnjaš in kritiziraš kot kaka stara mama, pa brez zamere :mrgreen:

Creed ima se KWje.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
cveto
Alfa Member
Alfa Member

slehernik napisal/-a:
cveto napisal/-a:
Se pridružujem njegovemu mnenju. Kaj sem že € zmetal v 156-ko. Še en dober kredit na leto zraven. Ni pa ni konca. Vsaka dva mesca menjaven neke dele (podvozje za .....) in ti niso poceni. Moje izkušnje. Alfa prvič in zadnjič. Prej sem imel staro Lantro (l.95), kupil pri 95k km, prodal pri 240k km in še se en vedno vozi z njo. Pri njej pa sem menjal sklopko (30k sit), zadnji lager 18k sit, senzor za vžig 22k sit in pleteno mrežona izpuhu 4k sit. Vse to v 7 letih. Za AR pa da ne bom našteval (prednji vilici spodnji, čakata še zgornji, prednji stabilizator, zadnja desna vilica komplet, zajla za ročno,...).

Škoda, ker dizajn pa imajo vrhunski.
Res je avto za ljubitelje :)

Ampak a je tvoj način vožnje enak, ali vsaj podoben v alfi in lantri?
Enak oz. na alfo bolj pazim. Lantra je bila na začetku vožena kar ostro (ne ravno rally dirke). Alfo pa vozim res normalno,po omejitvah +-10km/h, brez divjanja v ovinke ali sekanje po bankinah.
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

5in3 napisal/-a:Alfa 145 1.8 TS letnik 2000, od kar jo imam: levi homokinetični zglob + manšeta, zadnja diska in ploščice, sprednji levi končnik, nove zajle za ročno zavoro, lambda sonda, gumice na sprednjih rokah, zadnje obe roki + 1. redni servis. Zaenkrat toliko :D

@Jonny: koliko te je prišel sinhron 2. prestave(+delo)?

lp
sine
Jaz sem na avto mogu zmetat vse tole, ker je avto stal in se je po enem mescu ali dva pokazalo, da so gumice preparele..itd

Drugače pa je moj stil vožnje sploh pa sedaj pomladi in ko bo še sonček, kar precej "sportivo", kajti me tale 145-ka res navdušuje k temu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

vendar ne pretiravam
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:

LP

Sorry foggy ker godrnjam...sam ti si tudi eden tistih ki menjate avte na 2 leti....tako da ne ves kak muka je ko menjas non stop nekaj pa nikol ni vredu!

LP
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Creed napisal/-a: Sorry foggy ker godrnjam...sam ti si tudi eden tistih ki menjate avte na 2 leti....tako da ne ves kak muka je ko menjas non stop nekaj pa nikol ni vredu!

LP
Oprosti ampak tukaj se bom pa strinjal s Foggy-jem, natančno sem pregledal seznam zamenjanjih reči na tvojem avtu in ugotovil, da glede na uporabo avta in v primerjavi z ostalimi na forumu nisi zamenjal nič groznega. Sploh, če upoštevaš, da je avto spuščen in se po tvojih besedah vsak dan voziš po res slabih cestah.

V skladu s tem, si zamenjal celotno podvozje, jebiga, spuščen avto in slabe ceste, verjetno tudi primeren stil vožnje, na žalost ima ta platforma občutljivo podvozje.

Edine reči, katere se pogojno lahko smatra za neobrabne in si jih menjal, so motorcek prtljažnika, desna polos, kljuka vrat, zajla rocne, cev turbine.

Torej v povpečju ena, ne nujno kritična, izredna okvara na leto? Priporočam, da poskusiš še kak drug avto, pa si ustvariš malo bolj realno mnenje o zanesljivosti v avtomobilski industriji danes.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nic groznega??? Ena itzredna okvara na leto zate ni kriticno? Ja ne vem kaj moram zate menjat do bo grozno...ampak da moras vsako leto menjat neko zadevo...ni to dovolj (bom uporabil tvoj izraz) grozno? Da se ne mores vozit 2 al pa 3 leta brez izrednih stroskov? Ne da bi nekaj skripalo, pokalo, ropotalo...ali pa svetila kaka lucka! Kot kaze se eni kopate v denarju in vam vsi omenjeni alfini "fail-i" niso grozni.

In da bo realno mnenje...pred alfo vozu 5 let puntota...razn zajle menjalnika ni nic krepalo Nabil pa enako km po enakih cestah v enakem casu. Toliko o realnem mnenju. Na zalost bolj realno ne more bit, ker pri 28 letih si vec kot 2 avta nisem mogu privoscit...ce ne steje pol leta z Z101.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

1 izredna okvara na leto ni bogvekaj veliko.

Jaz osebno ne poznam človeka ki ne bi imel vsaj ene izredne napake na avtu enkrat na leto... neglede na znamko...
cveto
Alfa Member
Alfa Member

Saj jaz sem prejšnjo znamko mojega avta navedel in je sploh ne mislim hvaliti. Je pa za razmisliti, da prej nisem imel letnih okvar vsega mogočega.
Kateri ste pač navdušeni na AR ala "alfafili", se vam ne zdi nič čudnega letno 1500€ v avto vreči (in vložek se ponavadi sploh ne vidi, vsaj tistim ne, ki avta ne poznajo). Meni osebno je to ogromen strošek, ki ga zraven kredita in zavarovanja za avto ne rabim. Trenutno si nemorem privoščiti menjave avta. Jeb. g.!

Kateri pa se tolažite s tem "to je pač alfa iin podobnimi izjavami" se pa samo tolažite s tem. :?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:1 izredna okvara na leto ni bogvekaj veliko.

Jaz osebno ne poznam človeka ki ne bi imel vsaj ene izredne napake na avtu enkrat na leto... neglede na znamko...
Če hočeš enega spoznat me povabi na pijačo :).

Na mojem avtu je bilo do zdaj v bistvu vse menjano po pričakovanjih, se pravi ko se je material iztrošil ga je bilo treba zamenjat, vedno je to bilo po nekem pričakovanem številu km in letih.

Podvozje je praktično še orginal, razen končniki menjani pri 130.000 km, termostat je spustil dušo po 10 letih, zdaj pri 140.000 pa bo komaj na vrsti prva menjava diskov in amortizerjev ter vzmeti. Skratka kar se delovanja tiče, do zdaj nikoli nič kritičnega, vsakič je avto vžgal in delal, samo redni servisi. Edina stvar ki je mogoče ali pa ni narobe je ta, da se motor ogreje na 80 °C, čeprav ima enak termostat kot 166ka V6, pa se lastnikom le teh ogreva na okrog 89 °C. V splošnem so sicer stroški vzdrževanja V6 pač taki kot so, ampak kappa kot celota dela zaenkerat neverjetno dobro in sigurno.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Odgovori
  • Informacija