159 2.4 JTDM in kilometrina

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Ampak 600€ za tisto cevko... :doubt:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
havana_club
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Primorska

Hm..bolj kot tista "cevka" po mojem stanje nastavitev ECU.... I guess...
havana_club
Alfist
Alfist
Kraj: Primorska

Hm..bolj kot tista "cevka" po mojem stanje nastavitev ECU.... I guess...
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kolikor jaz vem, trdih delcev ne merijo na tehničnem. sicer bi vsi golfi 2 padli...

Problem bo, če se bodo te stvari začele množično delati, potem bodo na tehničnem in policaji to počasi ugotovili pa preverjali - dovolj da vidi črn auspuh na avtu z DPF, kjer ne sme biti.

Jaz bi se spustil v to na način, da mi DPF ostane v roki in ga lahko kdaj v bodoče nazaj namontiram. Ali pa prodam, potem sem pa na plusu :mrgreen:

Pa brez kroma, ki bi policaju v oči sekal, raje fake DPF...

Aja, pa 600 funtov, ne 600 eur :(
159 2.4JTDM DPF Q-tronic
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: radovljica
Kontakt:

izražanje v valutah vam pa ni jača strana. razmerje je približno 1:1,1 Ł:€
Q-tronic
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

slehernik napisal/-a:kolikor jaz vem, trdih delcev ne merijo na tehničnem. sicer bi vsi golfi 2 padli...

Problem bo, če se bodo te stvari začele množično delati, potem bodo na tehničnem in policaji to počasi ugotovili pa preverjali - dovolj da vidi črn auspuh na avtu z DPF, kjer ne sme biti.

Jaz bi se spustil v to na način, da mi DPF ostane v roki in ga lahko kdaj v bodoče nazaj namontiram. Ali pa prodam, potem sem pa na plusu :mrgreen:

Pa brez kroma, ki bi policaju v oči sekal, raje fake DPF...

Aja, pa 600 funtov, ne 600 eur :(
Na tehničnem pregledu merijo sajavost. Le ta se meri glede na deklarirano vrednost dotičnega avtomobila. Če ima Golf deklarirano 10,4 in kadi 9 bo prišel skozi, ti pa imaš na Alfi deklarirano 1,7 in ti kadi 2,5 boš pa padel. Tako da ni tako črno-belo, da če Golf II kadi je pa za na odpad. Pač ustreza deklariranim EKO standardom, ki so veljali v času njegove izdelave.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

nisem vedel, da merijo saje. no viš, vsak dan nekaj novega (sem imel same bencince do sedaj)
Zadnjič spremenil slehernik, dne To Mar 30, 2010 4:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
jaka_speed
Alfist
Alfist

Bom kot novopečeni lastnik dizla še eno laično vprašanje postavil..Kolikor mi je do zdaj jasno iz prispevkov na tem forumu naj bi se tale nesrečni DPF sam regeneriral kajne?Pa očitno se kdaj tudi ne.
A je dost da nardis recimo občasno preventivno enih 100 km v enem kosu po avtocesti pa se to samo od sebe uštima?Al je vse odvisno od gole sreče?Kaksna hitrost in obrati so optimalni,da se naredi regeneracija?Prej ko sem imel AR 156 1.8 TS ,ki je delala brezhibno 10 let in nisem hodil na tale forum sem bil najsrečnejši lastnik Alfe,zdaj pa ko imam 159 2.4 JTDM in hodim na tale forum sem postal pa čisto paranoičen:)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ko se izvaja DPF je najbolje držat avto na "avtocestni hitrosti" torej motor nekje nad 2000 obratov in dobro ogreta mašina in predvsem dobro ogret izpuh... kar je pa najbolj važno, ko se izvaja regeneracija nikar ne ugašat avta med tem postopkom... raje počakaj pa se zapelje 5km dlje da regeneracija naredi svoje.
Zadeva se pa dela na vsakih 300km cca... lahko tudi manj ali več, odvisno od tipa vožnje. Če se dosti cjaziš po mestu je lahko veliko bolj pogosta.

Lej ne se sekirat. veliko ljudi sploh nima nobenih problemov s tem. Če res nisi skoz na mestni vožnji potem mislim da se bo vse rešilo. Če pa se ti pojavi napaka na računalniku, potem pa čimprej do serviserja da umetno sproži regeneracijo. Samo to stane...
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Ko se izvaja DPF je najbolje držat avto na "avtocestni hitrosti" torej motor nekje nad 2000 obratov in dobro ogreta mašina in predvsem dobro ogret izpuh... kar je pa najbolj važno, ko se izvaja regeneracija nikar ne ugašat avta med tem postopkom... raje počakaj pa se zapelje 5km dlje da regeneracija naredi svoje.
Zadeva se pa dela na vsakih 300km cca... lahko tudi manj ali več, odvisno od tipa vožnje. Če se dosti cjaziš po mestu je lahko veliko bolj pogosta.

Lej ne se sekirat. veliko ljudi sploh nima nobenih problemov s tem. Če res nisi skoz na mestni vožnji potem mislim da se bo vse rešilo. Če pa se ti pojavi napaka na računalniku, potem pa čimprej do serviserja da umetno sproži regeneracijo. Samo to stane...
Kolk je meni Stepančič rekel, ko ti javi napako - ustavit pa avto na vleko, ker drugače bo šel DPF v k***c, nov stane pa 2500€ #-o
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če se ne motim gre motor ko se pojavi DPF napaka v "limp home" režim, kjer je izgorevanje izjemno revno, kar pomeni da se dodatne saje ne nabirajo. Tudi obrati so kakor vem omejeni na 2200 rpm če pride do napake DPFja.

Dvomim da je tako kritično, da bi bilo treba kar ustavit avto in klicat vleko, no glih na kako 1000km furo pa tud ni treba it s takim avtom...
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Meni je razlagal, da je eni njegovi stranki javilo napako v Ljubljani in se je tip probal pripeljati do njega. V Arji vasi je avto obstal in je moral naprej z avtovleko. Rezultat - zanič DPF in strošek 2500€. To je kar je meni povedal.
Ko sem ga spraševal glede rentabilnosti bencinarja proti dizlu, mi je rekel da je trenutno z EURO 5 dizli pri vseh proizvajalcih toliko problemov da ti ves prihranek v porabi vzame servis. Po njegovo bi lahko bil bencin po 1,5€/l pa bi se še vseeno vozil ceneje kot pa z dizlom. Nenehne okvare EGR-jev in DPF-ov pač terjajo svoj strošek. Je pa tudi njegovo mnenje, da če imaš dizla za to da ga voziš po avtocesti, ni problema, kratke relacije pa ga ubijajo in tu je po moje res, da ni razlike med proizvajalci.
jaka_speed
Alfist
Alfist

Dejte se prosm tukej oglast tisti,ki vozite z dizlom take relacije kot 90% uporabnikov avtomobilov..Torej vsak dan v sluzbo,ki ni oddaljena vec kot 10 km,pa po vsakdanjih nakupih ,pa po otroke v solo ali vrtec in recimo dvakrat na mesec nekam kar je vec kot 100 km...pa vam še vedno vse dela brezhibno.
MihaM
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB
Kontakt:

jaka_speed napisal/-a:Dejte se prosm tukej oglast tisti,ki vozite z dizlom take relacije kot 90% uporabnikov avtomobilov..Torej vsak dan v sluzbo,ki ni oddaljena vec kot 10 km,pa po vsakdanjih nakupih ,pa po otroke v solo ali vrtec in recimo dvakrat na mesec nekam kar je vec kot 100 km...pa vam še vedno vse dela brezhibno.
Jaz vozim dizla na takšne relacije kot si opisal in mi dela vse normalno.

LP MihaM
always alfa
jaka_speed
Alfist
Alfist

Danes mi je mehanik na enem od pooblascenih servisov rekel,da je na svoji AR "navrtal" DPF,da vse dela super in da tud ni blo treba nic spreminjat v software-u..Ve kdo kaj o tem "postopku"?
Odgovori
  • Informacija