Moderator: Tehnika moderatorji

Na tehničnem pregledu merijo sajavost. Le ta se meri glede na deklarirano vrednost dotičnega avtomobila. Če ima Golf deklarirano 10,4 in kadi 9 bo prišel skozi, ti pa imaš na Alfi deklarirano 1,7 in ti kadi 2,5 boš pa padel. Tako da ni tako črno-belo, da če Golf II kadi je pa za na odpad. Pač ustreza deklariranim EKO standardom, ki so veljali v času njegove izdelave.slehernik napisal/-a:kolikor jaz vem, trdih delcev ne merijo na tehničnem. sicer bi vsi golfi 2 padli...
Problem bo, če se bodo te stvari začele množično delati, potem bodo na tehničnem in policaji to počasi ugotovili pa preverjali - dovolj da vidi črn auspuh na avtu z DPF, kjer ne sme biti.
Jaz bi se spustil v to na način, da mi DPF ostane v roki in ga lahko kdaj v bodoče nazaj namontiram. Ali pa prodam, potem sem pa na plusu![]()
Pa brez kroma, ki bi policaju v oči sekal, raje fake DPF...
Aja, pa 600 funtov, ne 600 eur

Kolk je meni Stepančič rekel, ko ti javi napako - ustavit pa avto na vleko, ker drugače bo šel DPF v k***c, nov stane pa 2500€TribesMan napisal/-a:Ko se izvaja DPF je najbolje držat avto na "avtocestni hitrosti" torej motor nekje nad 2000 obratov in dobro ogreta mašina in predvsem dobro ogret izpuh... kar je pa najbolj važno, ko se izvaja regeneracija nikar ne ugašat avta med tem postopkom... raje počakaj pa se zapelje 5km dlje da regeneracija naredi svoje.
Zadeva se pa dela na vsakih 300km cca... lahko tudi manj ali več, odvisno od tipa vožnje. Če se dosti cjaziš po mestu je lahko veliko bolj pogosta.
Lej ne se sekirat. veliko ljudi sploh nima nobenih problemov s tem. Če res nisi skoz na mestni vožnji potem mislim da se bo vse rešilo. Če pa se ti pojavi napaka na računalniku, potem pa čimprej do serviserja da umetno sproži regeneracijo. Samo to stane...

Jaz vozim dizla na takšne relacije kot si opisal in mi dela vse normalno.jaka_speed napisal/-a:Dejte se prosm tukej oglast tisti,ki vozite z dizlom take relacije kot 90% uporabnikov avtomobilov..Torej vsak dan v sluzbo,ki ni oddaljena vec kot 10 km,pa po vsakdanjih nakupih ,pa po otroke v solo ali vrtec in recimo dvakrat na mesec nekam kar je vec kot 100 km...pa vam še vedno vse dela brezhibno.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost