Moja 166ka 3.0 V6 24V Super

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Zaklenjeno
minime
Alfa Member
Alfa Member

Zihr je kaj placa da se ga zmontira.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

no zdj pa čimprej meet, dokler laufa :lol:
Slika
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lizard napisal/-a:
kovach napisal/-a:kje ima pa 166 filter za bencin? elbarto pravi da ga njegova in moja naj nebi imeli...in koliko si dal za njega?
Glih zadnjič o tem govoril na servisu. Kappe 3.0 do 97 so imeli benciski filter, po leti 97 pa je le ta v bencinski pumpi in se ga ne menajva, dokler le ta ne gre k vragu :).
no saj tako je tudi elbarto rekel-super kaj naj rečem en strošek manj hehe
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Hm, vidm da nisem nič updejtal od zadnjič. U glavnem, hladilnik je šel v reklamacijo, ker je bila očitno napaka na plastiki in ga je odprlo v dolžini 10cm. Zamenjan, nov, zdaj drži in končno se je spet užitek peljat z lepotičko.

No, po servisu smo zamenjal še oba semeringa na menjalniku na poloseh, ker sta zdaj z novim oljem začel spuščat.

Od servisa nredil nekje 3000km, motor tudi mrzel laufa veliko tišje, toplega se pa tako ne sliši. Poraba se je spustila za nekje 0.5-0.7l na 100km po velikem servisu, tudi vleče motor veliko lepše, tako da je bil servis očitno že kar potreben, čeprav je bilo še nekje 15kkm do roka. Max zadovoljen.

Pa še par stvari ki so se delale kasneje:

- Športni zadnji lonec (cev skozi fi60), direktni ror do njega, ven pobrani katalizatorji pod avtom + srednji lonec, kateri pa je že šel nazaj, ker je bilo "enmal" preglasno, zdaj je pa super zvok, posnetek pride...

Slika

Slika

Slaba slika, ampak se vidi, uštukana cev kjer so bili katalizatorji in lonec, direktiva...
Slika

Nastavek je ostal ta ki je bil na avtu, še najlepše paše gor.

- Kompletno pucanje noter, zunaj, malo smo še motor osvžil, kar je šlo stran, motorja nisem pral, ampak kar se je doseglo na roke. Pa še en detajl, kromirana sesalna cev, sicer je potrebno še malo obdelave s šmirglom do 2000 pa spolirat, ampak že zdaj lepo paše.

Slika

- Prejšnji vikend komplet spolirana, končno barva taka kot more bit, prej je bila že kar malo mat, pridejo slike prej/potem samo da jih kolega pošlje. Poliral sem sam! Zrihtan in priklopljen tudi mp3 player.

- Feltne so od vulkanizerja, pregledane, so ravne, trenutno v obdelavi. Šmirglanje, kitanje manjših prask in potem štrihanje v mat črno. Ker tukaj bojo kritike prosim za utemljene kritike, brez kšnega pluvanja. Meni zelo paše taka kombinacija in taka gre tud na avto!

Slika

Resnosti ni, tko kukr v nobeni garaži, tole bi blo še za na hondo dobr! :D

Slika

Pa ena je bila za probo pofarbana, pa prislonjena na avto, meni super zgleda in edino to je važno!

Slika

- Pa še nekaj za MaStr-a :mrgreen: Nov prednji znakec, stari je pa letel direkt v smeti! :lol: Menjat se pa ne spravim več, če ta koj zgnije na avtu, bolj glupega sistema za znak zamenat pa še ne... #-o

Slika

Slika

LP!
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Platišča žal ne pašejo, niti malo. Škoda, da se nisi odločil za barvo Dark Chorme, tisto bi pa bilo enkratno. Sicer malo dražja barva, ampak toliko lepše izpade, da takoj pozabiš na večji vložek.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

Saj pravim, vsak ima svoj okus, meni pač črna platišča super pašejo na temen avto. Itq jih je pa treba sploh še pobarvat, mogoče si še premislim, u živo mi pa super zgleda. Razmišljam edino mogoče, da bi dodal srebrn ali pa rdeč rob...
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Avto je v osnovi prelep, ampak počasi postaja boy racer, kar mu niti malo ne paše. 166 je sicer športna limuzina, ampak s pridihom elegance, ki pa tu izginja. Pač tvoj pogled na 166. Vsake oči imajo svojega malarja, zato prosim, ne zameri. 8)
Slika
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

_ _____________________________________________________ -1
!/ Idealnem izgledu je vedno nekaj manjkalo, no sedaj vem kaj.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

Zamerim nobenemu dokler so kritike utemeljene. Vsake oči imajo svojega malarja. Je pa tako kot je Veloce povedal, jst 166ko vidim kot športno limuzino...kdor jo vidi kot neko eleganto ladjo bo pač ostal na klasični srebrni barvi.

Je pa danes ko sm šmirglal feltne padla odločitev da pride na feltne srebrn rob...
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No zdaj se že sam malo loviš z raznimi poimenovanji. 166ka je elegantno športna limuzina. Obstajajo tudi samo športne limuzine, ampak niso elegantne, recimo BMW 5 E60 je en tak primer :), malo heca, ampak pač ni lep avto oz. niti približno tako eleganten kot 166ka, kaj šele da bi premorel toliko stila.

Vsekakor srebrna platišča na temnem avtu naredijo lepo viden kontrast in še bolj padejo v oči, temna plaišča pa precej bolj pašejo na svetlejše avte. Sicer to ni vedno tako, ampak to kar delaš, ne glede na osebni okus ni ravno pojem estetike, je pa to seveda samo moje mnenje. Na kakšni Alfi MiTo je kaj takega precej bolj sprejemljivo oz. logično/pričakovano, v višjem razredu pa to enostavno kvari celotno pojmovanje avta.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

moofdi napisal/-a:Zamerim nobenemu dokler so kritike utemeljene. Vsake oči imajo svojega malarja. Je pa tako kot je Veloce povedal, jst 166ko vidim kot športno limuzino...kdor jo vidi kot neko eleganto ladjo bo pač ostal na klasični srebrni barvi.

Je pa danes ko sm šmirglal feltne padla odločitev da pride na feltne srebrn rob...
res hude two tone, ne rečem da bi pasalo tebi, ampak za moje pojme ene najlepših felg sploh

viewtopic.php?t=14053&postdays=0&postor ... &start=510
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
155 3.0 V6 24V

lizard napisal/-a:No zdaj se že sam malo loviš z raznimi poimenovanji. 166ka je elegantno športna limuzina. Obstajajo tudi samo športne limuzine, ampak niso elegantne, recimo BMW 5 E60 je en tak primer :), malo heca, ampak pač ni lep avto oz. niti približno tako eleganten kot 166ka, kaj šele da bi premorel toliko stila.

Vsekakor srebrna platišča na temnem avtu naredijo lepo viden kontrast in še bolj padejo v oči, temna plaišča pa precej bolj pašejo na svetlejše avte. Sicer to ni vedno tako, ampak to kar delaš, ne glede na osebni okus ni ravno pojem estetike, je pa to seveda samo moje mnenje. Na kakšni Alfi MiTo je kaj takega precej bolj sprejemljivo oz. logično/pričakovano, v višjem razredu pa to enostavno kvari celotno pojmovanje avta.
No in smo pri pojmovanju, praviš elegantna športna limuzina. No z barvo felten bi rad ravno malo bolj povdaril to športnost. Sicer pa kakorkoli, prišli ne bomo nikamor. Pride srebrn rob na feltno in to je to, nekaj kontrasta bo. :wink:

Pa ko si ravno omenjal e60, zakaj tukaj so sprejemljive črne feltne, na 166ki pa ne?

Slika
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nisem rekel da so, zame BMW 5 E60 sploh ni sprejemljiv :D.

Ena stvar pa drži, tem platiščem ki so na tej BMW 5-ki bolj pristoji črna barva kot tvojim, in to precej bolj. Ta BMW je konec koncev tudi celoten v črni barvi, lepo spolirani, tvoja Alfa je pa modra + krom ogledala :), mogoče ima tudi to vpliv. Črna platišča meni recimo kolko tolko dobro izgledjao na belih avtih, črnih pogojno (je precej faktorjev, ki vplivajo), pa na kakšni perla ali umazano beli. Seveda mora biti tudi dizajn platišč pravi za črno barvo.

Še vedno sem pa prepričan, da bi platišča v Dark Chrome barvi precej bolj pristajala temu BMW-ju in bi vsaj zame izgledal bolj športno. Meni namreč vpadljiva in lepa platišča naredijo avto bolj športen kot če je celoten v črni barvi. Platišča v črni barvi pač niso vpadljiva, ker njihovo obliko precej težje opaziš, če ti sploh uspe opazit da gre za alu platišča in ne za jeklenke.

Do konca pa verjetno res ne bomo nikoli prišli, je pa vseeno fajn debatirat.

Vseeno pa za konec povem to, da športnost prej povdariš s platišči pravega dizana in velikosti kot pa z barvanjem platišč v črno barvo, kar sploh ni nujno, da bo avto naredila bolj športen.
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Tisto črno barvo bi uporabil za krom ogledala :wink:
Slika
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

moofdi napisal/-a:
lizard napisal/-a:No zdaj se že sam malo loviš z raznimi poimenovanji. 166ka je elegantno športna limuzina. Obstajajo tudi samo športne limuzine, ampak niso elegantne, recimo BMW 5 E60 je en tak primer :), malo heca, ampak pač ni lep avto oz. niti približno tako eleganten kot 166ka, kaj šele da bi premorel toliko stila.

No in smo pri pojmovanju, praviš elegantna športna limuzina. No z barvo felten bi rad ravno malo bolj povdaril to športnost. Sicer pa kakorkoli, prišli ne bomo nikamor. Pride srebrn rob na feltno in to je to, nekaj kontrasta bo. :wink:

Pa ko si ravno omenjal e60, zakaj tukaj so sprejemljive črne feltne, na 166ki pa ne?

Slika
Tale E60 ni prav nič lep. Preveč je črne barve. Avto je lep tak, kot ga je fabrka naredila. Vsaj meni je 166 najlepša original. Vse ostalo je zame tako, tako.
Slika
Zaklenjeno
  • Informacija