Zakaj kupujejo vsi samo še dizle?

kar vam pade na pamet
Odgovori
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Se en k je toplo vodo odkril...o tem se mi menimo ze odkar smo na forumu.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lega 159ke je bila oz. mogoče še vedno je najboljša v razredu - KLIK, ne vem kako se ponaša napram Audiju A4 B8, a od BMW 3jke je bila na testu boljša. Toliko o tem. Podovzje je še vedno eno najbolj naprednih v klasi, Brera, ki ima seveda enako podovzje (saj si delita paltformo) se slabo izkaže napram Audiju TT, čeprav bi se v bistvu mogla kosat bolj proti Audiju A5, saj je Brera nekaj vmesnega. Po obliki spada v razred z Audi TT-jem, a če gladamo iz tehničnega vidika gre za Alfo 159 coupe brez zadka, ki pa je občutno težja od TT-ja, Z4-ke in tako naprej, tako, da nima za burek proti njim.

To da so pri Afli bumbarji in niso naredili GTA verzije iz Alfe 159, ki je imela glede na naprednost platforme in pogona Q4 verjetno največji potencial v klasi, je pa že druga in an tem forumu 100 krat predebatirana tema. Maseratijev V8 (eden najlažjih V8 na svetu z zvokom, proti akteremu BMWjev V8 in Audjev V8 zvenita kot dva prestrašena otroka) oz. V8 iz Alfe 8C bi Alfo 159 skupaj z odlčnim pogonom Q4 izstrelil na sam vrh, če ne še više.

Aja pa tisto glkede menjalnika je zgolj moja domneva v primerjavi čipanja 1.8 TBi in 2.4 JTDm, tako, da pri 2.4 sigurno zdrži, kot pravi Tribes se vozijo 159ke tudi s po 550 Nm, tako da brez skrbi.

Skratka Alfina največja napak zadnjih časov je to, da ne dajejo ven GTA verzij. MiTo GTA z 240 konji in 1.8 TBi, kot je bil predstavljen v konceptu, bi se igral s katerimkoli avtom v razredu, a bedaki so projekt zamrznili, ne vem čemu.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

No sj, če bodo še naprej delali take neumnosti, bom pač vozil Alfe dokler ne bodo prestare. Torej kupim še 156 FL drugo leto, par let kasneje 159 TBi in če ga bodo zmer bol sral kot to zdaj počnejo, bom pač moral prešaltat.

Mito je luškan avtoček, vendar niso resni s ceno. Kot niso z Giulietto, če se ne motim se cena začne pri cca 22k, kar je bolano, če se ve da se razne Golfe Champion itd dobi za 15k. Manj moči višje cene, ne vem, a so vodilni na cracku ali kaj... :?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Mito je v akciji dejansko dosti ugoden prosti konkurenci...

Julka ma pa cene tam kot jih ma konkurenca. Ne morš gledat kok pride golf z 1.4 motorjem, če ma pa recimo Julka samo turbinske motorje...

Pa full supr dupr akcija je bla golf 1.6 tsi za 18k eur...s tem da naj bi bila julka konkurenčna bmw1,audi a3,mercedes b in podobnim preemium konkurentom, kar golf ni...
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

In še nekaj, recimo meni je tale spider, sploh najlepši roadster na svetu. No definitivno pa najlepši za ta cenovni rang. Smo kaj ko je z 2.2 JTS komaj premičen, s 3.2 za silo, vendar prepožrešen...Kakšna ironija, mi kar lomi srce :( . No bi mi ga če bi imel tok keša, da si jo z levo roko privoščim :D

Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Glej Alfa lahko serje s tem da ne daje ven GTA verzije, a to na večino nas tu ne vpliva, ker teh avtov ne bomo verjetno nikoli kupovali nove, ima pa Alfa v svoji ponudbi do 200 konjev in malo čez, motorje, ki so zelo dobri, tako, da tu ga Alfa ne serje, in ponuja zelo veliko za svojo ceno.

A to, da ne daje ven potentnih verzij pa vpliva na imdz znamke, na njeno ime, na to, da dokaže, da je vredna imena Cuore Sportivo.

Kar se pa tiče cen Giuliette so pa nekaj tisoč € prenizke, ker je ravno toliko podobno močan Audi A3 in podobno opremo dražji. Za Mita bomo pa videli, ko bodo znani ceniki Audija A1, še vedno je cenejši od Mini Morrisa, in ob veretno tudi od Audija A1, vsi ostali avti v tem razredu niso premium, tako da nimajo kaj praskat s cenami tako visoko.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Jst sm fan, sam bodimo realni, v kvaliteti izdelave ALfa ne dosega švabov in zato ne bi smela (oz nima v veliki večini primerov) enakih cen. Zame je to premijska italjanska znamka. V kvaliteti materialov, pa ni ravno za primerjat z Audijem, sem ga imel, starega A3, torej še razred nižji in modelno leto starejši avto od 156. V 156 so črički in ne ravno najkvalitetnejša plastika za razliko od audija. Kar se mene tiče jo v tem še VW šiša. Tako da realno, ne idealistično se jih ne da primerjati. In ker de facto Alfa ne ponuja toliko kot premijski švabi kar se materialov in končne izdelave tiče, jih ne gre v isti cenovni rang metat. Sploh ne ker je Alfa v krizi oz vsaj zelo zelo zasotaja v proizvodnji za vsemi premijskimi švabi. Torej bi mogla ponudit tudi cenovnejšo ugodnejše avte, da se zavihti nazaj na prestol. V 80h so bili z ramo ob ramenu z BMWjem. Zdaj jim gledano s strani proizvodnje, ne sežejo do kolen...

Ima pa Alfa tisto nekaj več, heart&soul, občutek ob vožnji, ki prepriča voznike k nakupu. Samo očitno je to veliko premalo za dobre prodajne rezultate. In ti prinesejo boljši razvoj in posledično boljše produkte ;) . Recimo manjkajoče TB motorje v 159, Breri/Spiderju. In naslednika 166 itd.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Oprosti,ampak si ravno audija omenil. Čez moje roke gre vsaj 10 audijev novejše izdelave in večinoma od prvih lastnikov, vsak teden, in si jih podrobo ogledam od znotraj. Tako kot se lupijo materiali v audijih (gumbi na radiu,prestavne ročke,ročna,gumbki za šipe) tako se ne lupijo v nobenem drugem nemškem vozilu.

Drugače pa tok za info; 159ka ima v notranjosti uporabljen pravi aluminij na sredinski konzoli, daleč najkvalitetnejši leder (še posebej napravm bmwju).

In da alfa zasede prestol,more začet delat to kar je počela 60 let nazaj,kar pa je trenutno nemogoče glede na to da jo ima v lasti fiat in ni več samostojno podjetje.
marinaio
Alfist
Alfist
Kraj: Koper

In ta 3.2 je prastara mašina, 29 let če se ne motim...
če bi še zdej vgrajevali not ta stare 3.2 Arese bi blo verjetno bolše kot tej GM-ovi

v 159/Breri/Spider ni več ta star 3.2 ampak GM-ov,ki nima lih 29 let :)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

156ts: nehaj pisati po občutku in to brez podatkov, kar tako, nekaj na pamet.
156ts napisal/-a:Še opel ima Insignio s 325 konji. Alfa nima nič. Cuore sportivo je umrl. Ko tako razmišljam me objame žalost.
Alfa ima pa 8C, ki se po ekskluzivnosti vserje (po domače povedano) na vse te ostale playboy avtomobile. Cena: 200.000€ in raste. Kdaj bojo nemci sposobni prodat slab avtomobil napram konkurenci (po zmogljivostih) za 200.000€ in več?
Lizard napisal/-a:Maseratijev V8 (eden najlažjih V8 na svetu z zvokom, proti akteremu BMWjev V8 in Audjev V8 zvenita kot dva prestrašena otroka)
:lol: =D> To si pa moram nekam zapisat! Čudovita primerjava :rofl:
156ts napisal/-a:Mito je luškan avtoček, vendar niso resni s ceno.
Mini pa je?
Jst sm fan, sam bodimo realni, v kvaliteti izdelave ALfa ne dosega švabov in zato ne bi smela (oz nima v veliki večini primerov) enakih cen.
Oprosti, ampak to pa je največja neumnost. Alfa v marsikaterem pogledu Audija in Co. presega. Koliko olupljenih vrat in ročajev si videl v novi Alfi? V VW koncernu je to ena izmed redkih serijskih oprem. Pa tudi Miholl ti je lepo razložil kako in kaj.
Sploh ne ker je Alfa v krizi
Vsa avtomobilska industrija je v krizi, če še nisi opazil. Drugače je Alfa prodala na letni ravni recimo v Franciji 10% več avtomobilov kot v enakem obdobju lani (skoraj 1000 avtov), tako da tvoj argument nekak ne bo vzdržal. Ne pravim, da je na zeleni veji, ampak prodaje rastejo po trgih, izjema je recimo nemški (-50%, prodanih 600 avtov), ki pa Alfi tako ali tako ni naklonjen.

Toda počakajmo na Giulieto pa bomo potem videli realnost znamke.

Vsekakor pa verjamem, da so Giulieta, MiTo, mogoče tudi Duettottanta in 4C premiki oz razmisleki v pravo smer in italijanska "luzerka" pri FIAT-u nas zna še presenetiti podobno, kot, ko se kolje svinjče in še zadnjič brcne nekoga v koleno, ki to najmanj pričakuje.
Zadnjič spremenil alfa_samec, dne Če Apr 08, 2010 6:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

156ts napisal/-a:Mito je luškan avtoček, vendar niso resni s ceno. Kot niso z Giulietto, če se ne motim se cena začne pri cca 22k, kar je bolano, če se ve da se razne Golfe Champion itd dobi za 15k. Manj moči višje cene, ne vem, a so vodilni na cracku ali kaj... :?

verjemi da bo privrženec Italjanskih vozil raje vzel Fiata (G.Punto(Evo), ali Bravota) ali Lancio (Delto), kot pa razmišljal o nakupu Golfa, pri tem mislim na tiste, ki kupujejo NOV avto in mu je Alfa nekoliko malenkost cenovno nedosegljiva, imajo namreč sorodne agregate pod pokrovom, opreme dovolj za to ceno, IT. design in tiste nostalgične ,,faile,, ,ki jim ne gre zameriti.
takega kupca golf NE prepriča, že iz principa ne.
in prav je da sta Mito in sedaj ,,Julka,, cenovno tam kjer sta-še prepoceni.
Slika
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec napisal/-a:156ts: nehaj pisati po občutku in to brez podatkov, kar tako, nekaj na pamet.
Res nisem postregel s konkretnimim podatki, vendar tega nisi storil niti ti meni v odgovor, čeprav mi to očitaš. V nadaljevanju boš videl zakaj ;) . Ne vem kaj je narobe s pisanjem po občutku, saj to je forum kjer se izraža subjektivna, ne objektivna mnenja (nisem novinar, ki piše test). Poleg tega ko se gre o Alfi, se govori o občutkih, kaj ne ;) ? To je bistvo, čeprav ne leti na to. Če o njej ne govoriš z občutki, jo je bv met.
alfa_samec napisal/-a:
156ts napisal/-a:Še opel ima Insignio s 325 konji. Alfa nima nič. Cuore sportivo je umrl. Ko tako razmišljam me objame žalost.
Alfa ima pa 8C, ki se po ekskluzivnosti vserje (po domače povedano) na vse te ostale playboy avtomobile. Cena: 200.000€ in raste. Kdaj bojo nemci sposobni prodat slab avtomobil napram konkurenci (po zmogljivostih) za 200.000€ in več?
Vidiš, to je prva brca v temo. 8C nima nikakršne veze s serijskimi modeli. Je pač maloserijska, 500 primerkov. Mešaš jabolka in hruške. Isto je Audi naredil s serijo S1 itd.
alfa_samec napisal/-a:
156ts napisal/-a:Mito je luškan avtoček, vendar niso resni s ceno.
Mini pa je?
Mini je kulten remake. Mito ni ;)
alfa_samec napisal/-a:
Jst sm fan, sam bodimo realni, v kvaliteti izdelave ALfa ne dosega švabov in zato ne bi smela (oz nima v veliki večini primerov) enakih cen.
Oprosti, ampak to pa je največja neumnost. Alfa v marsikaterem pogledu Audija in Co. presega. Koliko olupljenih vrat in ročajev si videl v novi Alfi? V VW koncernu je to ena izmed redkih serijskih oprem. Pa tudi Miholl ti je lepo razložil kako in kaj.
Obešaš se na te olupljene ročaje ki jih je omenil MIholl. Poglej materiale same, ne vem no, kot sem napisal med starim A3 in mojo 156 ni primerjave. Armatura v Audiju je bila iz fine mehke (grobo strukturirane, torej ne gladke) plastike, prah se sploh ni poznal gor. Kej tazga še nisem videl. Dalo se je štelat osvetlitev števcev itd (sj mogoče se pr Alfi tut pa nisem še našel tega), no da preidem na Alfo. Črički v armaturi, ko volan potegneš po globini k sebi je luft, usakič ko zabremzam mi premakne volan, res feeling k da ti bo kej v roki ostal. Če ga daš stran od sebe je ok, samo zakaj bi pol mel po globini nastavljiv volan. Ko vklopim žmigavc odpade del ročke, s katerim z obratom prižgeš luči, da kontrolnih lučk raje ne omenjam. Audi jasno ni imel nobenih takih in podobnih problemov. Toliko o kvaliteti ;) . Če smo realni seveda, kar ti očitno nisi zmožen biti. In kot bom povedal še tukaj kar rečem kolegom; Audi je bil bolje narejen, bolje je letel, najbrž se bo izkazalo da bolje dela...Ampak mam vseeno raje alfo, daje ti tist pravi feeling da je driver's car, lepši zvok ima in v njej se enostavno počutš kot riba v vodi med vožnjo. Torej bottom line: Imam raje Alfo, priznam pa da je kvaliteta izdelave nekaj srednjega. Nikakor primerljiva z nemškimi premijskimi avti.
alfa_samec napisal/-a:
Sploh ne ker je Alfa v krizi
Vsa avtomobilska industrija je v krizi, če še nisi opazil. Drugače je Alfa prodala na letni ravni recimo v Franciji 10% več avtomobilov kot v enakem obdobju lani (skoraj 1000 avtov), tako da tvoj argument nekak ne bo vzdržal. Ne pravim, da je na zeleni veji, ampak prodaje rastejo po trgih, izjema je recimo nemški (-50%, prodanih 600 avtov), ki pa Alfi tako ali tako ni naklonjen.

Toda počakajmo na Giulieto pa bomo potem videli realnost znamke.

Vsekakor pa verjamem, da so Giulieta, MiTo, mogoče tudi Duettottanta in 4C premiki oz razmisleki v pravo smer in italijanska "luzerka" pri FIAT-u nas zna še presenetiti podobno, kot, ko se kolje svinjče in še zadnjič brcne nekoga v koleno, ki to najmanj pričakuje.
Spet izgovori na splošno krizo in ne vem kaj še. Kar navajaš so spremembe na letni ravni v procentih, sam sem govoril o proizvodji v številkah. To šteje. Ker Alfa lahko proda 10% več, BMW pa celo 50% manj, pa bo še vedno parkrat več avtov prodal. No da ne bo na pamet:

Alfa http://www.reuters.com/article/idUSL828806020090908

Za BMW in ostale švabe ne najdem podatka za celo leto, so pa v enem samem, zelo "padajočem mesecu" prodali kot ALfa v celem letu. Torej prodajo 12x več letno. In to je merabilno ;) http://www.bmwblog.com/2009/06/11/globa ... edes-benz/

Kar si napisal v zadnjem odstavku pa vsekakor upam da se uresniči, in da Alfa pride na mesto ki si ga zasluži (beri prejšnje poste, sem že vse to napisal).
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

156ts napisal/-a:In še nekaj, recimo meni je tale spider, sploh najlepši roadster na svetu. No definitivno pa najlepši za ta cenovni rang. Smo kaj ko je z 2.2 JTS komaj premičen, s 3.2 za silo, vendar prepožrešen...Kakšna ironija, mi kar lomi srce :( . No bi mi ga če bi imel tok keša, da si jo z levo roko privoščim :D
Si mogoče že peljal 2.2 JTS Spiderja, no jaz ti povem da se avto prav lepo premakne in se konkretno pelje čev ovinke.
Od 0-100km/h pospeši v 8,7s in doseže max. hitrost 224km/h, če to zate pomeni, da se nikamor ne premakne pa tudi prav. Res, da ni nobena raketa, vendar jaz kake podhranjenosti nisem občutil in to lahko potrdi še marsikdo na forumu, ko smo so vozili z Spiderjem.

PS
Težave, katere omenjaš, da ti raznorazne ročke odpadajo, se majejo, kažejo na slabo ohranjen primerek in nič drugega, sam v dveh Alfah 156 nisem imel, oziroma nimam takih problemov in tudi za čričke še nisem slišal. Tako, da na podlagi enega avtomobila še ne moreš vsega posploševati, ker te zadeve katere si naštel, niso normalne za 156.

Lp
Zadnjič spremenil Foggy, dne Če Apr 08, 2010 8:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Žal nisem imel te sreče, tako pravijo na fifth gearu, da dvomijo da se z 2.2 JTS sploh premakne http://www.youtube.com/watch?v=4DfBnxT1FP0
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Res nisem postregel s konkretnimim podatki, vendar tega nisi storil niti ti meni v odgovor, čeprav mi to očitaš.
Še enkrat preberi. Vsi podatki so tam, nisem pa želel citirat 3 strani...Ali naj? In ja, naj ponovim: prodaja Alfe se je povečala, razen na nemškem trgu (vsaj po do sedaj poznanih podatkih).
Poleg tega ko se gre o Alfi, se govori o občutkih, kaj ne?
Seveda se, samo nevem, zakaj se potem ne obravnava vseh proizvajalcev po enakih kriterijih. Če alfi očitaš slabo kvaliteto in izdelavo, pri recimo audiju jo pa spregledaš, po drugi strani pihaš na dušo alfi kar se voznih lastnosti tiče, pri audiju pa praviš da so bili slabi...A ni point avta to, da se voznik v njem dobro počuti in lepo pelje? Jaz nimam avta zato, da ga kažem sosedu in se postavljam pred prijatelji amapk zato, da se JAZ lepo peljem.
Vidiš, to je prva brca v temo. 8C nima nikakršne veze s serijskimi modeli. Je pač maloserijska, 500 primerkov. Mešaš jabolka in hruške.
Pravzaprav je 8C 1000 komadov :wink: in ja, je serijska, čeprav maloserijska. Tudi Bugatti Veyron je serijski avtomobil, pa ga prodajo še manj kot 8C. Nič ne mešam jabolka in hruške. 8C ima lepo rdečo jabolčno barvo :lol:
Mini je kulten remake. Mito ni
Giulietta je kulten remake; zakaj ji očitaš previsoko ceno, če je le-ta pri Miniju upravičena?
Dalo se je štelat osvetlitev števcev itd
#-o Ne, tega pa Alfa res nima. Nobena...
Poglej materiale same, ne vem no, kot sem napisal med starim A3 in mojo 156 ni primerjave.
Si kdaj pomislil na dejstvo, da si kupil sesut avto, ki ni bil nevem kako dobro sestavljen nazaj skup? Alf je slo tržišču precej malo, pa še med temi je 90% "straih in zglodanih kosti" (RobertH). Meni nič ne škriplje, nič ne poka, nič ne lušči (razen slabe sredinske konzole, ki je narejena po VW-jevih standardih luščenja) in nič ne rjavi. To je za 13 let star avto zavidljivo =D>

Ne posploševat svojega primera avtomobilov na vse Alfe. Prosim. OK?
Spet izgovori na splošno krizo in ne vem kaj še. Kar navajaš so spremembe na letni ravni v procentih, sam sem govoril o proizvodji v številkah. To šteje. Ker Alfa lahko proda 10% več, BMW pa celo 50% manj, pa bo še vedno parkrat več avtov prodal. No da ne bo na pamet:
Zadnja Alfina prodajna uspešnica je bila Alfa 164, ki se je prodala v skoraj 300.000 nakladi. Tudi 156 je bila dokaj uspešna, nenazadnje je pobrala kar nekaj evropskih in svetovnih nagrad. Nobena Alfa pa teh uspehov 164 ni ponovila. Še...Od MiTota in Giuliette se pričakuje letna prodaja po 100.000 avtomobilov, videli pa bomo kje je realnost.
Odgovori
  • Informacija