Alfa ima pa 8C, ki se po ekskluzivnosti vserje (po domače povedano) na vse te ostale playboy avtomobile. Cena: 200.000€ in raste. Kdaj bojo nemci sposobni prodat slab avtomobil napram konkurenci (po zmogljivostih) za 200.000€ in več?156ts napisal/-a:Še opel ima Insignio s 325 konji. Alfa nima nič. Cuore sportivo je umrl. Ko tako razmišljam me objame žalost.
Lizard napisal/-a:Maseratijev V8 (eden najlažjih V8 na svetu z zvokom, proti akteremu BMWjev V8 in Audjev V8 zvenita kot dva prestrašena otroka)
Mini pa je?156ts napisal/-a:Mito je luškan avtoček, vendar niso resni s ceno.
Oprosti, ampak to pa je največja neumnost. Alfa v marsikaterem pogledu Audija in Co. presega. Koliko olupljenih vrat in ročajev si videl v novi Alfi? V VW koncernu je to ena izmed redkih serijskih oprem. Pa tudi Miholl ti je lepo razložil kako in kaj.Jst sm fan, sam bodimo realni, v kvaliteti izdelave ALfa ne dosega švabov in zato ne bi smela (oz nima v veliki večini primerov) enakih cen.
Vsa avtomobilska industrija je v krizi, če še nisi opazil. Drugače je Alfa prodala na letni ravni recimo v Franciji 10% več avtomobilov kot v enakem obdobju lani (skoraj 1000 avtov), tako da tvoj argument nekak ne bo vzdržal. Ne pravim, da je na zeleni veji, ampak prodaje rastejo po trgih, izjema je recimo nemški (-50%, prodanih 600 avtov), ki pa Alfi tako ali tako ni naklonjen.Sploh ne ker je Alfa v krizi

156ts napisal/-a:Mito je luškan avtoček, vendar niso resni s ceno. Kot niso z Giulietto, če se ne motim se cena začne pri cca 22k, kar je bolano, če se ve da se razne Golfe Champion itd dobi za 15k. Manj moči višje cene, ne vem, a so vodilni na cracku ali kaj...

Res nisem postregel s konkretnimim podatki, vendar tega nisi storil niti ti meni v odgovor, čeprav mi to očitaš. V nadaljevanju boš videl zakajalfa_samec napisal/-a:156ts: nehaj pisati po občutku in to brez podatkov, kar tako, nekaj na pamet.
Vidiš, to je prva brca v temo. 8C nima nikakršne veze s serijskimi modeli. Je pač maloserijska, 500 primerkov. Mešaš jabolka in hruške. Isto je Audi naredil s serijo S1 itd.alfa_samec napisal/-a:Alfa ima pa 8C, ki se po ekskluzivnosti vserje (po domače povedano) na vse te ostale playboy avtomobile. Cena: 200.000€ in raste. Kdaj bojo nemci sposobni prodat slab avtomobil napram konkurenci (po zmogljivostih) za 200.000€ in več?156ts napisal/-a:Še opel ima Insignio s 325 konji. Alfa nima nič. Cuore sportivo je umrl. Ko tako razmišljam me objame žalost.
Mini je kulten remake. Mito nialfa_samec napisal/-a:Mini pa je?156ts napisal/-a:Mito je luškan avtoček, vendar niso resni s ceno.
Obešaš se na te olupljene ročaje ki jih je omenil MIholl. Poglej materiale same, ne vem no, kot sem napisal med starim A3 in mojo 156 ni primerjave. Armatura v Audiju je bila iz fine mehke (grobo strukturirane, torej ne gladke) plastike, prah se sploh ni poznal gor. Kej tazga še nisem videl. Dalo se je štelat osvetlitev števcev itd (sj mogoče se pr Alfi tut pa nisem še našel tega), no da preidem na Alfo. Črički v armaturi, ko volan potegneš po globini k sebi je luft, usakič ko zabremzam mi premakne volan, res feeling k da ti bo kej v roki ostal. Če ga daš stran od sebe je ok, samo zakaj bi pol mel po globini nastavljiv volan. Ko vklopim žmigavc odpade del ročke, s katerim z obratom prižgeš luči, da kontrolnih lučk raje ne omenjam. Audi jasno ni imel nobenih takih in podobnih problemov. Toliko o kvalitetialfa_samec napisal/-a:Oprosti, ampak to pa je največja neumnost. Alfa v marsikaterem pogledu Audija in Co. presega. Koliko olupljenih vrat in ročajev si videl v novi Alfi? V VW koncernu je to ena izmed redkih serijskih oprem. Pa tudi Miholl ti je lepo razložil kako in kaj.Jst sm fan, sam bodimo realni, v kvaliteti izdelave ALfa ne dosega švabov in zato ne bi smela (oz nima v veliki večini primerov) enakih cen.
Spet izgovori na splošno krizo in ne vem kaj še. Kar navajaš so spremembe na letni ravni v procentih, sam sem govoril o proizvodji v številkah. To šteje. Ker Alfa lahko proda 10% več, BMW pa celo 50% manj, pa bo še vedno parkrat več avtov prodal. No da ne bo na pamet:alfa_samec napisal/-a:Vsa avtomobilska industrija je v krizi, če še nisi opazil. Drugače je Alfa prodala na letni ravni recimo v Franciji 10% več avtomobilov kot v enakem obdobju lani (skoraj 1000 avtov), tako da tvoj argument nekak ne bo vzdržal. Ne pravim, da je na zeleni veji, ampak prodaje rastejo po trgih, izjema je recimo nemški (-50%, prodanih 600 avtov), ki pa Alfi tako ali tako ni naklonjen.Sploh ne ker je Alfa v krizi
Toda počakajmo na Giulieto pa bomo potem videli realnost znamke.
Vsekakor pa verjamem, da so Giulieta, MiTo, mogoče tudi Duettottanta in 4C premiki oz razmisleki v pravo smer in italijanska "luzerka" pri FIAT-u nas zna še presenetiti podobno, kot, ko se kolje svinjče in še zadnjič brcne nekoga v koleno, ki to najmanj pričakuje.
Si mogoče že peljal 2.2 JTS Spiderja, no jaz ti povem da se avto prav lepo premakne in se konkretno pelje čev ovinke.156ts napisal/-a:In še nekaj, recimo meni je tale spider, sploh najlepši roadster na svetu. No definitivno pa najlepši za ta cenovni rang. Smo kaj ko je z 2.2 JTS komaj premičen, s 3.2 za silo, vendar prepožrešen...Kakšna ironija, mi kar lomi srce. No bi mi ga če bi imel tok keša, da si jo z levo roko privoščim
![]()

Še enkrat preberi. Vsi podatki so tam, nisem pa želel citirat 3 strani...Ali naj? In ja, naj ponovim: prodaja Alfe se je povečala, razen na nemškem trgu (vsaj po do sedaj poznanih podatkih).Res nisem postregel s konkretnimim podatki, vendar tega nisi storil niti ti meni v odgovor, čeprav mi to očitaš.
Seveda se, samo nevem, zakaj se potem ne obravnava vseh proizvajalcev po enakih kriterijih. Če alfi očitaš slabo kvaliteto in izdelavo, pri recimo audiju jo pa spregledaš, po drugi strani pihaš na dušo alfi kar se voznih lastnosti tiče, pri audiju pa praviš da so bili slabi...A ni point avta to, da se voznik v njem dobro počuti in lepo pelje? Jaz nimam avta zato, da ga kažem sosedu in se postavljam pred prijatelji amapk zato, da se JAZ lepo peljem.Poleg tega ko se gre o Alfi, se govori o občutkih, kaj ne?
Pravzaprav je 8C 1000 komadovVidiš, to je prva brca v temo. 8C nima nikakršne veze s serijskimi modeli. Je pač maloserijska, 500 primerkov. Mešaš jabolka in hruške.
Giulietta je kulten remake; zakaj ji očitaš previsoko ceno, če je le-ta pri Miniju upravičena?Mini je kulten remake. Mito ni
Dalo se je štelat osvetlitev števcev itd
Si kdaj pomislil na dejstvo, da si kupil sesut avto, ki ni bil nevem kako dobro sestavljen nazaj skup? Alf je slo tržišču precej malo, pa še med temi je 90% "straih in zglodanih kosti" (RobertH). Meni nič ne škriplje, nič ne poka, nič ne lušči (razen slabe sredinske konzole, ki je narejena po VW-jevih standardih luščenja) in nič ne rjavi. To je za 13 let star avto zavidljivoPoglej materiale same, ne vem no, kot sem napisal med starim A3 in mojo 156 ni primerjave.
Zadnja Alfina prodajna uspešnica je bila Alfa 164, ki se je prodala v skoraj 300.000 nakladi. Tudi 156 je bila dokaj uspešna, nenazadnje je pobrala kar nekaj evropskih in svetovnih nagrad. Nobena Alfa pa teh uspehov 164 ni ponovila. Še...Od MiTota in Giuliette se pričakuje letna prodaja po 100.000 avtomobilov, videli pa bomo kje je realnost.Spet izgovori na splošno krizo in ne vem kaj še. Kar navajaš so spremembe na letni ravni v procentih, sam sem govoril o proizvodji v številkah. To šteje. Ker Alfa lahko proda 10% več, BMW pa celo 50% manj, pa bo še vedno parkrat več avtov prodal. No da ne bo na pamet:
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov