Jep, tukaj piše da visoki obrati povečujejo porabo... kar sploh ni presenetljivo
Kolikor sem gledal, vožnja pri nizkih obratih zmanjša porabo (to je cca 1200 obratov in več), pospeševanje iz nizkih obratov pa poveča porabo. Zato za pospeševanje prestavo dol... Za voziti 50 na uro je pa četrta čisto ok. Ne sme cukati.
saj ne cuka vedno vmes včasih. danes sem spet probo mal pa je zdaj ok. mogoče je tudi to krivo ker sem avto komaj kupil pa je mogoče dolgo stal na enem mestu ali kaj no neven. bomo videli kaj bo čez čas. za 20 000 km mam tak servis pa mi bodo tam potem povedali kak pa kaj. no vsaj misli da do
za navigacijo pa nobeden neven kaj bi lahko bilo ker je prav moteče da morem vedno ven zet cd pa potem nazaj not dat.
pa zapomni si kje je nazadnje ostalo pa vse. na začetku gda cd zavrti nekaj ropota kak če cd nebi bil na mestu pa pol napiše cd error pa ga potem vzamem ven pa nazaj not pa vse normalno dela
Tisto s cukanjem okrog 2000 obratov v lagani vožnji matra tudi mene. Vzrok je verjetno v starem tipu sesalnega kolektorja in zračnosti v uležajenju swril loputic.
Odstrani protihrupni pokrov motorja ter preglej sesalni kolektor, na katerem boš videl neko letvico, ki povezuje 4 "črne okrogle plastike". Če imaš letvico staknjeno ali pa imaš okrog plastik fajn mastno je to to.
To je serijska napaka, ki se jo je v odpravljalo v garancijskem roku, vendar pa samo če se je pojavila in so ti jo priznali.
Nova popravljena različica je po Pierburgovem katalogu 7.00373.12.0, seveda pa moraš menjat tudi krmilni mehanizem.
Trenutno sam čakam na novice iz nemčije, je pa potrebno za oboje rezervirat vsaj 350 EUR + delo.
Po E-learnu sodeč moraš vreč dol vse jermene CR pumpo itd, se pravi da če dodaš še 300 EUR za kose narediš še glavni servis in potem greš 150kkm spat.
Nekateri pri Oplovih CDTi-jih pa zamenjujejo kolektor brez tikanja jermenja tako, da fiksirajo z dvema vijakoma jermenico CR pumpe na luknje na ohišju motorja, odvijejo CR pumpo in zamenjajo kolektor, vendar pa je vprašanje če se da to pri alfah (verjetno da ja ni pa uradno).
Vsekakor pa uradno ali pa neuradno za delo računaj vsaj 6-7 normiranih ur.
Enake probleme imam tudi jaz že dalj časa - avto imam 8 mesecev, in prve 3 mesece je bilo OK, potem pa tole cukanje. Je pa zanimivo da se ne dogaja to vedno, včasih v vsaki prestavi, včasih pa nič, čeprav zadnje čase kar vedno. Pa niti moj mehanik niti na pooblaščenem servisu niso ugotovili kaj je. Pa včasih sem vedel kdaj se avto regenerira (povečanje porabe, bolj glasen...), odkar pa cuka pa regeneracije ne opazim. Je možno da se ne regenerira več in zato cuka? Računalnik sicer ni pokazal errorjev.
Za konec pa še ena zanimivost - če vozim na tempomat, nikoli ne cuka, tudi pri 1200 obratov v četrti npr ali karkoli. Ima kdo kako idejo?!
Strunc napisal/-a:Enake probleme imam tudi jaz že dalj časa - avto imam 8 mesecev, in prve 3 mesece je bilo OK, potem pa tole cukanje. Je pa zanimivo da se ne dogaja to vedno, včasih v vsaki prestavi, včasih pa nič, čeprav zadnje čase kar vedno. Pa niti moj mehanik niti na pooblaščenem servisu niso ugotovili kaj je. Pa včasih sem vedel kdaj se avto regenerira (povečanje porabe, bolj glasen...), odkar pa cuka pa regeneracije ne opazim. Je možno da se ne regenerira več in zato cuka? Računalnik sicer ni pokazal errorjev.
Za konec pa še ena zanimivost - če vozim na tempomat, nikoli ne cuka, tudi pri 1200 obratov v četrti npr ali karkoli. Ima kdo kako idejo?!
Možno kak senzor za pedal plina? Da če je na tempomatu dobiva konstantna navodila, iz samega senzorja pa bolj prosto po Prešernu?
(samo ugibam)