Toča - opozarjanje

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0

Kaj pravite, če bi se mi preko tele teme opozarjali na nevarnost toče po Sloveniji?

Hkrati pa sožalje vsem, ki vam/nam je včeraj stolklo naše lepotice. Moje dve sta zbiti do amena. #-o
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Sožalje, včeraj je kar konkretno klestilo v Grosuplju ja. V Mercatorju je celo streha popustila in je toča naletavala po trgovini #-o

Upajmo, da bo letos tega čim manj, kaj so dodobra fasale :?:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Foggy napisal/-a:Sožalje, včeraj je kar konkretno klestilo v Grosuplju ja. V Mercatorju je celo streha popustila in je toča naletavala po trgovini #-o

Upajmo, da bo letos tega čim manj, kaj so dodobra fasale :?:
Prava huda ura je bila. Jaz sem prišel domov cca pol ure po neurju, pa je bilo še vse belo. Pleh na bloku je čist stolklo, marsikje je šlo tudi kakšno steklo na blokih. Trem sosedom je na avtih sesulo najmanj eno šipo, nekaterim celo prednje in/ali zadnje luči.

Žena je lahko pa samo gledala kako sesuva vse okoli bloka.

Predvidevam, da je vprašanje če so moje alfice dobro fasale. Ja, stolčene sta obe nekje 70-85%.

166 hvala bogu še nisem dal na popravilo, drugače bi bil sedaj gor še en sloj barve. :roll: Mi jo bo pa zavarovalnica letos povsem obnovila :mrgreen:

Za 145 moram pa najd nekoga, ki bi mi zadevo čim bolj ugodno zrihtal - ampak verjetno šele v jeseni (prej ne bo ne časa ne denarja za kaj takega).
Slika
Uporabniški avatar
De Marco
Alfa Member
Alfa Member

glih včer zvečer sm razmišljal o tem da bi odprl tako temo... ko sem gledu poročila mi je kr slabo ratal... v grosuplu je bla res norišnica.... moje sožalje vsem k jim je neurje naredilo kakršnokoli škodo... najbl se mi pa alfice smilijo :cry: :cry:

jz zadnje čase sam še v nebo gledam...ker me je kr groza k pomislm da bi mi jo stolklo...tko da...ene 5 odej bom dal v prtlažnik + zaščitna cerada....
in ko bom kje pustu avto ga bom enostavno pokril...druge možnosti ne vidm...
cuore sportivo
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Je bilo hudo včeraj južno od Ljubljane ja... Sicer pa je danes veliko manj možnosti, da bi se ponovilo včerajšnje neurje. Bo pa problem od sobote do nedelje zvečer z nalivi in precejšnjimi količinami vode. Tudi nekaj neviht bo še v soboto popoldne, ampak toče najverjetneje ne bo.
Uporabniški avatar
powermax1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sečovlje

na obali na sreci ni bilo tokrat nic... smo imeli sreco.... :-k samo ne vem ce bo zmeraj tako... [-o<
Cuore Sportivo
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

dancekbanancek napisal/-a:Je bilo hudo včeraj južno od Ljubljane ja... Sicer pa je danes veliko manj možnosti, da bi se ponovilo včerajšnje neurje. Bo pa problem od sobote do nedelje zvečer z nalivi in precejšnjimi količinami vode. Tudi nekaj neviht bo še v soboto popoldne, ampak toče najverjetneje ne bo.
Če so nalivi ni panike, nm dobr avto spuca...samo tole učer...pa res ne rabmo "peskanja" no ja...oz bolj luknanja avtov #-o
\°/
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Sej bom probal popoldne mal pofotkat avta, da boste dobil približno predstavo kakšno je blo. Sam če ne bo dež - zjutraj, k je bla še voda na avtu ne ni dal nč slikat.
Slika
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

ta link je uporaben, bojte se področij ki imajo rdečo barvo !

http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%2 ... acija.html
Uroš
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

tale toča je jeba....

Me pa nekaj zanima...glede na to da ima Kastelic v Grosuplju parkirišče FIAT/ ALFA....in vse je odprto......vsi avti so stolčeni ( mito, 159,bravo, punto.....)
Kaj gredo te avti na popravilo in nato v salone kot novi???

Me je kar srce bolelo,ko sem gledal lepotičke totalno zbunkane :doubt:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Itak da se prodaja kot novo. Kje si pa še vidu, da bi kdo napisal da je blo stolčeno pa popravljeno?
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

na žalost bil včeraj po čudnih naključjih ravno v grosupljem , na avto sem na hitro vrgel odejo, ki je vedno v pripravljenosti, a žal proti takšni toči nimaš kaj drugega kot le gledat...po ulici teklo po 30cm vode, noge mi je dobesedno zalilo v trenutku.

na avtu je okoli 30 manjših vdrtin in glede na ostale, jo je še super odnesel, ko vidiš vse ostalo uničeno okol...

kriza v glavnem
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Gricko napisal/-a: Kaj gredo te avti na popravilo in nato v salone kot novi???
Kaj pa misliš :D
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Vceraj je tudi v Ivancni Gorici ene par minut padala manjsa toca. Na avtu, se mi zdi, da se nic ne pozna. So pa se vedno 4 buske od lani, ko je v Ljubljani za Bezigradom tolklo. Lani sem celo spremljal radarsko sliko in mi ni niti na kraj pameti padlo, da bi sel avto kam skrit ali vsaj pokrit. Ko je padalo, je bilo seveda ze prepozno. Glave pa tudi ne grem nosit na prodaj - pleh je vseeno pleh.

PS:
Ideja o obvescanju o toci je bolj tako, ker navadno je ze prepozno. Toca je zelo lokalno omejena in pade v trenutku. Edino kar te lahko opozori, je spremljanje radarske slike in seveda pogled skozi okno. Ko se zaradi gostih oblakov stemni in precej mocno piha, potem ves, da se bliza huda ura. Vendar vseeno ni nujno, da bo toca. Toca nastane, ko zaradi zelo hitrega vertikalnega gibanja zraka v nevihtnih oblakih kaplje ne morejo pasti na tla in se dvigajo v visine, ko kaplje zmrznejo, spet padejo, ce se zrak se vedno prevec mocno dviga, tudi to manjso toco dvigne v visave, kjer se dodatno odebeli. To se ponavlja toliko casa, da je toca tako debela, da premaga vzgonski veter in pade na tla. Torej, ce ni mocen vzgonski veter, se bo toca na poti stalila in padale bodo bolj debele kaplje. Iz nevihtnih oblakov sicer vedno pada zmznjen dez ali manjsa toca, ki pa se do tal lahko stal ali pac ne.

lp
Slika
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

jst imam toča alarm
Odgovori
  • Informacija