Menjava žarnic v armaturi (števci + stikala) - AR 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Tevž156
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sevnica/Trebnje/Ljubljana

Ja potrebno je ven vzet napravo za klimo in na zadnji strani zamenjat žarnico.

Več o tem si lahko prebereš tukaj:

viewtopic.php?t=13244
rnisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Eno vprašanje:

Kako zamenjati osvetlitev števca hitrosti? Sem odprl števec do stopnje, ko vidiš vezje in plastične "sedeže" žarnic. Naprej pa ni šlo, ker verjetno ni treba komplet razdreti števec, da bi zamenjal eno žarnico. Verjetno se plastika od žarnica potegne ven, a nočem preveč na silo, da ne bi kaj zlomil. A je še kak "catch" al pač treba uporabit silo?

Aja, ko sem zmontiral nazaj, najprej pol minute sploh ni delala osvetlitev (razen za km), potem se je prižgala spodnja žarnica in kmalu zatem (še pol minute) pa še zgornja. Ob naslednji vožnji mi je pa spodnja žarnica nehala goreti (zanimivo, ker sem števec šel odpirati zaradi zgornje žarnice, ki je svetila občasno)

Lp
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

po mojem mnenju tole niso zarnice, ampak kaksen slab stik.
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Žarnica (oz. ohišje žarnice) se iztakne iz zadnje strani števca. In sicer tistole (oranžno ali črno) plastiko v kateri je žarnica obrneš v levo potem pa samo iztakneš vseskupaj.

Če pa se ti žarnice prižigajo in ugašajo pa je lahko kriv slab stik ali pa vtrgana nitak v žarnici, ki se še včasih dotakne drugega konca in zasveti.

LP
rnisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Saj pričakujem, da je slab stik, ampak verjetno nekje na žarnici sami ali v tistem plastičnem sedlu, ker včasih sveti kak teden skoz, potem kar neha, mal potrkam po armaturki pa včasih začne, včasih ne... Najceneje je zamenjat žarnico pa videt, če se reši problem...
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Bom kar sem napisal, čeprav imam mal drugačen, hujši primer, če kdo ve kaj bi lahko bilo... Namreč crknilo mi je vse na armaturki... Števeci ne delajo, računalnik... nič skratka. Avto normalno laufa, pelje se, radio dela, klima dela, samo števci pa ne delajo, ne dela obratomer, temparatura motorja, kazalec za količino bencina,... :S

upam, da je samo kakšen konektor... :(

Gre pa za AR GT... ne za 156. :D
Living life on the fast lane. Gumball baby.

Slika
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

Matjaz46 napisal/-a:Bom kar sem napisal, čeprav imam mal drugačen, hujši primer, če kdo ve kaj bi lahko bilo... Namreč crknilo mi je vse na armaturki... Števeci ne delajo, računalnik... nič skratka. Avto normalno laufa, pelje se, radio dela, klima dela, samo števci pa ne delajo, ne dela obratomer, temparatura motorja, kazalec za količino bencina,... :S

upam, da je samo kakšen konektor... :(

Gre pa za AR GT... ne za 156. :D
varovalka?
ali pa konektor
v glavnem nič velikega.....preveč stvari na enkrat se je pokvarilo da bi bilo kaj hudega....neka brezvezna malenkost ti nagaja
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Varovalke vse preveril, so ok, V ponedeljek gre h avtoelektričarju.

Slika
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Fuse F37?
Slika
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Ma zihr je ena varovalka :D Sam, kje ste še vidl playboja najdt "luknjo v žici" oz. prekinjeno varovalko : 8) 8) :D Če bi bla ta luknja kje drugje bi jo prec najdu :P 8)

Men je isto šlo enkrat vse skupi, mislm da je blo to tkrt k sm iskou tapravo žico za radio :)) Kanček nepazljivost in.. system shut down. :) Varovalka šla papa.
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mafko če to leti kao na mojo nesposobnost naj te razsvetlim da imam doma tudi servis za motorje in se spoznam tudi na kakšno delo. ;)
Hvala bom pogledal še F37.

p.s. sem šel pogledat zdej vse varovalke, in so vredu, samo mi pa nekaj ni jasno, ko sem vzel ven F39 mi izklop zadnjo osvetlitev armaturke, ko sem jo dal pa nazaj notr, pa zdej skos sveti armatruka, se sploh ne izklopi osvetljava... ševedno pa ne delajo števci. Je možno da je plata od varovalk?

Slika
Sokole
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Murska Sobota

Lep pozdrav vsem skupaj!

Imam en velik problem pa vas prosim, če lahko kako pomagate?! Nikjer ampak res nikjer ne dobim takšne žarnice za v konzolo! Bil v Avstriji naročil prek e-perja po kataloški števili, pa prišla čisto ena druga žarnica! Naročil v Sloveniji pri AR prodajalcu preko e-perja pa prišla spet ena druga "debela" žarnica! Ma sem že čist obupal! Sem si zadnjič sam lepo rzdrl pa upal, da bom z staro v roki, kaj prej dobil novo, pa je isto sranje! Slišal sem sicer, da se da predelati ampak meni se zdi, da to ne do šlo! Kje si jih da naročiti? Hvala za odgovor!
lp
Sokole
alfa je avto z dušo!!!
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če mislim tapravo, poglej v trgovinah z elektronskimi elementi.
Torej: IC-elektronika, hte...
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

Ljubljana AT Dunajska, reces zarnico za stikalo klime za 156, pa jo dobis, stane pa 14 ali 18 eur. Al pa kupis zarnico za stevec in jo malo predelas.
Mamo pa ze eno temo z navodili nekje...
Thrivial
Alfist
Alfist

Malo uporabi search... naj bi se dalo predelati čisto običajno žarnico za 0,5 EUR na dokaj enostaven način.

Te za klimo so bile lani po 13 EUR pri Avto Triglavu. Draguljarske cene, ni kej. #-o
Odgovori
  • Informacija