Stroški in vzdrževanje Alfa 159 VS BMW 3

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Z 145 Q.V. sem prišel na pokljuko v 30cm novega snega na cesti,ko se je Quatrro A4 ustavil :lol:
Poroblem zadnjega pogona pa je,da moraš izključit vso elektroniko in dobesedno driftat v ovinek,prideš kamorkoli!Neke vmesne variante ni #-o
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

35 cm :?: I don't buy it.
Do 15 cm bi še šlo.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

pri 30cm snega, sem z 159 zakopan 19cm v sneg :lol: tko da ne pridem po moje nikamor....ni bla še taka situacija....ampak po moje ne bi šlo.
Čeprov sm mel letne gume tud pozim, pa k je bil kakšen sneg ali podobno, se pač nism vozu s svojim avtom in je čakal lepo cesto :lol:
\°/
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

minimi napisal/-a:35 cm :?: I don't buy it.
Do 15 cm bi še šlo.
Nove dunlopke 3D širine 195,druga prestava na 100,pa 72% teže na prvi osi,pa gre!
Tisti v audiju me je samo gledal :mrgreen:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Do 15 cm bi še šlo.
QV se pelje kot tank po snegu in prileze marsikam, samo dobre pnevmatike je potrebno imeti. 30cm ni noben problem, preverjeno z dvema QVjkama :wink:
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Dejan156 napisal/-a:pri 30cm snega, sem z 159 zakopan 19cm v sneg :lol: tko da ne pridem po moje nikamor....ni bla še taka situacija....ampak po moje ne bi šlo.
Čeprov sm mel letne gume tud pozim, pa k je bil kakšen sneg ali podobno, se pač nism vozu s svojim avtom in je čakal lepo cesto :lol:
159 je spredaj itak tako nizka,da po 50m naplužiš 2 m snega :mrgreen:
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

przlend napisal/-a:
Dejan156 napisal/-a:pri 30cm snega, sem z 159 zakopan 19cm v sneg :lol: tko da ne pridem po moje nikamor....ni bla še taka situacija....ampak po moje ne bi šlo.
Ja sej to je problem...
Dej nehi delat pa greva na pivo okol 4 :lol:
\°/
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Foggy napisal/-a:
Do 15 cm bi še šlo.
QV se pelje kot tank po snegu in prileze marsikam, samo dobre pnevmatike je potrebno imeti. 30cm ni noben problem, preverjeno z dvema QVjkama :wink:
Točno to!Jez sem komaj čakal na sneg,potem pa na Krim,Krvavec...itd,nikoli me ni pustila na cedilu.To je tank za v sneg.Druga prestava ,pa sam do blokade.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Dejan156 napisal/-a:
przlend napisal/-a:
Ja sej to je problem...
Dej nehi delat pa greva na pivo okol 4 :lol:
V petek greš lahko z mano,peljem traktor na preventivni pregled v GO!
Dons,me pa še šiht čaka,mogoče te po 9 tih pokličem.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Od petka do nedelje sm v Umagu. tko da se lahko tm ustavš če boš kje bliz.
\°/
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Dejan156 napisal/-a:Od petka do nedelje sm v Umagu. tko da se lahko tm ustavš če boš kje bliz.
Odlično,v soboto semv Umagu :cheers:
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

aaxxx napisal/-a:
przlend napisal/-a:Kako se obnese 159 v snegu?Ker na mojega proprlerja ne morem dati ožjih gum ,kot 225,je zadeva katastrofa :roll:
Če ima Q4 tudi z 235 preverjeno odlično.

LP
Ja,samo navzdol ti pa z svojo težo kej dosti ne pomaga tale Q4!Vozil sem 155Q4 z gumami 185 po smušišču na Rogli!Carsko!!!!!!!!!
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Stalin??

No fino, kot kaže bo precej Slovencev na morju.
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

przlend napisal/-a:Kako se obnese 159 v snegu?Ker na mojega proprlerja ne morem dati ožjih gum ,kot 225,je zadeva katastrofa :roll:
Kako, da ne mores? Zimski komplet 7"/17"/205. Drugace jaz z 225 nisem imel nikoli posebnih problemov, ampak gume so morale biti na 5mm ali vec. No, mehanske spere se ne bi branil, ne na alfi, se manj pa na propelerju.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

punkfan napisal/-a:
Kako, da ne mores? Zimski komplet 7"/17"/205. Drugace jaz z 225 nisem imel nikoli posebnih problemov, ampak gume so morale biti na 5mm ali vec. No, mehanske spere se ne bi branil, ne na alfi, se manj pa na propelerju.
V homologaciji nimam teh dimenzij :roll: Verjetno,ker je coupe :?: ,ker pri turningu so tudi te dimenzije notri vpisane,vendar morajo biti gume XL.
Pri 225,ko sem imel nove in to GY ultragrip preformance,pa po suhem snegu brez problemov,pač uživaš,moker sneg-katastrofa #-o ,da ne govorim o tem,da sem na vsakem parkerplacu,ko je bilo treba iti rikverc 3 ljudi rabil,da so me premaknili.Potem moraš pa še upoštevat čez 500nm navora na zadnjih kolesih,pa turbina,ki ima največji navor že pri 1500vrtilj,z optimizacijo so mi jo prestavili na 1250 pa vse do 4100 ravna črta.Sem se pa vozil z 3.0. benciarjem-popolnoma druga zgodba,ker ima navor tako lepo nežno razporejen skozi celo območje.
Tako,da se kr bojim zime,k bo baba vozila in me bo klicala:prid me porint :mrgreen: :lol:
Odgovori
  • Informacija