Iščem temo pa ne najdem, kjer je nekdo meril temeperaturo vode, čeprav cagar ni na 90° ampak kakšen centimeter pod, kjer je bilo ugotovljeno, da je to normalno in da je veliko folka brezveze menjalo termostat.
Pri meni je odkar imam avto skoz bil cagar pod 90°, kot da bi kazal nekje 83°, ob obremenitvah je narastel za milimeter ali dva, se je vključila druga stopnja in temperatura je lepo padla nazaj. Temperatura je bila torej pravilna, cagar pa pač kazal po alfino in tudi to naj bi bilo pravilno (ne najdem tiste teme).
No včeraj pa sem tik pred domom opazil da je cagar na 90°, kar sem prvič videl, avto sem ustavil in čakal kaj bo, temperatura je še kar naraščala, ene tri milimetre nad 90° pa se je vklopila druga stopnja in temperatura je padla nazaj na 90° in situacija se je ponovila. Prej mi če je avto stal temperatura ni nikoli naraščala.
No danes zjutraj lepo vžgem avto in se peljem na šiht, avto se normalno segreva, cagar se ne ustavi tam kjer se je prej ampak gre proti 90°, potem pa ene 3 milimetre prej se očitno vklopi druga stopnja in pade nazaj na tistih "83°" po skali in potem je z minimalnimi nihanji milimeter gor dol ostala na istem. Tako je bilo tudi prej, tako da zdej al bo nekaj šlo, al pa je včeraj alfo nekaj zatrgalo, ker potem se mi je zdelo vse normalno.
Hladilnik je bil menjan 80k nazaj, na uč in otip mi deluje kot nov, satje je čvrsto in ne opazim nič čudnega, termostikalo je bilo menjano 10k nazaj, ker sem mislil, da je zaradi njega temperatura pod 90° po cagarju (potem pa naslednji dan videl tisto temo z merjenjem temperature

). Termostat je bil tudi menjan, samo ne vem kdaj, verjetno kakšno leto do leta pa pol nazaj.
No bom videl kaj bo na poti domov, upam da je bil samo preblisk...
Ps..verjetno ni nepomebno, pred kakšnim tednom sem namreč dolil skoraj kakšnih pol litra hladilne tekočine, mi jo je pobralo v zadnjih 15k km ampak sem včeraj preveril in je na ustreznem nivoju..