Evo nas junake, spet mam problem...
V nedeljo zjutraj je tudi nas presenetila povodenj in ker je začelo riniti v hišo je bilo treba avto umakniti na višji nivo, da ga nebi zalilo. Avto sem iz garaže zapeljal v rikverc čez dvorišče in na cesto, (cirka 20m dolga pot) edina stvar ki je bila, da je bila voda v tistem trenutku globoka že kar kakih 25cm. Tako da je bil spodnji del motorja sigurno v vodi.
Takoj ko sem prišel z avtom iz vode se je zaslišalo cviljenje jermena... No potem sem avto parkiral na šolskem igrišču kakih 100m od doma, in ga pustil tam do ponedeljka zvečer, ko sem ga šel iskat. Takrat je bilo že vse suho.
Avto je vžgal BP, jermen ni cvilil nič. Ampak takoj ko sem spustil sklopko je avto nenormalno potresel. Vsakič ko sem malce hitreje spustil sklopko je zatreslo k svina. Nenormalno za vozit. Naredil sem kakih 500m takrat, ker dlje se niti nisem moral peljati, ker so bile vse glavne ceste okoli vasi zalite.
No potem je avto stal do danes zjutraj, ko sem šel v službo. Zjutraj je ene dvakrat še malce močneje zatresel, pri speljevanju (samo kadar se spušča sklopka) potem pa ni več treslo, niti pri močnem pospeševanju okoli 2000 obratov, tako da izključujem opcijo da bi bilo kaj narobe z vzrajnikom ali drugimi pogonskimi sklopki, ki trpijo kadar je veliko navora. Spomnim se da mi je po prvih metrih v avtu prišlo na misel "kako je mehek pedal sklopke...", zdel se mi je mehkejši kot ponavadi...
Po vožnji v Ljubljano je že vse zgledalo zelo OK. Tresenja pri speljevanju ni bilo več.
Dokler nisem vžgal avta za domov, ko je spet občutno (vseeeno veliko manj kot v ponedeljek) potresel, in se potem ko sem naredil par kilometrov umiril. Potem pa šok.
5km pred domom v 5. prestavi pri kakih 2000 obratih pohodim gas (je pač tak del ceste da ga z veseljem zahodim

) in obratomer poskoči proti 3000, hitrost pa nikamor (sklopka zdrsuje na polno), šaltam v 6. efekt še hujši. O_O
Do petka ko sem avto nazadnje vozil pred poplavo s sklopko nisem mel nikakršnih problemov, stara je dobro leto, prejšnja mi je tudi zdrsovala, samo niti približno ne toliko kot to danes, pa takrat sem jo vozil še dolgo časa po tem ko je začela drset pa ni blo nikol tko hudo.
Sklopka ki je pa zdaj notri je "ojačana" varianta z močnejšo potisno ploščo...
Torej mi lahko kdo razloži kaj se je zgodilo tukaj? Je prišlo do tega da je do lamele prišla voda in je zaradi tega "zarjavela" in "razpadla"?
Drugače si jaz ne morem razlagati tega...
What to do now? Čakat da crkne (kar se mi zdi da bo zelo kmalu glede na to kako je drsela)...
Doma imam še staro lamelo, ki sem jo menjal lani, mogoče bi nesel to lamelo k Sinterju da vžre gor karbon pa to dam v avto?
Bah, k da ni že tko dovolj pizdarij