Gre za 1.9 JTD 150KM.
Ne vem, če je kaj povezano, vendar vseeno... zadnje čase mi javlja, da grelne svečke več ne delajo (bom menjal pred zimo) - a je to lahko povezano?
Hvala za odgovore.

Moderator: Tehnika moderatorji

ja, verjetno ni povezano, vendar sem vseeno navedel...verjetno gre za težave s termostatom...bi rekel da to ni povezano!
da pada števček.....termostat se počaSi poslavlja in ne deluje več dovolj hitro (odpira / zapira).....zato pride do nihanja....je pa pri 156 (za 159 ne vem) ta števec fulll občutljiv in ne kaže realnega stanja.....števček kaže večje razlike kot so realno.
Dokler ti dosega 90 stopinj in malo niha bi jaz pustil pri miru, ko pa se bi temp težko dvignila ali pa se sploh ne bo (razen v koloni po mestu) pa menjaj termostat.
Glede svečk....eni menjajo vse v kompletu (kao ko ena gre, bodo šle tudi ostale kmalu), drugi menjajo samo tisto , ki je pokvarjena oz po potrebi.
Drugače pa načeloma JTDji nimajo problemov z vžiganjem tudi pri nižjih temp in ob nedelovanju parih grelnih svečk.
No mene je lučka motila in sem zamenjal vse komplet in nimam težav.
Ja, do ne nedavnega tudi meniHm, meni gre vedno točno do 90 in se ne premkne za las. Sem že večkrat pomislil, da je fake
kaj je zate T <0°C.... -3°C ali - 15°C in manjpelinkovec napisal/-a: kar se grelnih svečk tiče - čeprav jih par ne dela, bo avto pri T<0°C vseeno vžgal?

Ne vem, če paničarjenje leti name, ampak vseeno....v bistvu nisem paničaril, mi je pa zadeva nenavadna....hvala bogu, da obstaja forum lastnikov AR159, s katerimi lahko deliš takšne in drugačne izkušnje.ziga22 napisal/-a:Mislim da termostat ne more povzročiti kakšnih hudih težav.
Kot sem pa že zgoraj napisal - še pri vseh JTD (tudi ko sem enkrat preventivno zamenjal termostat za novega original!) je temperatura padla za nekaj časa na ~80C ko:
- se voziš v prestavi po klancu navzdol brez gasa nekaj časa (ampak če se voziš dlje tako pa spet gre nazaj na 90C)
- se voziš počasi in imaš gretje
To je po mojem čisto normalno, ker ima termostat nek režim delovanja in začne manj hladiti šele pri določeni T. Čez 90C pa ne gre res nikoli, ker se ventilator instantno vklopi, pa ga lahko priganjam na polno...
Nekateri res preveč paničarite, ko berete na forumu o težavah pri Alfah - LOGIČNO, če je pa forum za tehnično pomoč in splošno debato!!!
Zadnjič slišim neko pokanje pa že imam v glavi vse možne napake, potem pa ugotovim, da zraven razkladajo nek tovornjak![]()
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti