Motor Control System Failure (M.C.S.F.) - 1.9 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
goranR6
Alfa Junior
Alfa Junior

elementekus napisal/-a:
goranR6 napisal/-a:lep pozdrav....
danes se mi je prižgala lučka MCSF med vožnjo, gori rumena kontrolna lučka in prikazuje znak na displaju! Avto normalno dela, normalno vleče, nič ne kadi, normalno vžiga!
Snel sem kleme z akumulatorja, da bi mogoče s tem resetiral napako, ampak mi ni uspelo, lučka še vedno sveti! Ali je mogoče kdo imel podoben problem in kako ga je rešil....gre za 156 2.4jtd letnik 04
imel isti problem z 1.9jtdm 16v... peljal sem ga na tester, je bil EGR ventil čist zabit od prahu tak da ga je sčistil, zdaj mi pa že 3 tedne laufa brez lučke:)
kje se nahaja ta EGR ventil in ali ga je mogoče brez mehanika oč
čistit?
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

EGR je na zgornji strani motorja,ko odstraniš plastično zaščito,poleg cev za IC.Nekje so tudi slike na forumu...
Očistiš ga pa lahko sam z bencinom oz. čistilom :wink:
"I cant" is not an option !
goranR6
Alfa Junior
Alfa Junior

svabo napisal/-a:EGR je na zgornji strani motorja,ko odstraniš plastično zaščito,poleg cev za IC.Nekje so tudi slike na forumu...
Očistiš ga pa lahko sam z bencinom oz. čistilom :wink:
hvala za odgovor.....
italo grup
Alfa Junior
Alfa Junior

Kolega kupil AR 116km 1.9JTD junija.
Dokler je bilo toplo ni imel nabenih problemov, sedaj en mesec, pa se mu ob pospeševanju vključi MCSF...zmeraj takoj izgine, vćasih pa avto tudi izgubi moč. Ko pa obrati padejo pod 2000rpm, pa spet normalno potegne.
Dogaja pa se mu vedno ob hladnem in mokrem vremenu. Zamenjan je bil že LMM, MAF in senzor na overboost ventilu(neki takega).

Prebral sem celo temo, samo ni bilo kakih konkretnih stvari glede odvisnosti od vremenskih pogojev.

LP
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj pa akumulator :?:
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Kaj naj bi meu pa akumulator pri tem veze,ko avto že enkrat laufa???
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri MCSF se je že velikokrat zgodilo da se je javljal MCSF in se je menjalo vse mogoče kot pri tebi,ubistvu je bil pa akumulator slab.

Da je akumulator slab se ob mrzlih jutrih še toliko bolj pozna :wink: ,to je logično :roll:
italo grup
Alfa Junior
Alfa Junior

Ok, akomulator pri mrzlih jutrij ja...kaj pa pri deževnih dneh? Mal je čudno vse skupaj...

LP
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

A ti kje teče v avto? Odmontiraj notranje plastične pragove in dvigni voznikov in sovoznikov tepih, če je spodaj kej mokro. Poglej vse pod volanom, odmontiraj podvolanski pokrov... Meni se je tudi kdaj pa kdaj ob vlažnih dneh prižgala. Ko sem zakrpal luknje, se mi to ne dogaja več.
italo grup
Alfa Junior
Alfa Junior

Hmmm...sam se mu včasih prav turbina izklopi, dokler ne spusti obratov pod 2000rpm, potem pelje spet normalno naprej. Ne vem kaj bi tukaj imela vlaga zraven.

Bomo pa pogledel, če kje kaj teče.

LP
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Kaj pa tester pravi?
Uporabniški avatar
powermax1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sečovlje

In danes se mi je spet (drugic) prizgala ta %$%/$($ lucka :evil: Avto zdej ne gre nikamor, oz. pod gasom stalno in konstantno cuka, in skace kot gorska koza!!! Gre pa se vedno lahko preko 4000 obratov...EGR ventil je pa bil sciscen 10 dni nazaj! In seveda ker je danes petek, moram pocakat do ponedeljka za na tester.....ima kdo od vas mogoce kksno idejo...oz. koliko mi bo kostalo (€€€) to cukanje??? :(
Hvala za nasvete...
Cuore Sportivo
Mihko
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Zagorje ob Savi

no tudi meni se prižiga MCSF. To se zgodi ob deževnih dneh, ko se peljem kakih 50 km po avtocesti, oz prej če peljem za kakim avtom ki mi vodo meče po havbi.
Avto moram ugasnit in na novo prižgat, da se lučka izklopi.
Danes sem šel na test in je javilo P0238 (senzor tlaka prisilnega polnjenja (občasno nad zgornjo mejo)) in P0651 (napajanje senzorjev 2 (občasno C.C. proti Masi / C.A.)).
So za to kake alternative, al je treba kupit original na servisu. serviser je rekel, da so tuki lahko še določene stvari zraven, ni rekel katere...
hvala in lp
berdi12
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Slovenska Bistrica

hej tudi meni se pojavlja napis motor system failute in sicer včeraj zvečer ko hočem v 4 prestavi prehitevat na ravnini potem pa hrib in že sveti lučka in piska vse po prek. Avto dela brez motenj se lahko normalno vozim in tudi turbina deluje. Zanima me kaj bi bil vzrok ?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mihko napisal/-a:no tudi meni se prižiga MCSF. To se zgodi ob deževnih dneh, ko se peljem kakih 50 km po avtocesti, oz prej če peljem za kakim avtom ki mi vodo meče po havbi.
Avto moram ugasnit in na novo prižgat, da se lučka izklopi.
Danes sem šel na test in je javilo P0238 (senzor tlaka prisilnega polnjenja (občasno nad zgornjo mejo)) in P0651 (napajanje senzorjev 2 (občasno C.C. proti Masi / C.A.)).
So za to kake alternative, al je treba kupit original na servisu. serviser je rekel, da so tuki lahko še določene stvari zraven, ni rekel katere...
hvala in lp
To maš najverjetneje problem s kako maso v sistemu...
hej tudi meni se pojavlja napis motor system failute in sicer včeraj zvečer ko hočem v 4 prestavi prehitevat na ravnini potem pa hrib in že sveti lučka in piska vse po prek. Avto dela brez motenj se lahko normalno vozim in tudi turbina deluje. Zanima me kaj bi bil vzrok ?
Ker žal nismo jasnovidni bo zelo težko ugotovit takole na pamet...
Odgovori
  • Informacija