popuščanje pedala zavore

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Včeraj sem na tečaju varne vožnje v Vranskem ugotovil, da mi pedal zavore ob močnem dolgotrajnem pritisku popušča. Če ga držim nekje 5s z vso silo ga lahko pritisnem do konca. Sicer pa zavore delajo, vsaj zgleda tako, normalno. Ko je avto ugasnjen se pedal ne pogreza. Ima kdo kakšen namig v zvezi z tem? Cilinder, servo, odzračevanje? Hvala!

Lp
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ali pa je potrebno preprosto zamenjati zavorno olje.
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

Bo treba menjat tesnila v glavnem cilindru.

LP
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sorško polje

ni nujno, lahko ko se olje segreje enostavno zavre zaradi vsebnosti vode (starost olja)
Trentatre 1.3S
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Popušča tudi ko je avto mrzel.
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

En mehanik je rekel, da je normalno, da pri dizlih stopalka za zavoro počasi popušča. Je kdo tako dober, da bi to preizkusu na kakšni svoji dizel 147, da ne si ne bom brez veze delal problemov, kjer jih ni? Avto mora biti v teku, močno pritisneš zavoro in podal bi moral počasi popuščat, nekje v 10 sekundah mi pride do konca.

Hvala!

Lp
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Dvomim, da je kaj takega pri dizelaših, meni tole diši po fuč glavnem cilindru oz. tesnilih v njem.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

pri nasem puntotou, je podobno, sicer sem zadnjic nekaj probaval, olje se ni bilo menjano, pa je avto star 10 let, in ko drzim pedalo za zavoro recimo pol minute pritisnejno, recimo nekje 10 procentov zaviralne moci, in ko spet pohodim pedal, zavor ni

verjetno je ze toliko vode v olju, da zavre in ni ucinka, takod a bom menjal sedaj tudi olje, ko bom menjal diske

ce bi bil cilinder bi ponavadi moral pedalo pumpat, ali pa bi se pogreznil

ce pravis da enkrat dela, enkrat ne, jaz bi najprej zamenjal olje
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Dela vedno! Razen ko je avto ugasnjen. Ampak to nima veze, saj tistikrat ne dela servo od zavor.

Naj kdo prosim proba v dizel 147.

Lp
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

Si pa posrečen.

Dobil si več mnenj z enako diagnozo - glavni cilinder ne tesni.
Spravi se na servis, kjer ti bodo zadevo preverili in menjali kar je pač potrebno, če ne znaš sam.

Ne pa da zbiraš tukaj čimveč mnenj, ki to zanikajo, jutri boš pa jamral, da so ti zavore odpovedale in si koga sesul, ali pa povozil.

O zavorah je govora, madona.

LP
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Igor01 napisal/-a:Si pa posrečen.

Dobil si več mnenj z enako diagnozo - glavni cilinder ne tesni.
Spravi se na servis, kjer ti bodo zadevo preverili in menjali kar je pač potrebno, če ne znaš sam.

Ne pa da zbiraš tukaj čimveč mnenj, ki to zanikajo, jutri boš pa jamral, da so ti zavore odpovedale in si koga sesul, ali pa povozil.

O zavorah je govora, madona.

LP
Kaj ti ni jasno? V zadnjih postih iščem samo koga, da proba to v enakem avtu in nič drugega. Ostale nasvete sem vzel v vednost in to je to.
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

slayer napisal/-a: Kaj ti ni jasno? V zadnjih postih iščem samo koga, da proba to v enakem avtu in nič drugega. Ostale nasvete sem vzel v vednost in to je to.
Jaz ti lahko povem, da se mi je to dogajalo, ko je bil, ne boš verjel, glavni cilinder za menjat. Zdaj drži kot mora. Bom ob priliki še vseeno probal :P
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

slayer napisal/-a:En mehanik je rekel, da je normalno, da pri dizlih stopalka za zavoro počasi popušča. Je kdo tako dober, da bi to preizkusu na kakšni svoji dizel 147, da ne si ne bom brez veze delal problemov, kjer jih ni? Avto mora biti v teku, močno pritisneš zavoro in podal bi moral počasi popuščat, nekje v 10 sekundah mi pride do konca.

Hvala!

Lp
Mi ni dalo miru in sem poizkusil...tiscim pedal kot mona (pri vzganem in ugasnjenem avtu) in pedal se ne zmakne. Me je ze noga bolela... :mrgreen:

LP
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

najprej zamenjaj olje, to ni noben strosek, lahko pa ze kar od zacetka zamenjas cilinder, in se olje da bos ziher
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Tenkju za poizkus!! Zdaj vsaj vem pri čem sem :)

Lp
Odgovori
  • Informacija