no saj tisti, ki bi radi imeli sportni avto pod vwjem imate audija, al mu kaj manjka ker nima alfa znacke? Saj ste ful racionalni, potem bi vam to moglo biti samo po sebi umevno. Al mate samo dvojna merila, pa se afnate kako je bo vse dobre stvari od zdaj obdrzala pa dobila vse kar ima VW boljse, sploh ta najboljsi avtomobilski izum tega tisocletja DSG. Saj je super menjalnik, samo najvecji ali najboljsi ali najbolj pomemben izum... kakor vam pase... osebno imam raje rocni menjalnik, pa ne ker mislim da je boljsi, ampak ker mi je bolj zabaven, ker vlozis vec svojega dela v voznjo.
Vsi VAG avtomobili nizjega srednjega razreda in se celo nekateri srednjega so na isti platformi, ki je precej primitivna. Alfa ne bi bila izjema. Osebno tega nocem. in vem kaksna je platforma, jo celo vozim doma.
plus tega je VAG filozofija cisto kontra fiatovi/alfini, kar se spremeb tice, pri VAG bos isto stvar gonil dokler bo sla, bos malo posodobil iz generacije v drugo da ne bo iz mode, ampak cim manj, fiat/alfa naredijo vedno velike spremembe, tako da recimo ves, ko se vozis z recimo 6. generacijo in ne s 5.(golfa). Tudi pri podruznicah zelis cim manj razlik.
Tako da bi verjetno pod VAGom alfa v NAJBOLJSEM primeru bila audi z milansko znacko. sem ne stejem najmocnejsih modelov kot so recimo R8 ipd.
Ni mi najbolj jasno zakaj toliko podcenjujete fiat, razen da sklepam da vas muci slovenski sindrom.
Ne delajo vse prav, imajo vzpone in padce ampak so pustili ogromen pecat na avtomobilski industriji, ce delajo kot znajo pridejo ven biseri kot so Delta Integrale, S4, Italia 451, 037, 131 Abarth, 500 Abarth, 155, 156, 164 q4 - stirikolesni pogon ki ga smatram za enega boljsih kadarkoli, boljsi kot trenutni audi like q4, Coupe 20VT, barchetta...