Statistika prodanih vozil Alfa Romeo

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

no saj tisti, ki bi radi imeli sportni avto pod vwjem imate audija, al mu kaj manjka ker nima alfa znacke? Saj ste ful racionalni, potem bi vam to moglo biti samo po sebi umevno. Al mate samo dvojna merila, pa se afnate kako je bo vse dobre stvari od zdaj obdrzala pa dobila vse kar ima VW boljse, sploh ta najboljsi avtomobilski izum tega tisocletja DSG. Saj je super menjalnik, samo najvecji ali najboljsi ali najbolj pomemben izum... kakor vam pase... osebno imam raje rocni menjalnik, pa ne ker mislim da je boljsi, ampak ker mi je bolj zabaven, ker vlozis vec svojega dela v voznjo.

Vsi VAG avtomobili nizjega srednjega razreda in se celo nekateri srednjega so na isti platformi, ki je precej primitivna. Alfa ne bi bila izjema. Osebno tega nocem. in vem kaksna je platforma, jo celo vozim doma.
plus tega je VAG filozofija cisto kontra fiatovi/alfini, kar se spremeb tice, pri VAG bos isto stvar gonil dokler bo sla, bos malo posodobil iz generacije v drugo da ne bo iz mode, ampak cim manj, fiat/alfa naredijo vedno velike spremembe, tako da recimo ves, ko se vozis z recimo 6. generacijo in ne s 5.(golfa). Tudi pri podruznicah zelis cim manj razlik.
Tako da bi verjetno pod VAGom alfa v NAJBOLJSEM primeru bila audi z milansko znacko. sem ne stejem najmocnejsih modelov kot so recimo R8 ipd.

Ni mi najbolj jasno zakaj toliko podcenjujete fiat, razen da sklepam da vas muci slovenski sindrom.
Ne delajo vse prav, imajo vzpone in padce ampak so pustili ogromen pecat na avtomobilski industriji, ce delajo kot znajo pridejo ven biseri kot so Delta Integrale, S4, Italia 451, 037, 131 Abarth, 500 Abarth, 155, 156, 164 q4 - stirikolesni pogon ki ga smatram za enega boljsih kadarkoli, boljsi kot trenutni audi like q4, Coupe 20VT, barchetta...
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

A mi loh razložiš prosim kaj je pa alfa danes? Če je Audi VW, Alfa definitivno Fiat.

In kje je razlika??

Mito je pod kožo GPunto, Julkina platforma bo za xx fiatovih modelov, motorji so tak FPT...torej??

Sej FIAT sploh ni slab - daleč od tega, ampak koncept je pa isti - drugo sranje,isto pakovanje...
Tko da mi ni jasno to nasprotovanje če bi se realno zgodil nakup s strani VWja, kar se očitno ne bo, po zadnjih podatkih, pač al preoblečeni FIATi al pa preoblečeni VWji...
Samostojne alfe trenutno žal ni
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Iskreno moramo priznati, da je alfa v najhujših časih sposobna še vedno narediti boljši avtomobil od Polota, Golfa in Passata. Res je, da jih ne zna tako prodajati, ampak kdo od vas bi menjal Julko za Golfa. Kdo bi menjal 159 Ti za Passata???

Kdo od vas bi menjal TBi-ja ali MJet2 za TFSI in TDI???

Kdo od vas bi menjal vozne lastnosti Passata za 159???

In kdo od vas bi menjal cel paket Alfa Romeo za VWjev občutek (oziroma odsotnost tega) za volanoma????

Če so med nami tudi takšni, potem ne vem kaj delajo na tem forumu.

PS: In ne Osmak, 159 ni nek fiatov polizdelek, ampak je vsaj toliko Alfa napram kakemu Passatu kot je bila 75 proti tedanji plebejski konkurenci.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Miholl fiat je vrgel 250 mio evrov v razvoj platforme za Julko in zate je to pač se samo ena izvedenka Bravota?? FTP motorji ala 1.8 TBi 235, 1.4 TBi multiair so v uporabi le v Alfah in nikjer drugje. Fiati nimajo DNA in še cel kup stvari, ki jih alfe imajo (od brembo bremz do adaptivnih volanskih mehanizmov). Tako da ne posploševat.

Dejansko je tako, da je A3 mnogo bolj Golf kot je Julka preoblečen Bravo in enako velja za Mitota. 159 pa je itak popolnoma samostojen avto.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Noben od nas je nebi menjal za VWja, jaz samo pravim da danes to ne bi bilo nit travmatičnega za normalnega kupca.

Alfa fanatik tak ne bo nikoli zadovoljen z alfo, dokler bo taka situacija.

In,kot pravim, fiat ni slab, daleč od tega, tako tehnološko kot tudi razredno,sploh pri majhnih avtomobilih.

Tako kot si rekel...fiat je investiral, ne alfa - ker je pač trenutno ubistvu ni, to je bil moj point - škoda ker je ni,ker nimajo sami kaj pokazat in razvit. Da pa je samo značka na avtu pa vsi vemo da ni to to...in upam da bo enkrat spet kaj več kot samo značka in občutek. Manjka pristnost, vtis, pečat...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

In ja Teo, Julka je zagotovo daleč pred golfom, že generacijo,če ne drugega. In 10x raje pogledam ter peljem 78 konjskega Mita kot naj športnega Golfa
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

Miholl, saj sem napisal, da ne mislim, da je isto sranje, pa razlozil zakaj tako mislim.
Trenutno so dolocene odlocitve fiata precej slabe, sploh da ne miga dovolj z alfo in s tem kar ima na voljo, ampak upam oz. mislim, da se bo to spremenilo.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Eno stvar je zdravc povedal prav. Če si kdo tako zelo želi VAG-ov avto (njihove DSG-je, TSI-je, TDI-je...,) pa noče da je to VW, ima vse in še več tehnologije pri Audiju. Bolj enostavno ne more biti, in nihče vam nič ne bo zameril če si boste lastili Audija. Konec koncev delajo zelo dobre avte.

Sem pa ravno danes malo stestiral Škodo Octavio, ki je trenutno nadomestni avto, in če smatramo, da je pod kožo ta avto enak Golfu, je Giuletta konkreten avto proti temu (peljal sem jo pa dober teden nazaj, tako da je primrjava možna). Škoda je na 16 col tako od oka le malenkost, če sploh udobnejša kot Giuletta na 18-kah, občutek skozi ovinke pa je vsaj meni pri Julki precej prijetnejši. Tako, da v Fauvelfi še vedno ne vidim nobenega smisla. Ok Audijev V6 je sigurno boljši kto pentastar govedo, to pa je tudi to.

Tale Pnetastar V6 nikakor ne bi smel v italjanske avte. Moj predlog bi bil, da vzamejo v roke stare načrte od Arese V6 in motor dodelajo - veriga, direktni vbrizg, multiair, turbina, itd... pomojem bi zadeva trgala.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Treba je vedet da se nočejo vsi ultrašportno vozit.

Men osebno,ker si že ravno omenil, je Octavia zelo dober avto za vozit. Sproščena neutrujajoča in neživčna vožnja z sicer preglasnim tdijem je pač totalno nasprotje vožnji z 156ko ki je dosti bolj neposredna na cesti. Da ne omenjam prostornosti in uprabnosti...

Tudi materiali se mi zdijo v škodilaku dobri za ta denar (ne pozabit da se začne pri 14 jurjih z nekaj opreme).

Za pentastar pa noben še ne ve kaj dosti, vemo samo to da od Bussovega V6 niso bili sposobni skup spravit konkretnega šestaka...morda bo kaj boljše s pentastarjem...
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lizard, kaj je tako narobe s Pentastar motorjem, sploh glede na to, da je komaj zunaj ( a je sploh) ?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja, ampak pisal sem tudi o udobju. Meni Škoda ravno zaradi tega ni bila ravno prijetna in sproščujoča. In Golf VI je verjetno enak, saj ima podvozje docela isto. In iz tega pač izhajam, da Alfa ne rabi VW-ja, saj ne nudi nič boljšega, razen DSG-ja, ki pa pri Alfi prihaja v ponudbo, čeprav kekci razvijajo samo dry clutch varjanto, ki pa ne prenese tolko navora in zato 2.0 JTDM in 1.75 TBi ne bosta imela tega na voljo. VW pa ima v ponudbi dva, wet clutch 6. stopenjski za avte z več navora, in dry clutch 7. stopenjski za manj močne motorje.

Slehernik: o razlikah med nemškimi, italjanskimi sploh pa ameriškimi V6 sem pisal že precej krat, ne da se mi spet :). Probaj enkrat peljati Alfo 166 3.2, Audija A6 3.2 FSI, boš takoj opazil precej razlike (ne govorim da je kateri boljši od drugega, le karakterno sta si povsem drugačna), potem pa so tu še ameriški ki so pa pravo nasprotje italjanskim. In dajati jih v Alfe je zločin prve vrste.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Mislim da ni vprašanje kaj bi korporacija kot je VW lahko nudila znamki kot je Alfa iz tehničnega vidika, ampak kaj bi jim lahko nudila v vseh ostalih pogledih (trženje,prodaja,servisi itd...) Sej tehnike nima dans noben slabe
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lizard napisal/-a:o razlikah med nemškimi, italjanskimi sploh pa ameriškimi V6 sem pisal že precej krat, ne da se mi spet :)
Ne glede na razlicno filozofijo po moje malo pretiravas. Ne mores vnaprej oznacit motorja za gnoj, niti ga nisi vozil niti slisal. Zna bit cisto ok z malo italijanske dodelave.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

SlikaSlika

No resno, v rangu 159 in 166 je s strani Fiata tema (da ne bi na temo iskanaja platforme za naslednico 166).
Tam bi Alfa ogromno pridobila. Potem imam o Walterja na toplem.

No, moja ocena je, da se je Fiata izkazal, kot slab "kapodibando"
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

slehernik napisal/-a:
lizard napisal/-a:o razlikah med nemškimi, italjanskimi sploh pa ameriškimi V6 sem pisal že precej krat, ne da se mi spet :)
Ne glede na razlicno filozofijo po moje malo pretiravas. Ne mores vnaprej oznacit motorja za gnoj, niti ga nisi vozil niti slisal. Zna bit cisto ok z malo italijanske dodelave.

Zakaj bi pretiraval? Res, da se v Pentastaru še nisem vozil, ampak ameriški V6 je nekaj povsem drugega kot italjanski. Od zvoka, odzivnosti, želje do vrtenja, do tako zvanega powerdilivery-ja skozi celotno območje obratov. Na teh področjih so med temi motorji izredne razlike. Ameriški V6 brunda in basira že v spodnjih obratih, ni navit, in daje povsem drug občutek. Italjani so tu vedno delali stvari drugače, sploh Arese V6 je znan po svojem (ne vem kako bi to lepo prevedel v slo jezik) "smooth power dilivery" skozi celotno območje obratov - v spodnjih obratih je kot da ni pod nobenim stresom, pri 3000 začne dobivati značilen zvok, ki pri 4000 začne postajati izredno lep, pri 5000 že oster, in ko že misliš, da je to to, pri 6000 dobi rezek dirkaški zvok, ki traje do blokade. In take motorje bi italjani morali delati tudi v bodoče.

Poitaljaniti so pri Alfi probali že GM-ov V6, in vsi vemo kako se je izšlo. Razlika med GM V6 in Arese V6 je bila ogromna, kdo je vozil oba ve o čem govorim. Če se prav spomnim je Ozi bil zraven na famoznem dragu med Brero 3.2 in Alfo 156 GTA ter Alfo GTV 3.0, in je takrat tudi povedal kaka razlika je med motorjema, saj je bil sopotnik v vseh avtih. Tudi sam sem na forumu že večkrat povzel razliko. In ravno azradi tega 3.2 JTS ni nihče kupoval, ob tem da je imel ta motor še neverjetno visoko porabo. Itak so se ga losali ob prvi priliki - in glej jih zdaj - hops gremo še 1x na led!, saj smo bolj nori kot osli.

Lahko pa vprašam drugače. Si predstavljaš Ferrarija s HEMI V8 motorjem, ki se vrti do 6000 obratov, ki v spodnjih obratih basira in bobni, ali pa si Ferrarija predstavljaš z motorjem ki se zbudi nad 4000 obrati in ga razmetava, se dere in renči tja do 8000 obratov? Ta primerjava je bolj ekstremna, ampak ponazori kaj mislim.

Kar se VWja tiče. V primeru, da Audi ne da svojih platform, kar je za pričakovati, VW nima na voljo platforme večje od Passata, se pravi je isto sranje kot zdaj. Torej? Ali pa dobijo "zelo sodoben avto" ala Seat Exeo.

Pri Fiatu so tu spet butli, saj je premium platforma (ta ki nosi 159-ko) bila prvotno namenjena naslednici Alfe 166, torej bi jo komot uporabili.
Odgovori
  • Informacija