slehernik napisal/-a:Nič bolj kot trditi, da razlika med 6-valjnikom in 8-valjnikom sicer je, da bi pa zato en stal 40.000 (Spider 3.2 V6) drugi pa (8C Spider) pa 170.000 EUR.
Pa ne moreš avtomobilov primerjat samo po specifikacijah, no. Še lepo sem ti napisal, da je oblika in motor dovolj. In da je še kaj drugega.
Pa daj no, kakšne primerjave...
Zakaj mi ves čas podtikaš, da jaz avte primerjam samo na podlagi specifikacij? Lahko nehaš že 1x s tem?
Od tebe pa medtem še nisem slišal niti enega argumenta zakaj bi Diva lahko stala 100.000 €

.
In tokrat ti že 2-ič enako pišem

, kjer ponovno upoštvam kar lepo število dejavnikov, ki vplivijo na ceno (boš tokrat to končno opazil?

), evo ti enostavno razlago s kje taka razlika med cenami:
8C - Ferrarijev 450 konjski V8 spredaj, maseratijeva/ferrarijeva platforma, karoserija iz ogljikovih vlaken, ferrarijev menjalnik zadaj, najdražji materiali v notrajosti, in najpomebneje LIMITRIANA SERIJA! cena 200.000 € je tu povsem na mestu
Alfa Diva - Alfin 290 konjski V6 na sredini, platfoma od Alfe 159, alfin menjalnik, karoserija iz železa, normalna serijska proizvodnja, cena 70.000 € je še previsoka!
Alfa 4C - Alfin 250 konjski 1750 Turbo motor na sredi, platforma od KTM-a oz. Dallare, karoserija iz železa, alfin menjalnik, serijska proizvodnja - cena 40.000 €.
A ni jasno, da sem s tem ko sem napisal vso esencialno tehnologijo uporabljeno v vseh treh, podal ali gre za limitirano oz. nelimitirano serijo, primerjal cene s konkurenco, zaobjel vse kar je pri podajanju cene določenega modela pomembno?
Mislim, da sem podal vse parametre ki so pomebni pri določitivi cene, po ponovnem razmisleku bi verjetno bolj prmerna bila celo malo nižja cena kot 70.000.
In konec koncev iz enakih razlogov Alfa Spider stane 40.000, Alfa 8C Spider pa 200.000 €.