156 gearbox?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Mislim, da ste vi vsi glede teh čričkov malo sfalili temo oziroma point vsega tega. Fora je v tem, da mu menjalnik grdo zapoje, ko menja iz druge v tretjo, kar osebno ne tretiram kot "čričke". Jap, avto je 9 let star, moj je 11, pa nimam problemov z menjalnikom - tudi v vzratno ne zaškrta, razen, če je to po moji krivdi.

Čričkov mam jaz tudi noter po kabini tolko, da si morem vsak dan drugi CD spečt, ker mam že muzike poln k, ampak ne mešajte pokvarjenih sinhronov in čričkov na stropni lučki. Verjetno tud sami nebi radi vozli avta, ki pri 3000 obratov zabije menjalnik, da ga čutiš v grlu ali pač? :roll:
Slika
Uporabniški avatar
r0Ba
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor- Ruše

No worries, avto gre na popravilo, je naročen tak , da bo hitro spet v Top stanju, zaj sn glih spucal to kanto mojo :)
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Celje

Tudi meni je bivša 147ka kar močno škrtnila iz 2ge v tretjo pri nekje 4000-> rpm, pa sem se navadil in sem preslišal že kasneje.
italiano è il migliore <3
Uporabniški avatar
r0Ba
Alfa Member
Alfa Member

Ziga. napisal/-a:Tudi meni je bivša 147ka kar močno škrtnila iz 2ge v tretjo pri nekje 4000-> rpm, pa sem se navadil in sem preslišal že kasneje.
Newem če si to glih po zdravi pameti odreagiral, isto kot da bi se ti ena felna odlosala pa bi videl da je plajtrava pa zrahljana, pa je nebi zategnil tako kot bi jo mogo,..eventuelno se zadeva vedno bolj rabi ker sklopka več ne razdvoji, in posledično se lahko zgodi da sploh ne moreš več menjat vsaj iz 2 v 3 ne.
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Se pravi da boš dal 900€ za popravilo menjalnika? :roll: Rajš bi vzel enega rabljenega, ga dal preverit v kakem stanju je (da bi lahko pol mirno spal in se nebi sekiral, da ne veš v kakem stanju je) in ga zmontiral na avto. In tko kot so ti že drugi rekli, prišparal bi sigurno vsaj pol tega denarja. Ampak eni očitno radi preplačate stvari :roll:
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
r0Ba
Alfa Member
Alfa Member

Ne dejstvo je , da sma z g. Petrovčičom računala najdražjo varjanto popravila, kar pomeni od nove sklopke do sinhronov do newem čega vsega še,..Za menjavo bom pa naročil le to kar dejansko se mora zamenjat, pa če bo to 600€ al pa bo 800€ , ne gre se zato da rad preplačam stvari, sej ne pobiram dnarja na drevi, ne zaupam pač rabljenemu delu, kupiš menjalnik za newem cca 300€ pa niti ne veš kaj si dejansko kupil, nisem tolko mehanika da bi ocenjeval stanje le tega, avto pa hočem met tip top porihtanega, pa še garancijo mam potem. Sej je mozno da bi nekdo drug drugače rešil zadevo, prišparal polovico mogoče še več denarja, jaz pač na rabljen menjalnik nekako ne pristanem.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

sej dober rabljen menjalnik pa se potem menjava ni nic kej blazno ceneje. Ce se ga seveda odpre in vidi, da je v dobrem stanju...
Si pa podoben patron ko jaz, sam da je mene ze to minilo :) Jaz sem mislil, da lahko avto spravim v "top" kondicijo, pa je skoz nekaj, tak da se mi ze nekaj casa to ne da vec. Je pac stara kripca :)
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Preden greste razkopavat vse skupaj, bi lahko nastavili zajle menjalnika ali jih menjali. Morda (in največkrat) razlog tiči v tem. Potem se pogleda spredaj vodila in se nastavi. Sem skoraj prepričan da je to to.
Normalno da ti bo g. Petrovčič svetoval podret vse skupaj. Jaz bi ti tudi na njegovem mestu, bo vsaj konkreten zaslužek.
To vzemi kot dobronamerni nasvet in ne grajo. Naredi kakor hočeš.
L.P.
Uporabniški avatar
r0Ba
Alfa Member
Alfa Member

Dräger napisal/-a:Preden greste razkopavat vse skupaj, bi lahko nastavili zajle menjalnika ali jih menjali. Morda (in največkrat) razlog tiči v tem. Potem se pogleda spredaj vodila in se nastavi. Sem skoraj prepričan da je to to.
Normalno da ti bo g. Petrovčič svetoval podret vse skupaj. Jaz bi ti tudi na njegovem mestu, bo vsaj konkreten zaslužek.
To vzemi kot dobronamerni nasvet in ne grajo. Naredi kakor hočeš.
L.P.
No recimo kakih zajl mi niti omeno ni, edino kaj je blo govora je blo o hidravličnem celindru eden (sklopka) drugi v menjalniku baje..
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jap, odkar sem odzračil cilinder na menjalniku, je menjalnik kot nov...
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

En cilinder je pri stopalki, drugi v zvonu menjalnika. Preverite tudi to.
L.P.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Killergame17 napisal/-a:Se pravi da boš dal 900€ za popravilo menjalnika? :roll: Rajš bi vzel enega rabljenega, ga dal preverit v kakem stanju je (da bi lahko pol mirno spal in se nebi sekiral, da ne veš v kakem stanju je) in ga zmontiral na avto. In tko kot so ti že drugi rekli, prišparal bi sigurno vsaj pol tega denarja. Ampak eni očitno radi preplačate stvari :roll:
Eni dejansko popravijo stvari z novimi deli...in ja ni poceni...
Uporabniški avatar
r0Ba
Alfa Member
Alfa Member

Jap, stvar se premika vedno na slabše očitno avto le nima lepe preteklosti. Danes so vzeli menjalnik narazen in stanje je katastrofalno :roll: zobnik in sinhron druge in 3 brzine totalno uničena, na sklopki se je od zaribanega ležaja naredil utor,potisni ležaj fuč ...... #-o #-o 1400€ prblizno s popustom ..zelo polepšan dan imam torej.

lp
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Ok tebe nategujejo da kar res ni....

1400eu?

Sklopka se dobi boljša od serijske za manj kot 400eu, menjalnik pa se lepšo sname s kake razbite 156 za 200eu pa je. Delo je pa še max 200eu.

Jaz vem da nebi dal menjalnika popravljat, ker ni računice, pa če je že toliko obrabljeno vse so opilki najbrž malo načeli tudi ležaje in ostalo...
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Original sklopka je 160€, tako da ni potrebe po nekih hudih kvazi racing variantah. Vse ostalo vzameš dol z razbite 156 in je. Pa ja menda ne boš dajal 1400€ za popravilo...
Odgovori
  • Informacija