Splošno o vsem ali ničim - 5

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Igor01 napisal/-a:
lizard napisal/-a:...
Saj ne rečem, car je, ampak odkar so se razšli, niso niti oni, niti on, tudi približno tisto, kar so bili skupaj.

Sicer pa je razumljivo - dandanes lahko prodaš samo čimbolj skomercializirano sranje.
Uf šele zdaj vidim koliko slovničnih napak je bilo v prešnjem postu (sem ga zelo na hitro napisal).

Itak, da ni to to, daleč od tega (a žal me v sedemdesetih še ni bilo na svetu, da bi jih lahko šel gledat). Je pa po drugi strani tale The Wall tura precej pozitivno presenetila, ker nihče ne pričakuje da je koncert tako dobro narejen, sestavljen, izpeljan, tudi precej novih stvari je dodanih. Itak pa rabi Waters na turi 11 glasbenikov da naredi to kar skupaj 4-je Floydi.

Seveda pa Comfoartably Numb na tem turu ne seže niti do pet tistemu, ki so ga igrali skupaj, in ko se tista srebrna krogla odpira tekom solaže... Kaj takega žal ne moremo več nikoli videt. Moja največja napaka v življenju je bila, da nisem še na Live 8 ko so fantje še zadnjič v zgodivin odigrali skupaj (po smrti Wrighta to zdaj itak ni več možno, pa tudi če bi še živel dvomim da bi še kdja igrali skupaj). Kajti tavno takrat sem bil v Londonu - po drugi strani pa se mi pri tistih letih ravno ne bi bilo pametno potikat sam po Londonu, se prebijat skoz nekaj sto tisoč glavo množico, ki se je razprostirala skozi kilometer ali več - a videt Floyde še zadnjič zaigrati skupaj je seveda nad vsem tem.

Ali kaj čmo, tako pač je... Na tem koncertu se mi je še posebej vtisnila v spomin priojekcija vojaških bombnikov, ki bombandirajo tla s križi, polmesci z zvedzo, davidovo zvezo, srpi in kladivi, simbolom za dolar/denar, Shellovim logotipom in nazadnje še z znakom od Mercedesa. Pa tudi ovčka s slušalkami v ušesih je sijajno simbolizirala današnjo družbo.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

Morda pa je ravno to, da sem bil na 4 koncertih PF, merilo, da s tem tourom nekako nisem zadovoljen.

Sicer pa, osebno zadovoljstvo odtehta vsako tuje mnenje.

Pomembno je, da si bil ti zadovoljen.

LP
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lepe spomine moraš imeti, lepše kot jih jaz verjetno kdajkoli bom.
Če bi tudi sam dal kaj takega skozi, bi tale koncert od Watersa verjetno sprejel podobno kot ti.
Vseeno pa me zanima če si bil tokrat na Watersu?

Zaenkrat imam referenco zgolj iz obiskov koncertov kot so Rolling Stones, The Who (na tem festivalu smo vidli še Gary Moore-a, Ten Years After, Toto,... letos bo pa Santana), Deep Purple, potem pa še Doorsi pa Queeni, ampak ta dva brez frontmanov sta itak bolj ne kot ja, pa še par zanimivih stvari se najde. Tako, da glede na to je pač Waters bil boljši predvsem na račun močnih sporočil in tega, da moji možgani še na nobenem koncertu (in tudi po) niso bili tako aktivni.

A na Floydih v Münchnu leta 1977 si bil? Tam je bil tudi moj oče, na pot so šli pa s Spačkom, stari približno toliko kot sem zdaj jaz.
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

uff še eno ekspresno uprašanje :lol:

kar se tiče prodaje avta, me zanima postopek
-grem v eno avto hišo naredit prepis oz. to kupoprodajno pogodbo
- z novim lastnikom greva na interservis kjer to overijo in vozilo postane njegovo

no tako sem naredu pri prejšenm vozilu, ki pa ni bilo več registrirano. zdej me pa še zanima kako je z registracijo... kaj moraš narediti da se ti razlika registracije povrne??
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

@ lizard

Nisem bil v ZG.
Imam koncert iz lanskega oktobra na DVD, se mi ni zdel 'must be there'.

Prvič pa sem bil na PF 1981.

LP
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Igor01 napisal/-a:@ lizard

Nisem bil v ZG.
Imam koncert iz lanskega oktobra na DVD, se mi ni zdel 'must be there'.

Prvič pa sem bil na PF 1981.

LP
Si jih potem še glih pravi čas ujel... Na katerih vseh si pa bil? Verjetno tudi na kakem, ko so nastopali brez Watersa?
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Uuuuu, meni hudo ljuba tema.

Škoda, je le da je Wright zaključil tostransko pot. Drugače bi se pa noro želel, da bi se pojavil na koncertu v klasični zasedbi. Zanimivo je to, da se je Richard držal precej ob strani, pa čeprav je po mojem mnenju bil ravno toliko pomemben za Pink Floyde, kot David in Roger.

No pa še , vsaj zame, creme de la creme - http://www.youtube.com/watch?v=BLKiMbC6s2k

Potem pa klasika, Comfortably numb, Us & them, ....
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

@ lizard

Na hitro, bolj konkretni :

Pink Floyd Dortmund 1981
Queen Munchen 1982
Rolling Stones Munchen 1982
Dire Straits Munchen 1983
Queen Munchen 1984
Tina Turner Graz 1985
Dire Straits Split 1985
Queen Budimpešta 1986
Pink Floyd Munchen 1988
Pink Floyd Benetke 1989
Rolling Stones Munchen 1990
Tina Turner Dunaj 1993
Pink Floyd Dunaj 1994
Rolling Stones Zeltweg 1995

pa še veliko manjših.

Povdarjeni so izstopali, vrhunec so bili Queeni 1986, na Nepu.

Turnerca sicer ne paše najbolj v ta koncept, samo, ko pa doživiš to energijo na njenem koncertu, pa veš, da boš na naslednjem spet, če bo le prilika.

Luštno je blo, ja.

LP
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH napisal/-a:Uuuuu, meni hudo ljuba tema.

Škoda, je le da je Wright zaključil tostransko pot. Drugače bi se pa noro želel, da bi se pojavil na koncertu v klasični zasedbi. Zanimivo je to, da se je Richard držal precej ob strani, pa čeprav je po mojem mnenju bil ravno toliko pomemben za Pink Floyde, kot David in Roger.

No pa še , vsaj zame, creme de la creme - http://www.youtube.com/watch?v=BLKiMbC6s2k

Potem pa klasika, Comfortably numb, Us & them, ....
Vsekakor je Wright bil tak kot praviš, na koncertih malce skrit oz. v ozadju, a ko poslušaš pesmi jim da globino in "gostoto". Imajo pa Floydi prav neverjetno kompozicijo pesmi, če ne celo ajboljšo izmed vseh bendov te ere.

Linkan posnetek je pa itak fenomenalen; celoten set, zahajanje sonca, veter,... samo še Waters manjka.

Meni so na koncu Live 8 ko so odigrali C. Numb in Waters pokaže Gilmourju naj pride nazaj in se objamejo, tekle solze. Pa tudi pred Wish You Where Here se obadva tako dobro pogledata, da samo čutiš mravljince po telesu. Najbolj grozno pa je bilo, da se je koncert odvijal samo nekaj km zračne linije stran od mene :?

Evo to je to (v HD): http://www.youtube.com/watch?v=TEdtycbO ... re=related

Škoda, da so praktično vsi najboljši posnetki iz začekta 80-ih na Youtube-u zaščiteni od Sony-ja...
Igor01 napisal/-a:@ lizard

Na hitro, bolj konkretni :

Pink Floyd Dortmund 1981
Queen Munchen 1982
Rolling Stones Munchen 1982
Dire Straits Munchen 1983
Queen Munchen 1984
Tina Turner Graz 1985
Dire Straits Split 1985
Queen Budimpešta 1986
Pink Floyd Munchen 1988
Pink Floyd Benetke 1989
Rolling Stones Munchen 1990
Tina Turner Dunaj 1993
Pink Floyd Dunaj 1994
Rolling Stones Zeltweg 1995

pa še veliko manjših.

Povdarjeni so izstopali, vrhunec so bili Queeni 1986, na Nepu.

Turnerca sicer ne paše najbolj v ta koncept, samo, ko pa doživiš to energijo na njenem koncertu, pa veš, da boš na naslednjem spet, če bo le prilika.

Luštno je blo, ja.

LP
Sijajen spisek. Tina vsekakor paše zraven, tudi v filmu Gimme Shelter je! Najlepše je to, da si tako Floyde kot Queene ujel v celotni zasedbi. Jaz sem bil na Stonsih na Dunajo in v Beogradu. V Beogradu se mi je najbolj vtisnil v spomin trenutek, ko se je oder pripeljal do nas (imajo namreč pomični oder) in smo takrat bili praktično v prvi vrsti - se je ena Srbijanka, ki je sedela na ramenih svojega fanta, začela dreti: Miče sviraj Satisfaction jebote, Miče! Sviraj Satisfaction jebo to. In Richards brez oklevanja udari po rifu in tako smo spremljali Satisfaction direkt pred nosom :).
Sicer pa je tudi bruhanje nekaj desetmetrskega ognja iz odra, med Simpathy for the Devil, in vse ostalo bilo izredno!
Igor01
Alfa Member
Alfa Member

Res pa je, da so bili prvi koncerti zame nekaj čisto drugega, kot zadnji.
Tako RS kot PF so bili sredi 90-tih prav neprimerljivi s tistimi v začetku 80-tih. Kako je bilo šele na zadnjih, v tem stoletju. Prav opazilo se je, da so že starci. Pa kdo ve koliko backupa so imeli kje pod odrom, ker leta pač naredijo svoje. Takrat se igra za denar, ne za dušo in to se opazi.

So pa to spektakli, ki bi jih danes sigurno drugače doživljal, kot sem jih takrat. Žal so mimo.

Še dobro, da spomini ostanejo živi.

LP
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri RS se strinjam da se opazi, najbolj z dušo so itak igrali konec 60-ih in v 70-ih. Pri Floydih pa se mi zdi da tudi zdaj če jih primerjam s starejšimi koncerti igrajo s srcem, pa tudi dvomim, da imajo kje kake back-up glasbenike, saj tudi če se bližajo sedesetim igrati znajo enako kot prej.

Čeprav recimo Jagger je prav neverjetno poln energije, tudi pri teh letih. Floydi so pa itak bili vedno precej mirni ko so igrali, tako da ni nek problem če so zdaj že starčki.

Se pa človek v razmišljanju z leti spreminja, kar se sigurno vidi na koncertih, že izraz na obrazu med igranjem določenih pesmi da vedeti, da jim skozi glavo hodijo drugačne misli, kot so jim ko so bili stari dobrih 20 ali slabih 30 let.
Uporabniški avatar
matej007
Alfist
Alfist
Kraj: Novo mesto

No sredi tedna sem obljubil sliko kako lepo policija skrbi za varnost in ustavlja vozila :)

je pa to glavna precej prometna cesta...

Slika
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Ja kje pa bodo ustavljali? Na avtobusnih postajah ne smejo več.....
Kje/kako pa ustavljajo v drugih deželah?

PS:Da ne bo kdo narobe razumel; ne simpatiziram z njimi - daleč od tega....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
RRovan
Alfist
Alfist
Vozilo: 156SW 2.4JTDm 20v
Kraj: Logatec

MaStr napisal/-a:Ja kje pa bodo ustavljali? Na avtobusnih postajah ne smejo več.....
Ravno vceraj zvecer so ustavljali na avtobusni postaji v Logatcu. :)
kača_alfa
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: grosuplje

zakaj me lahko razpizdi vsaka budala k ma 2 minuti časa? :x
Odgovori
  • Informacija