Ali kdo pozna to Alfo - 8

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

hibe gor hibe dol, identično pač kot velja za vse 156 predvsem ciljam tu na podvozje,
zdj vprašanje če res potrebuje Q4 izvedenko :?:
in če že mora na vsak način biti q4, za kaj bo uporabljal - za na teren ? :doubt: :doubt:
Slika
Đasmin
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

alfa_samec napisal/-a:Dečko avto je potrebno videt in slišat v živo, ker na slikah se lahko marsikaj skrije in še tako lepa alfa je pod pravim kotom in pravo svetlobo odlično ohranjena, čeprav je največja drvarnica pod soncem. To ti pravim zato, ker si v roku 1,2 dneva prilepil 8000 linkov do avtov na avtonetu. Razjasni si najprej, kaj sploh želiš, kater model in kater motor, pa se potem izbirajo 2-3 najboljše po celi sloveniji in se gre na izlet v nakup. Preko slik itd ti ljudje lahko povejo samo tisto, kar vidijo ali pa če avto res kdo pozna. Če pa bi bil od kakšnega uporabnika pa bi bil tako ali tako med oglasi.

Iti od 1.6 TS-ja, do JTD-ja pa zopet na 3.2 V6 je malo smešno. Potem pa še najmanj 5 različnih modelov itd... To pač ne gre. Najprej si izberi model, potem motor ino nato poišči v daljšem času enih par primerkov, za katere misliš, da se jih splača it pogledat tudi na drug konec Slovenije. Nakup zaradi nakupa samega se ne bo dobro končal in na koncu boš imel več stroškov in zgubljenih živcev, kot, če bi kupil par tisočakov dražji avto, ki je dejansko odlično ohranjen in ne samo kvazi odlično ohranjen, ker tako pravi trgovec, ki se zaveda, da se je vsake Alfe prekleto težko znebiti z dvorišča po ceni, ki jo želi dobiti.
Dejansko vse to vem...GT je še zmeraj avto katerega kupujem, in imam 2 ogledana vendar brez ogleda ne gre...za ogled pa še zmeraj čakamo mehanika/poznavalca...katerega še ni...
poleg tega pa alterativna izbira po ta novem ko sem vse prebral po forumu in po nasvetih forumašev - je 147...
sprašujem pa če kdo pozna-osebno avtomobil - kot si ti npr. tisto GTV
Uporabniški avatar
Fish <><
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vrhovci

Enostavno ima namen kupiti avto s štirikolesnim pogonom. Zato se med Subarujem in Mitsubishijem zanima tudi za Alfo. Nekako želi ostati pri Italijanu saj je imel do sedaj Lancio in Fiata.

Pri podvozju predvidevam, da se gre za šibko točko sprednjih rok?
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

Đasmin napisal/-a:Ali kdo pozna tole 147?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4808897&show=1
Slika

Hvala za navodila 8)
avto sem sel gledat (skoraj sosed) in mi niti bilo do tega da bi sel po kljuc...

dovolj :roll:
Đasmin
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Sinister napisal/-a:
Đasmin napisal/-a:Ali kdo pozna tole 147?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4808897&show=1
Slika

Hvala za navodila 8)
avto sem sel gledat (skoraj sosed) in mi niti bilo do tega da bi sel po kljuc...

dovolj :roll:
A tako slab je bil odzunaj ali kako? :?: :|
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

glede podvozja je veliko napisanega:

viewtopic.php?t=8905
viewtopic.php?t=23147
viewtopic.php?t=23055
+
viewtopic.php?t=19485

na forumu si nihče namreč ni lastil te izvedenke da bi lahko iz prve roke izvedeli še kaj več, kako je npr. čez čas s kardanom, polosovinami, volansko letvijo.
nekako si tega avta ne predstavljam drugje kot na cesti, morda zna nuditi edini užitek v snegu

:wink:
Slika
Uporabniški avatar
Sinister
Alfist
Alfist

avto je iz uvoza in ze na zunaj deluje zelo zmatrano....
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem se 7 mescev klatil od Alfe do Alfe, pogledal sem jih cca 30 različnih v tem času, tako da... Srečen lov :)
Luka 84
Alfa Member
Alfa Member

[quote="Fish <><"]Po dolgem času pozdrav vsem skupaj. Kolega zanima nakup 156 JTDm Q4. Se je kdo že slučajno srečal s katero od teh dveh oziroma ima izkušnje s prodajalcem:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4695119&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4764786&show=1

Ta spodnjo sem videl v živo, ker sem jo čistil. Platišča so bila totalno "zažgana" (se vidi na sliki da niti z solno kislino ni šlo). Poškodovan je desni blatnik, ostalo na hitro OK . Notranjost ohranjena, motor suh, vztrajnik, sklopka OK. Kadi pa zelo črno. Jo je pa pripeljal iz LJ za cca 5200€.

Na zgornjem linku avta ne poznam, glede prodajalca pa -> :roll: :lol:
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

še to:
to sta dve verziji Q4 in sicer spodnja je Crosswagon ki ima še nekaj alu dodatkov in ojačane pragove, visoka je pa za pop.... #-o

še za info:
Luminary oz. Petena oz. kaj jaz vem kaj so zdj, so prodajali svetlo modro Q4 več kot 2 leti pa vsakič ko so obnovili oglas je imela druge kilometre napisane in kasnje so imeli naprodaj tudi podobno kot je tale v prvem linku, če ni to tista, u glavnm dolgo časa se ni prodala ta verzija
Slika
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Kaj ni bila tista srebrna?

Pa zgornje roke niso pol toliksen problem kot se tukaj pise, ce pa so slucajno za zamenjati pa tudi ravno ne bankrotirasl kot se to dogaja pri nekaterih drugih firmah...
Uporabniški avatar
Fish <><
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vrhovci

Zelo uporabne informacije. Hvala.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Mah hiba teh 156k in 147k je itak podvozje, slej k prej boš mel škripanje... :) Tko da, tud če najdeš model, ki ne škripa ti bo začel škripat. Kej preveč ostalega ni, ampak škripanje boš doživu in boš mogu menjat, pa čeprav je tako glup feler, da te srat prime. :) Vseen bolš kakor recimo pri Golfu turbine recimo. :P
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Moja 147 ima za seboj 200kkm, vse roke razen leve zgornje so originalne. In zdaj bom menjal še vse ostale, ker so začele škripat. Po 6 letih in 200kkm... I can live with that... :lol:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Meni se je začela šele pred kratkim oglašati zgornja roka/i in to po skoraj 10 letih in prevoženih cca. 115.000km. Do takrat je bilo pa vse tiho in nisem niti vedel, kakšno škripanje je to.
Zaklenjeno
  • Informacija