Pobrskaj po forumu... standardna, že večkrat obdelana napaka.
Ponavadi slab stik na enem izmed konektorjev - pod sedežem (premiki sedeža naprej nazaj) ali v prtljažniku (če si kaj tlačil v prtljažnik, pod tapeto ima tam bočna zavesa sprožilce)
Ne pomaga nič drugega kot priklop na računalnik, branje napake, pregledat pravi konektor in zbrisat napako.
Če gre za prednja airbaga (volan in sovoznik) moreš preko računalnika izbrisat, za bočne airbage pa se sama izklopi če napaka ni več prisotna vsaj pri moji 156 je bilo tako (seveda v računalniku napaka ostane vseeno zapisana, samo lučka ugasne). Pri meni je bil kriv konektor desne zavese, v prtljažniku pod tapeto.
alro napisal/-a:Če gre za prednja airbaga (volan in sovoznik) moreš preko računalnika izbrisat, za bočne airbage pa se sama izklopi če napaka ni več prisotna vsaj pri moji 156 je bilo tako (seveda v računalniku napaka ostane vseeno zapisana, samo lučka ugasne). Pri meni je bil kriv konektor desne zavese, v prtljažniku pod tapeto.
Pri moji 2.0 JTS l. 2002 je bilo potrebno tudi za bočne brisat iz računalnika. Je imel pa konektor na levi slab stik...
Še eno (ne)povezano vprašanje.. A če ECU misli, da si neprivezan, se airbagi še vedno sprožijo? Meni tudi ko se pripnem, še vedno gori lučka za varnostni pas (sicer ugasne potem po nekaj časa), tako da ne vem točno kaj jo muči.
Pa že malo nelagoden občutek dobivam zaradi tega