Miholl napisal/-a:Fantje, alfe so čist okej, tudi nove. Samo mene je podkurila izjava da Alfa ni VW, BMW in ostale gajbe, ampak je Alfa.
Lej tist k to napiše nima pojma kaj danes vozi,kdo je to sestavil,razvil in prodal in dela krivico ta pravim alfam,ki si to ime dejansko zaslužijo. To ne pomeni da so bile boljše, ampak drugačne - vsi so točno vedeli kaj bodo dobili ko so jo kupili.
Jaz si samo želim da bi bilo več takih izdelkov kot jih je bilo včasih,da bi se pa kaj takega zgodilo bi se moral zgodit pa konkreten preobrat.
Hecno to, da to govori nekdo, ki ni vozil ničesar od tapravih Alf in je seveda najbol glasen. Moj oče si je lastil Alfetto, 75 in 33ko, potem tudi 146 in sedaj je vozil mojo 147. Vse modele ima rad in je enako navdušen, še celo dizel mu je vrhunski in jo rad zapelje in želi si močno Julko. Ne vem kaj bi ti rad dosegel s tem, da forsiraš neko mnenje, ki je večinoma samo tvoje, ampak ja, Alfa tudi danes ni nikakršen VW, BMW, Audi niti Škoda ali Hyundai. Je Alfa in kar večina vas večnih jokic in nezadovoljnežev moti, ki seveda kot po pravilu, si takih Alf niti ne lastite (v6, turbo bognedaj starodobnikov), je to da bi radi, da je Alfa nek nemški ali japonski masovni izdelovalec, ampak še zmer Alfa. Sicer pa zgodovina je zgodovina, tudi nov Scirroco ni ama pol kurca nič podoben staremu, Hrošč prav tako ne itd.
Še enkrat se ponovim, spremembe image-a in načina prodaje novih modelov, je dolgoročen proces, sploh če se te drži nek ugled že 30+ let, tako da nasilo prodajat palete, kot jo kakšen BMW, ne morš. Seveda, je bit po bitki general lahko vsaka budala, ampak dejansko je imeti neko "hudo" skopirano idejo od BMWja lažje, kakor to dejansko izvršiti. Alfa menja svoj image že tam nekje od začetka 90ih, ko je FIAT začel z novo politiko (FWD, motorji, uporabnost itd.) in ta postopek bo trajal še kar nekaj časa, ti pa tako povem, da jim je nekaj tudi uspelo, koliko ljudi sedaj poznam, ki si lasti Alfo ali samo 6-10 let nazaj je neprimerno večje. Poznam ali jih imam v okolici vsaj 6 lastnikov Alf, kar včasih kle tega sploh ni blo, da ne govorim kako drugače govorijo ljudje in novinarji o Julki. Sepravi stvar gre na bolje, postopoma, če bodo vztrajali pri tem, zna čez nekaj let bit stvar celo na nevtralni liniji. Veš lahko je govort, kako naredit nekaj, ko je nekdo to pred tabo, to dejansko izvršiti je pa nekaj čisto drugega. Evo, da se ne bo skoz sam italjanov pluval in kritiziral, kateri nemec je dosegel image in staž, ter astronomske cene, kakor italjanski superšportniki kot so Maserati, Ferrari, Bugatti, Lamborghini ali Pagani na regural basis? Noben. Probavajo pa vsaj z Porschejem, drugi pridejo in gredo, že pol stoletja in jim nikakor ne rata. Pa tako enostavno se sliši in to izvesti a ne?